Tuesday, September 6, 2011

Syukur pampasan buat BANTUAN & bengang !


salam semua

syukur alhamdulillah , sekurang2nya isteri arwah tidak lah menanggung susah setelah kehilangan tempat bergantung , syukur atas izin allah diberikan bantuan mcm nie .. semoga isteri arwah terus tabah jalani kehidupan bersama anak2 yg masih kecil . aminnnn

Keluarga Allahyarham Noramfaizul Dapat Pampasan RM200,000 

KUALA LUMPUR: Keluarga jurukamera BernamaTV Noramfaizul Mohd Nor yang maut akibat terkena tembakan curi di Mogadishu, Somalia akan menerima pampasan sebanyak RM200,000 di bawah perlindungan insurans yang dibeli oleh Kelab Putera 1Malaysia.

Presidennya, Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim berkata pada Isnin bahawa badan bukan kerajaan (NGO) itu turut menamakan salah sebuah kem kemanusiaan kelab tersebut di Somalia sempena nama Noramfaizul.  Noramfaizul terkena tembakan curi ketika melakukan liputan misi kemanusiaan di negara itu.

"Saya sudah berhubung dengan ibu bapa Noramfaizul mengenai perkara ini sebaik saja kami bertemu pada Ahad," kata Abdul Azeez dalam temu bual pagi di RTM bersama Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim di Angkasapuri, Isnin.


ada sikit kisah benggang pagi2 nie tadi , masa tunggu traffic light di depan kolej , kereta akak di langgar / cium dari belakang oleh sebuah kereta proton hachback ! terperanjat akak , akak terus turun kereta dan tgk keadaan kereta akak sambil memandang pemandu yg melanggar akak , nak tahu pemandua tuu perempuan yg usianya agak tua sedikit dari akak .. dia boleh ke naikkan aje kening dia bertanyakan ada apa2 yg kemik tak pada kereta akak @ ada apa2 yg terjadi TANPA dia turun dari kereta .. hergh !! even x minta maaf punn .. 

adehhh siapa langgar siapa nie .. nasib baik akak tgk kereta kancil akak x tercedera walau sedikit punnn , kereta dia .. hermm adalah kemik pada bumper dia ( rasakan ) dlm hatilah berkata2 mcm tuu .. 

pelik kan dgn sikap manusia nie .. dia perempuan , bertudung .. boleh duduk je relax2 dlm kereta mcm x der apa2 yg terjadi , berlalu mcm tuu aje .. siap hon lagi kat akak tanpa memandang muka .. aduhhhh !  sampai ke office akak terbayangkan wajah kakak tuu , x paham ada juga manusia mcm nie .. sungguh2 mencabar akak time2 pose nie ..


** internet di office masih out , huhuhuh sedih .. nak buat kerja2 office pun terpakasa pinjam laptop kawan nie .. adehhhhh susah betul mcm nie .. :( punn x dpt nak balas kunjungan kawan2 .. smlm sempat jenggah dimlm hari je .. :(


27 comments:

  1. nasib baik tak bercakar-cakar tepi jalan...

    ReplyDelete
  2. mungkin allah meringankan bebanannya...syukur

    ReplyDelete
  3. Itu yang dikatakan penampilan tidak melambangkan keperibadian.

    ReplyDelete
  4. erks....mcm ni punyer org pun ade ke..aduhaiii.....

    sabar je la kak...

    ReplyDelete
  5. akak!!!!!!!!!!!








    rindu saya tak? hehehe

    ReplyDelete
  6. dia langar dia blh buat mcm tu?
    kalau aku, aku calar kete dia depan2...

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..smoga keluarga arwah trus tabah =)

    erm mmg ada manusia gitu kak..klu asben sy mesti ckp, "tu lah dia pompuan..xreti nk ngaku slh.." hahaha mesti dia tgk kete akak kecik dr dia, pehtu akak lg muda..ego tinggi tuh..sabo je akak kn..klu sy mau tengking dia blk..xcukup sabar lak =P

    ReplyDelete
  8. HUHUHU..BYK2 BSABO KAK..MANUSIA NI ADE MCM2 STYLE KAN

    ReplyDelete
  9. anak2 arwah kecik lagi...sdikit byk dpt ringankan beban sket kan...


    sabor lah kak, klu sya mahu nye terjah pintu dia terus, byk cantik muka dia dok relek je camtu...eeeee

    ReplyDelete
  10. semoga mereka sekeluarga tabah menghadapi ujian Allah...

    ada jugak yer manusia mcm tu kan.. dh le langgar kete org.. boleh lak buat sombong mcm tu...
    sabor jer la kan...

    ReplyDelete
  11. Maybe akak tu ketaq lutut kot tu yg tak berani keluaq dari kereta..

    Apapun mujuq kereta akak Ieda tak dak pape kan..
    Sabar ye..

    p/s : Salam takziah jugak buat keluarga Allahyarham..

    ReplyDelete
  12. Manusia ni perangai mcm2 kak..
    Sabar je lah..Nasiblah keta akak tak apa2..

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah ringan juga beban isteri arwah..tapi kesian sangat bila lihat anak kecil itu yang x tahu apa2...pilu je hati

    ReplyDelete
  14. saba kak..pastu kete akak kemek tak...kenapa akak tak buat2 buang ludah...ok3..lupa akak puasa

    ReplyDelete
  15. agaknya dia takut kot kak

    ema time balik kg pun ada yg cium bontot kereta ema...haish..

    ReplyDelete
  16. klu saya pon benagang dgn org gitu... huhhh...

    ReplyDelete
  17. @kakcik tulah kan kak .. sakit ati bila di kenang ..

    ReplyDelete
  18. @gedek! ahhahah memang punnn , dia sungguh bernasib baik ekkeke

    ReplyDelete
  19. @NM02 ya tuhannnnnnnnnnnnnnnn

    winduuuuuuuuuuuuuuu
    ketat2 lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dik :))

    ReplyDelete
  20. @YanaMIB aah bila situasi mcm nie selalu perempuan lah disalahkan .. nak2 kalau xcident ngan pemandu lelaki huhuh :)

    ReplyDelete
  21. @mamaNoriz entahlah dik akak nie x pandai mcm tuu kutt memandangkan keadaan tgh traffic light kalau bukan tuu ada jugak terfikir nak terjah kat dia ekekke . kalau di trafic light nie risau disebabkan kita org lain jem nak ke tmpt kerja ..
    dan dia kelihatan sgt2 kalut masa tuu huhuhuh

    ReplyDelete
  22. @Myra Jay aah mujur kereta akak x ape2 .. hermm :)

    ReplyDelete
  23. @chichi ekekke x terfikir nak buat mcm tu dik :) nasib baik kereta akak x terusik apa2 punn :)

    ReplyDelete
  24. dia bengong tetiba kot...
    hahahhah

    ReplyDelete
  25. kak2,kalau report polis,sah2 dia salah.

    ReplyDelete
  26. cian akak.perasaan izan rasa nak reverse je keta langgar smula ahaha (taip ni je kak,mcm la izan berani ekeke)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...