Thursday, October 27, 2011

Air Asia menjimatkan ~ BUKAN MABUK LAUT dah nie


salam semua

ok .. kita sambung yeee anak2 .. ekekekke ..
sampai je umah MIL adik akak , kami numpang nginap .. pagi2 jam 7 dah bertolak ke LCC .. 1st time jugak sampai sini .. pernah lalu je dulu .. yelah , kalau x der tujuan buat ape singgah kan .. hurmm sib baikk lah travel kali nie ada adik akak .. kira dia bagi 1st experience lah kat akak nie .. lepas nie akak fly x yah dah nak bawak dia @ dia kena ikut .. ngehx3 .. cayunk lah ko ann ..

baru sampai .. for sure akak nie macam jakun sikit kan .. yelahhh org bukan selalu fly , x mcm adik akak nieee .. dah 2-3 kali naik air asia nie ..ekekke

check in bagasi .. kat sini adalah dikenakan TAQ .. tapi dari malaysia semua dah siap2 dlm tiket penerbangan .. x mcm dari indonesia waktu nak balik  .. memang akak kena sediakan xtra .. huhuhuh


pueh kat dlm airport nie .. nak menyampaikan ke dlm kapal terbang .. anak2 muke dah lain macam .. nak2 zahrien tuu huhuhu , sib baikkk x meragam :)

punya lah ramai org x yah cakap .. yelahhhh with AIR ASIA , 
everyone can fly now !!!



budak paling xcited nak naik kapal terbang .. siang malam duk tanye huhuhuh


mcm biasa .. dah masuk mana2 lahhh .. lapoor x yah cakap .. padahal sblm naikkk perut semua dah dipenuhkan .. siap makan nasi lemak .. tapi dlm kapal terbang semua jadi lapoor balik ... anak2 oh anakkk

zahrien makan maggie .. jgn pelik sbb akak memang x amik package yg ada makanan tuu sbb tahu dah mahal .. bila zahrien nak makan nasi .. kebetulan nasi dah habis .. maggi punn jadi .. huhuhu


semua dah tidurrrrrrr .. perjalanan ke jakarta 2 jam yeeee dan akak

v

v

v

v

v


MABUK ! huhuhu toksah cakap lahhhhh huwaaaaaaaaaaaaa .. habis satu muke akak lumur ngan minyak cap kapakkkk .. huhuhuuh x leh tahannn dikkkk , sampai lahhh flight mendarat huhuh .. sib baikkk x muntah ajoooooo ...



43 comments:

  1. lya ...lg la..x pernah terbang lg... huhu..xta la brani ke tak.. mcm gayat jer rsenyer... syok la ank2 akak..kecik2 dh dpt terbang

    ReplyDelete
  2. ehh...sama la, 1st time naik flight dulu ayung pun mabuk..ahhah~~

    erkkk, nk tnya la...skng nih air asia buat self check in kan..ari tuh check in kat kaunter kena +RM10 x?

    ReplyDelete
  3. aritu cgg ke vietnam..
    mabuk jugak:)
    huhuhu..pakai minyak tu lega sket sis

    ReplyDelete
  4. @AYuNG x kena dik sbb akak dah print out boarding pass melalui web .. kira web check in lahh ..
    kalau buat di airport memang kena rm 10 setiap seorang :)

    ReplyDelete
  5. @CGG oh CGG dah ke vietnam .. akak ada plan nak ke sana nie .. nanti leh tanye CGG lahh :)

    ReplyDelete
  6. Ayu tak pernah naik kapal terbang..so..tak tau la mabuk ke tak..

    ReplyDelete
  7. salam..lama tak jalan2..syok nye..akak mahal tak kos seme sekali g sane???

    ReplyDelete
  8. klu saya pon mesti mabuk kak.. huhu...
    syoknya zahrien titun...

    ReplyDelete
  9. hihihi..kalao muntah pon ada beg kertas kak..leh buat cam mr bean beg tu..hihihi

    ReplyDelete
  10. sampai satu muka akak lumur minyak cap kapak... hehe... memang mabukk sgt le tu....kihkih...

    ReplyDelete
  11. @adarnadzmie yeee dikkk .. kalau ikutkan mcm dah serik naik kapal terbang nie huhuhu ekekkee

    ReplyDelete
  12. saya pun kalau dlm flight mesti lapar punya kak..padahal dah mkn sebelum tu...hehe...

    ReplyDelete
  13. mesti bau minyak cap kapak je kan kak ieda hehe...kak ieda nak tanya kak ieda pegi ni amik pakej ke flight+hotel @ tiket flight lain, hotel lain

    ReplyDelete
  14. ratu mmg tak penh lg naik flight.takde peluang lg.igt nk naik gak tp dekat2 je la langkawi ke sabah ke...best tgk kawan2 g indon ni...leh shopping tu yg plg best...

