Friday, October 28, 2011

akhirnya tiba ~ SUKARNO airport & masakan padang


salam semua

tadaaaaaaaaaaa ekekek .. kita sambung semula kisah di jakarta .. alhamdulillah setelah mengharungi pusing kepala yg amat , akhirnya kami selamat mendarat di lapangan terbang sukarno .. waduhhhh letih banggat ! ecehhhh tetiba je kan .. ahahahha jgn nyampahhhh ... :))

ok2 sampai2 je , kedatangan kami telah dinanti oleh pak jamal selaku supir yg akan membawa kami berjalan2 selama kami berada di jakarta ini , hurmm kalau nak tahu pak jamal nie sgt2 peramah .. usia separuh umur dah .. ok lahh kami boleh paham slang2 dia .. kebetulan dia adalah org tempatan kota jakarta .. haaaaaaa memang mudah lah bagi kami :)


 kenderaan kami disini adalah KIJANG INOVA .. haaaa kalau nak tahu kederaan sana semua mewah2 .. tapi penduduk mereka masih lagi ada yg meminta sedekah di jalanan .. itu memang sesuatu yg baru bagi akak sekeluarga .. 

 sampai2 je .. pak jamal dah tanye .. mau makan tak ibu2 semua ?? waduh2 .. mauu x nak makan .. kelaparan nie pakkk ekekekke .. terus dia bawa kami ke restoran ini .. memang dlm pemikiran dah , pak jamal akan bawa makan di rest masakan padang .. :)


masuk2 je meja kami dipenuhkan dengan pelbagai jenis lauk pauk .. akak memang dah biasa tgk sbb selalu tgk kawan2 yg ke indon bila makan nasi padang nie mcm nie kan .. tapi anak2 lah .. siap zahrien mata x berkelip2 .. hahahhaha lucu tgk wajah2 mereka .. awal2 lagi akak dah bagi amaran ... makan jgn lecuh banyak2 pinggan .. habis kan dulu .. sbb bila di usik masakan satu2 pinggan , ia akan dikira .. :)

semua sekali kami ber 8 makan adalah rm 85.00 .... mula2 tuu terkejutt akak .. tapi x perlahhh bukan selalu kan .. lagipun ramai .. lauk2 pun sedap2 .. ada 2-3 masakan yg akak x pernah tgk .. lebih2 lagi masak berlada kulit lembu ! 
huhuhuhu 

ps : internet di rumah jam .. x tahu kenapa x leh online semalam .. tensi akak ! .. ingat nak lah BW kan .. :) telefon org tmnet katanya akan diperiksa .. dan ada kemungkinan akibat cuaca hujan dan baikpulih kabel .. huhuhu .. 

28 comments:

  1. pertama kali makan nasi padang kt kampung baru...mmg terkejut tgk lauk2 yg byk...heheee

    ReplyDelete
  2. ieda...harga tu dah dikira more than okay....lapan org makan, lauk penuh meja, dengan air lagi..sorang lapan 10 ringgit kira oklah tu...kalau kat kl ni...entah2 double...

    ReplyDelete
  3. mmg syok kan kak berjalan ke indonesia...soping sakan dibuatnye...

    lieya penah mkn gak masakan padang mase gi bandung ari tu..sambal ijo die sedap...terase2 ditekak gitu he hehe....

    ReplyDelete
  4. @mami yelah kak .. selalu makan ber5 .. x sampai rm tuu .. bila makan ramai nie .. terperanjat tuu x yah cakap lah eekkek :)
    aah kalau KL double koot .. lepas tuu harus ieda x ke kedai tuu dah ekek

    ReplyDelete
  5. sekali sekala..
    bila lagi nak rasa kan???

    ReplyDelete
  6. ni yang tak sabar nk gi indon ni... lamenye nak tunggu april..ehehe

    ReplyDelete
  7. jakarta ~ bandung dalam perancangan tahun depan...


    lagik kak...

    ReplyDelete
  8. Nasi padang mereka memang lauk macam-macam kan ieda. Tapi dah pandai/tahu oklah taklah dimakan semua piring yg dihidangkan.

    ReplyDelete
  9. amboi bab makan yg x tahan ni sebab perut dah berdangdut ni

    ReplyDelete
  10. nasib baik kite pernah tgk kwn2 blog makan kan kak.kalau taktau...mau semua pinggan kite rase...parah...ehehe...

    ReplyDelete
  11. tak sah kan sapa2 yg kesana x pekena nasi padang... memang byk pilihan lauknya....

    ReplyDelete
  12. wah kulit lmbu? eksotik tuh ;D gmbar lain k ieda?

    ReplyDelete
  13. aduii syiok tngk lauk pauk tu...sana food mmg heavenkan

    ReplyDelete
  14. Perghhhh!! Masakan Padang mmg the best le kak ida.. puas makannya.. ;)

    ReplyDelete
  15. sekali sekala kan kak..best juga mkn ramai2 mcm ni..kulit lembu..akak mkn tak?.. ;)

    ReplyDelete
  16. @LiLy @ MumMyQiStInA uishhh terkulat2 akak tgk dikkk huhuhu

    ReplyDelete
  17. @So Shy Lady ekekke slow2 akak update dik .. tenet slow ya tuhannn ! :)

    ReplyDelete
  18. Wahh meriahnyaa meja..makan.. sedap2 plak tuh.. :)

    ReplyDelete
  19. pegi jakarta soping adalah best kan kak....

    ReplyDelete
  20. rege tu ok kak..8 org mkn rm85.00

    ReplyDelete
  21. urgh..gi indon yek?? sonot ler..akak jer tak sampai2 sinun lagi..mm.

    ReplyDelete
  22. oooo...mmg mcm tu gayanya mkn nasi padang ekkk...kita bayar lauk yg kita mkn jer lah

    ReplyDelete
  23. harga tu dah ok sesangat dah tu kak.. yg penting kenyang kan?

    ReplyDelete
  24. wah...banyaknya lauk kak....

    ReplyDelete
  25. masakan padang sedap kan kak ieda...sy smpai skrg teringat2 lg...klu nak lepas gian kat ktn ni sy mkn kat restoran singalangjaya

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...