Tuesday, September 6, 2011

Nasi Tomato pilihan di raya ke 3


salam semua

ini kisah raya ke 3 .. hahahha lompat2 kisah sebenarnya akak nie .. pic2 raya banyak di DSLR akak , kebetulan adik akak pegang sbb dia sebuk nak amik gambar bb baru dia .. insyaallah ujung minggu nie dptlah akak copy semua pic2 raya akak .. hahaha nanti jgn bosan pulak tgk tau .. :
berbalik pada kisah raya ke 3 .. nie menu pilihan adik akak .. dia teringin nak masak nasi tomato nie .. kalau tanye akak , sure akak x pernah pandai buat nasi nie .. 

soo akak tlg2 mana yg patut je .. acar2 ekekke .. tu akak pandai .. kalau ayam masak merah nie adik akak yg buat .. nasi tomato pula dari air tangan 3 org .. ummi , adik akak dan akak .. :) sedap ?? x leh cakap ( terpaksa puji sendiri kannn ekkee ) alhamdulillah nasi kami buat memang lebih sbb nak ulang2 makan sampai mlm .. memang raya sakan lah kami hari tuu , makan ... tidoooo , makannnn dan tidooooooooooooo hahhaha :)

ayam masak tomato 

acar basah dari akak :) ini akak main ratah2 sampai muntah ekekkek sedapppppppppppp :)

kari daging tetel air tangan ummi akak 

dan ini nasi akak ... seeeee akak makan sikit je kan ... tapi makan mcm nie 2-3 kali hari tuuu hahahha memang x hinggat dunia dah .. huhuhu yelah kann bukan selalu dapat makan nasi tomato buatan sendiri , kalau beli tuu dah jemu makan :) aciii dok alasan ! lalalallalalal


47 comments:

  1. pandang nasi je terus rasa lagi letih..

    wah gitu.. bajet tak selera sungguh ni kak.. hehehe

    ReplyDelete
  2. nak resepi nampak shedaplaaa

    ReplyDelete
  3. Hilang semua diet time posa kan kak hihi

    ReplyDelete
  4. alahaiii kak ... sedapnya nmpk ... bagilah resepi. leh try2 buat ^_^

    ReplyDelete
  5. dapnyerrrrr..
    terliur lak..dah la febret lya ni..

    ReplyDelete
  6. sedapnya nasi tomato..paling suka ayam masak merah mcm ni :)

    ReplyDelete
  7. adehhh...sedih tengok sbb sya suka tpi tak reti2 uat...huhu

    letak la resepi kak...

    ReplyDelete
  8. wah , itu diaaaa...menu mantop dh kuor... terus bergendang gendut perut ku ini

    ReplyDelete
  9. tgk pun dah mengancam.. hari raya pertama pun ada makcik jamu nasi tomato di rumahnya.. bersungguh akak makan.. he..he.. weekend ni ingat nak cuba buat sendiri..

    ReplyDelete
  10. wah..sedapnye kak tgk ayam msk tomato tu..menyelerakan sungguh.. ^_^

    ReplyDelete
  11. sedapnya kak...akak..selamat hari raya...

    ReplyDelete
  12. hehe sama la kak menu raya ke-3 nasi tomato gak

    ReplyDelete
  13. pehhhh pose2 ni nengok nasi tomato ni mmg superbbb kak ieda!!! semalam dh pekena kt pasar mlm...

    ReplyDelete
  14. kak ieda.. mengodanya nasi tomato nak sikit

    ReplyDelete
  15. cedapnyer. nk jgk :)
    ampun & maaf dipinta dari TLF :)

    ReplyDelete
  16. Sedapnyaa ieda.. nasi tomato tuh.. adoi lapar plak tghari gini.. :)

    ReplyDelete
  17. @POSH76 alor beb .. bab tulis resepi nie aku selalu fail huhuh , sungguh x pandai huhuh

    ReplyDelete
  18. @MaMa CyDa aloor dikkk sungguh x pandai akak nie nak tulis resepi sbb akak dan ummi masak pun berpandukan resepi org itu pun x tgk 100% sbb tahu selalu x menjadi , jadi kami agak2 je :)

    ReplyDelete
  19. sedap nih! akak selalu buat nasi minyak jer tiap2 tahun..senang.

    ReplyDelete
  20. baru je lepas mkn nasi tomato tadi, ada mak datin belanja :)

    ReplyDelete
  21. akk sedapnya......ich mmg speecless lah.

    ReplyDelete
  22. laparnya kak..dahla x lunch pun.huhu.ni rasa nk makan nsi kukus ptg ni nih.

    ReplyDelete
  23. org pun tak pndai wat nasi tomato..ajar kan kak..

    ReplyDelete
  24. ini membuatkan kita tangkap leleh ni....dah la org tengah belajar nak berdiet ni....hehehhehe...diet la sgt...

    ReplyDelete
  25. raya pertama nasi tamato
    raya kedua nasi ayam
    raya ketiga bihun sup
    raya keempat nasi minyak
    dah xde dah nasi putih kahhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  26. paling best raya rmh org hidang nasi tomato ;) baru smgt nak mkn hehe

    ReplyDelete
  27. kat umah nenek sedara hari tu pun dorang buat nasi tomato..mmg laju je semua mkn...sbb dah bosan mkn rendang...hehe...

    ReplyDelete
  28. kak ieda...huhu.. lapor la tgk nasi tomato kak ieda tayang ni... favorite ni...

    ReplyDelete
  29. sedapnyaa awakkkkkkkkkk!! nakkkkk. pos la pos la :P

    ReplyDelete
  30. lapar pulak nampak nasik tomato ko ni sis....

    ReplyDelete
  31. sedapnya menu2 tu kak, kalau la ada di depan win....

    ReplyDelete
  32. mia pun dok plan nk wat jamuan nasi tomato nie

    ReplyDelete
  33. sgt mengiurkan semua masakan di atas...yum2x...

    ReplyDelete
  34. ayam masak tomato.. perghhh, meleleh air liur tau.. ehehehe..

    salam raya kak..

    ReplyDelete
  35. sedap tu kak,izan dtg buat nasi ni bley? hehehe

    ReplyDelete
  36. suka juga nasi ni + ayam masak merah..sedap:)

    ReplyDelete
  37. mabelesss....!!!
    raya ke-3 kite gigit jari.. hehehe
    makan kue raya sudah!!!

    ReplyDelete
  38. mabelesss....!!!
    raya ke-3 kite gigit jari.. hehehe
    makan kue raya sudah!!!

    ReplyDelete
  39. ya Allah malam2 mcm ni saya tengok makanan yang sedap.. uwaaa lapooo

    ReplyDelete
  40. shedappppppppppppppp....nyer...k'ieda memang pandai masak...;d

    ReplyDelete
  41. Sedapnyerrr...

    Lama dah tak makan nasik tomato nie..

    Posa sebulan, raya tak makan pun lagi..

    ReplyDelete
  42. sile ajo camne nk buat acar menath tu kak..nmpk sgt menggiurkan...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...