Friday, September 9, 2011

rupanya ZAHRIEN x sihat uhuhuhuhu


salam semua

anak2 akak jarang sakit .. kalau ada pun demam dan batuk2 biasa .. tapi kali ini zahrien lain ceritanya .. bermula kelmarin akak bawa dia ke sek ,pagi2 menyiapkan dia x perasan akan bengkak di matanya , apa yg bermain difikiran akak hanyalah gigitan serangga kecil sewaktu tidur .. jadi akak abaikan dan bengkaknya tidaklah besar sgt .. cuba sedikit dan x berapa menggangu matanya ..


tapi semalam inilah keadaan matanya bila bangun dari tidur pagi2 nak ke sek .. ya allah kenapa dengan mata anak ku .. hampir x dpt membuka matanya .. risau , hairan , pelik dan sedih semua ada dlm fikiran akak nie .. kata hubby x apa2 .. tapi akak still risau dan jangkaan akak zahrien sakit mata sbb dah bertaik mata kan .. soo akak suruh hubby bawa dia ke klinik , akak memang x boleh mc @ El memandangkan kerja yg banyak sbb minggu depan ada lawatan dari MQA , banyak perkara perlu diselesaikan huhuhu



apa yg akak fikirkan benar sekali kerana dr cakap zahrien sakit mata , balik dari klinik, hubby cakap dia dah lain mcm ... makan x mahu .. ashik baring sahaja di rumah ummi akak .. hubby call btahu rupa2nya zahrien demam pula .. 

susahnya hati ini tuhan sahaja yg tahu .. zahrien sakit mata & demam sekali .. huhuhu rasa hati nak je tinggalkan kerja dan shoot balik ke pekan peluk dia kuat2 .. :( , hubby bawa dia ke klinik kali kedua utk demamnya pula .. balik rumah petang semalam akak peluk dia rapat2 sbb dia belari mendapatkan akak .. panas badannya sampai ke malam .. 

selepas berbuka semalam , nampak sgt zahrien lemah longlai makan punn x berapa nak berselera  .. panas badannya sgt2 tinggi .. x boleh jadi , akak letakkan tuala rendaman ais batu di kepala zahrien utk mengurangkan panas .. adakalanya kalau zahrien demam , panas pernah mencecah ke 40'c , selalunya  panas mcm tuu di sebelah mlm .. tapi syukur akak selalu amalkan letakkan rendaman ais batu di kepala bagi menyerap panas itu ..


dan pagi nie akak bangun bersahur akak dpt rasakan suhunya berkurangan sedikit dari mlm tadi tapi still panas demam tuu ada .. sgt2 risau , kalau tidak memikirkan tanggungjawab yg dipikul di pejabat nie .. ada akak EL kerana demam zahrien x nampak kebahnya .. 

akak yakin dia perlu menukar ubat demam , kerana tahu ubat demam biasa x jalan dengan dia .. kalau akak yg ke klinik semalam akak akan cakap kat dr x mahu ubat demam biasa2 warna pink tuu .. akak nak yg lebih baik sbb dah tahu kalau dia bagi ubat ituuu demam zahrien hanya reda sekejap , lepas tuu akan kembali huhuhuh

oh satu2nya anak lelaki kuuu , ibu harap hari ini keadaan zahrien lebih baik dari semalam , jangan bagi ibu risau ya nak .. ikut ayah balik pekan dan pergi klinik lagi sekali , tukar ubat demam tuu ..


27 comments:

  1. Ieda...bagusnya dia tak merengek dan banyak kerenah. Masih ke sekolah lagi. Kesian kan. Demam pun nampak comel....

    ReplyDelete
  2. Kecian Zahrien...Semoga cpt sembuh...

    ReplyDelete
  3. olorrr... cian zahrien....
    nmpak merah bibir dia tuh...
    mesti panas sgt tuh kak...

    smoga zahrien cpt smbuh dan berslera mkn balik...
    sbb saya sonot tgk zahrien mkn masa kita jmpa tu kak...
    berselera sgguh.....
    get well soon yer comei...

    ReplyDelete
  4. sian zahrien demam.. semoga cepat sihat ye, kembali pulih spt biasa.

    ReplyDelete
  5. ciannya..
    cepat sembuh ye sayang
    rajin2 makan ubat :)

    ReplyDelete
  6. ala sian dia..semoga dia cepat sembuh

    ReplyDelete
  7. get well soon zahrien cian ibu susah haty ek....bila kid sakit mmg kiter la yg plng susah haty

    ReplyDelete
  8. semoga si kecil cepat sembuhhh....

    ReplyDelete
  9. semoga cepat sembuh zahrien

    ReplyDelete
  10. kami senantiasa mendoakan agar zahrien cepat sembuh..ikut nasihat doktor ya, kak

    ReplyDelete
  11. - alaaaa...sian nyer...moga cepat sembuh ye...

    ReplyDelete
  12. lor...mata pun dah sepet tu...cian kalau budak2 tak sihat kan.../...moga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  13. alahai siannye kak...nak tumpah air mate lieya tgk budak2 sakit nie....sian sgt2....mcm dayyan ari tu laa..raye ke 3 die demam.....gundah gulane tol hati nie....tak penah2 demam, boleh demam....

    harap anak akak sihat dah yeak....sian tgk tang mate tu...sure tak selesa....

    ReplyDelete
  14. aduhai...moga cpt sembuh ye...tk lama baik la tuu...insyaallah..

    ReplyDelete
  15. lor...mata pun dah sepet tu...cian kalau budak2 tak sihat kan.../...moga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  16. get well soon zahrien...klu anak xsihat kita adalah sangat susah hati kan sis....

    ReplyDelete
  17. semoga dia cepat sembuh...amin

    ReplyDelete
  18. alahai cian nya dia...get well soon ya

    ReplyDelete
  19. semoga ank akak get well soon. yg penting, smngat harimau malaya 2 :)

    ReplyDelete
  20. kesiannya.. semoga cepat sembuh yerr.. amani pernah kena gini, langung tak dapat bukak mata

    ReplyDelete
  21. Semoga Zahrien cepat sembuh..
    Kena rajin makan ubat nie..

    ReplyDelete
  22. Sebagai ibu mmg susah hati kalau anak sakit kan..Moga zahrien cepat sembuh..dan kembali aktif yer..
    Suka tgk muka Zahrien cute sangat.. :)

    ReplyDelete
  23. la kak... kesian dia..

    cepat sembuh ye sayang

    ReplyDelete
  24. akak pun dah start demam, sikecik baru je sembuh. sekrg mmg musim org demam.
    semoga hero ida cepat sembuh ok

    ReplyDelete
  25. get well soon ya Zahrien..ciannya dia.msti stress bila anak sakit..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...