Monday, October 3, 2011

SABUN oh SABUN !


salam semua

hermm ini punn kisah last 2 weeks .. jgn mara naaaaaaaa akak kan ke KL ..tujuan utama adalah mengambil stock sabun basuh baju nie di umah adik akak .. untuk pengetahuan semua yg masih belum tahu akak juga menjual sabun basuh baju nie , sabun ini sgt2 lah bagus .. x melunturkan , kekal cantik pakaian kita dan yg pastinya wangi baju selepas mencuci kekal sehingga pakaian diangkat dari jemuran .

sabun ini adalah sabun dari kedai dobi .. kebanyakan kedai dobi menggunakan sabun ini kerana PH wanginya adalah 11/12 , dan kekal lama .. :) adik ipar akak yg membuat packing2 untuk kegunaan di rumah .

bagi yg berminat untuk di sekitar Ktn memang boleh order dgn akak .. kalau utk di luar ktn boleh lihat link disebelah blog akak nie dibawah PROFFEZ HOLDINGS ,( klik link ) banyak agent di serata tempat yg boleh anda dapatkan sabun ini .. adehhhhhhhhh promo lah pulakk ...

ekekke kalau bagus .. apa salahnya berkongsi bersama kan .. sbb akak pun dah pakai lama utk kegunaan rumah ...


ini semua tempahan pelanggan sekitar ktn dan pekan , kalau pekan ummi akak yg jual .. 
kami ambil lebih utk stok simpanan sbb selalu x cukup kan :)


dan selamat semua kami isi dlm lori .. perjalanan dengan lori ke KL sgt2 adventures uuuuuu ekekke
ok lah oh yaaaaaa adik izan .. petang nie boleh kita jumpa utk serahan sabun anda ekekke , sowi lah dik lambat .. apa nak buat sebuk sgt + akak lupa2 sgt2 .. huhuhu, ciannn izan sabar menanti ..



30 comments:

  1. tu la teringin gak nk sabun ni..nnti ratu tgk link yg akak ckp tu kot2 ade yg jual kt jb ni.. :)

    ReplyDelete
  2. nak try jugak la..nanti kita nengok link nya..tq

    ReplyDelete
  3. em takde la kak agen kat jb.ade kat labis johor je...jauh gak tu dr jb... :(

    ReplyDelete
  4. @ratusiput aah yang .. try call dulu .. tgk kalau2 dia boleh jumpe mana2 di JB ..
    En Shamsul, Labis Johor 019-392 9789

    ReplyDelete
  5. jual sabun,jual maajun.
    wah...jiwa bisnes betul ni..:p

    ReplyDelete
  6. pasni blh beli kat akk je..letih nak basuh baju pastu nk tunggu masa spin utk letak downy..hekhekhek..

    ReplyDelete
  7. wah....tokey sabun plak kak yeak he he he.....tu le kdg2 tertanye2 ape laa sabun kedai dobi pakai...wangi semacam baju....wangi tu tahan lame lak tu....

    ReplyDelete
  8. berminat lah kak, suka klu baju bau wangi mcm kat dobi tu =D

    kalau beli kena pergi ambik sendiri ye kak

    ReplyDelete
  9. akak, hr tu sy ckp nak kan?
    tp botol kecik tuk trial dlu, hehe

    ReplyDelete
  10. wah bisnis sabun akak...selamat maju jaya akak...

    ReplyDelete
  11. wahhhh.... kaki bisnes sgguh akak ku sorg nih...
    smoga sukses kak...
    pastuh jgn lupa blanjer mkn.... ekekek....

    ReplyDelete
  12. tu la klu htr bj kt dobi..mak aiii wanginya x hlg, bila pakai pun msh wangi lagi.

    ReplyDelete
  13. Kwn kt opis Ada jual Sabun mcm ni kak, mmg wangiii

    ReplyDelete
  14. kt umh zt pon pki sabun ni rasenye,baunye wangi btol mcm anta dobi kan..kiorg beli kt agen n9

    ReplyDelete
  15. @Tina Othman ye yang .. tina kat mana ??

    ReplyDelete
  16. @Zue AnnaLeeya zue .. bila nak beli .. bagus tau .. wangiii ! :)

    ReplyDelete
  17. @nanonano dik call akak utk amik sabun nie @ email akak dik ..
    email add ada disebelah :)

    ReplyDelete
  18. tu la.. nk try jugak tapi saya kat utara ..

    ReplyDelete
  19. semoga bisness akak akan terus berkembang maju...insyaallah selagi ada kemahuan pasti akan berhasil..

    ReplyDelete
  20. wah!..makin maju bisness kak ieda ye...

    ReplyDelete
  21. cayalah kak..semoga bisnes kak makin maju ya :-)

    ReplyDelete
  22. x penah tau pun pasal sabun ni kak..adeh!

    ReplyDelete
  23. Wah! bestnyer akak ada bisnes, masyuk gak duit tepi...

    Sy suka bau pewangi dr kedai dobi, sllu hntr comforter la, lps ambik mesti bau wangi sampai 1 rumah..

    ReplyDelete
  24. semakin maju nampak

    alhamdulillah

    ReplyDelete
  25. salam sejahtera buat semua pengguna Sabun Dobi. Ini sekadar untuk berkongsi maklumat harap jangan ada yang terasa. setelah saya menghantar sample sabun dobi dari beberapa pengeluar produk ini,saya mendapati unsur unsur bahan yang terdapat didalam sabun ini adalah seperti bahan dari kelapa sawait,N70 foam builder dan etc etc dalam pembuatan detergent.penggunaan unsur kelapa sait didalam sabun dobi adalah sangat tidak sesuai dan saya dapati ini dilakukan adalah untuk 'cut cost' produk tersebut.ada juga produk dobi yang saya dapati bahan asasnyer adalah sabun cuci pinggan atau saya panggil 'mamak style'.bayangkan kerosakan baju anda menggunakan sabun yang tidak sesuai.dapatkan maklumat berkaitan produk anda. email saya di amd.tcs@gmail.com

    ReplyDelete
  26. saya merupakan pembekal sabun pencuci pakaian setanding Dynamo..produk saya tdk mengandungi bahan yg berunsur minyak..hanya semata2 chemical yg bersesuai utk pakaian..Jika berminat utk meneruskan jualan blh terus hubungi saya di shah alam. yaziranora@yahoo.com.sg or call Nora 0132545307/0172597407

    ReplyDelete
  27. Kebanyakan pengguna di luar sana sememangnya tidak tahu dan tertanya-tanya di mana mereka boleh mendapatkan pewangi pakaian yang biasanya digunakan di kedai-kedai dobi, bertujuan untuk digunakan sendiri di rumah. Untuk membantu pengguna, telah terdapat kedai dobi yang tampil ke hadapan menjual produk tersebut dalam kuantiti yang lebih kecil untuk memudahkan pengguna mendapatkannya.

    Bukan sahaja pewangi pakaian, pelbagai produk dobi yang lain yang sukar untuk didapatkan di kedai-kedai runcit biasa juga pada masa ini boleh didapati di kedai-kedai dobi terpilih.

    Sila layari laman web & blog http://www.cucicuci4u.com untuk mengetahui lebih lanjut.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...