    ReplyDelete
  15. lumur satu muka??
    hahhaah...mujur tak mandi dengan minyak cap kapak tu..
    eeeheheh

    ReplyDelete
  16. ieda tu baru 2 jam...akak dulu dari malaysia ke rome...ada transit plak kat munich...total hours 14 jam kalau tak silap...haaaa,,,camner tuh..mmg dah tak berasa dah bontot...

    ReplyDelete
  17. saya lagi jakun...
    blum pernah naik flight,
    selalu htr n amek org jer..huhuhu

    naik flight pun ble mabuk jgk ker..ieda

    ReplyDelete
  18. akak mabuk...kekeke.. tak tahan dengar.. sorry kak tergelak.. tapi sure gayat cam naik roller coaster kan? tapi best tak?

    sy penah ras gi kuching je dulu kak... berangan nak gi over d sea cam akak ni... bila la duit nak cukup...

    kak, lain kali akak ambik la pakej makanan lagi berbaloi tau... murah sikit kalau beli dengan tiket dan sure ada.. kalau terus nak beli atas kapal selalu dah abis.. lagipun makanan air asia sedap2..berbaloi la..

    ReplyDelete
  19. Naik air Asia mmg rasa mabuknya kak, klu mas ok sbb dia besar skit, hehee takpe smpi Jakarta mesti ok sbb sopping heheheh

    ReplyDelete
  20. mabuk kapal terbanglah akak tu...first time kan

    ReplyDelete
  21. yg penting akak tak muntah dan anak2 tam meragam...

    klu anak2 byk bunyi, lagi lah akak tambah pening kan...huhuuu

    ReplyDelete
  22. mabuk ye kak..lily memula naik flight pun mcm tu juga..lagi lama..2 jam lebih Twau-KL.. ;)

    ReplyDelete
  23. @Lina ekekek semerbakkk dikk ! .. :)
    ermm x dik akak book hotel lain .. bukan package punye :)

    ReplyDelete
  24. @diana ahahhaha sabo je ko D .. tu yg duk ieda bayangkan ekekke .. bayangkan kalau ieda lumur satu badan ! muhahahhaah mauu semua muntah org dlm tuu ekkeke

    ReplyDelete
  25. @mami ahahhaha x dpt bayangkan .. mauuu pengsan kuut ieda nanti huhuh

    ReplyDelete
  26. @Rozita hurmm nie lah kes 1st time dik .. lepas nie memang kena amik ekke :)

    ReplyDelete
  27. @ajumohit kalau MAS memang x mampu dik ..
    aah air asia nie sempit sikit .. tapi ok lah .. janji selesa :)

    ReplyDelete
  28. @mamaNoriz betul tu noriz ! ... sibbb baik anak2 makan dan tidur je ekekek .. kalau idokk mauu emergency landing ekekke :))

    ReplyDelete
  29. bestnya jalan2 ke jakarta....

    ReplyDelete
  30. oo naik flight mabuk ya ieda...

    apa2 pun best kan...pengalaman tu...

    Yus alhamdulillah, naik flight atau kapal besar tak mabuk, tapi kalau naik bot kecik tu mmg mabuk...huhu

    ReplyDelete
  31. akak low blood pressure kah?

    ReplyDelete
  32. akak.selamat bercuti! :)

    ReplyDelete
  33. syoknyer...

    hehe.. sian.. sampai mabuk2 akak dibuatnya.. nasib baik ena tak mabuk.. eh! anak2 akak pun tak mabuk kan?

    ReplyDelete
  34. owhh sian kakk nasib baik tak muntah bagai...tapi anak2 akak ok ka...geram betul tengok yg excited lebih tu tembamm betul pipi dia

    ReplyDelete
  35. serius akak sangat comel pakai baju belang tu...sib baik akak tak muntahkan...minyak cap kapak tu sangat membantu kan....saya pun suka gak pakai minyak ni kalo tak saya pakai yuyi pun ok...janji x png kan...

    ReplyDelete
  36. tahu tak kalau masa naik tu
    dah boleh nampak rumah kita tau

    dah dekat sgt dgn apot tu :)

    ReplyDelete
  37. lorrr..pening ke kak..
    kalo g bau minyak cap kapak kat mana2..mau g nk termuntah...g takleh bauu le minyak tu...huhuhu

    ReplyDelete
  38. beznye ntah bile saya nak g seberang ntahnye

    ReplyDelete
  39. @Ena aah anak2 akak x mabuk dik .. :)

    ps : dikk akak x leh masuk rumah muu .. kena minta permission ! huhuhu awat ...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...