Wednesday, September 28, 2011

menjadi ! roti Tortilia JALAPENO


salam semua

selamat malammmmmm dah makan belum ?? hermm akak dah pun selesai bagi anak2 dan hubby dinner mlm nie .. hurmmm mcm petang tadi akak ada cakap kan .. akak nak buat roti pita/tortilia nie .. alang2 dah beli di giant baik akak buat .. 

tapi akak memang kekeyangan sampai skrg sbb seharian kami ada jamuan raya di rumah pensyarah dan restoran berdekatan UCSA ,  sooo duk makannn je ... seeh perut masih ada .. akak buat utk dinner anak2 dan hubby sahaja .. ok lah moh layan pic2 nie :)

 ini adalah bahan2 nya yeee .. ikut sukee ati nak ubuh sosej ke , daging cincang ke .. semua bahan2 tuu akak grg dulu sikit2 dlm kuali , kecuali salad dan tomato :)

 akak guna roti pita/tortilia ( ermm entahlah anak2 aku panggil pita ) tapi nie memang jenama tortilia yg sedap dan lembut , maklumlah x pernah buat kan .. 1st time nie .... sblm tuu salai2 sikit dlm kuali kasi lembut :)


 jgn lupe letak sos cili , jalapeno cheese & mayonis , letak bahan2 tadi dan lipat molek2 ... 


tadaaaaaaaaaaaaaaaa dah jadi .. 
dua di bawah tu utk hubby tercintaaaaaaa !!!


SELAMAT MENJAMU SELERA ! 

silalah cuba di rumah .. sgt2 mudah .. sedap dan ringkas .. sesuai di makan seisi keluarga .. adehhh ! dah mcm dlm iklan pulak ekekek :)


24 comments:

  1. wahhh sedap mcm kebab laaa hehehe

    ReplyDelete
  2. wahhhh kak,bagus untuk diet ni kan.roti pita tu kat bahagian frozen ke kak?

    ReplyDelete
  3. dulu ya selalu gak buat roti pita ni,biasa guna daging cincang.......

    ReplyDelete
  4. selalu sy guna daging burger atau dging cincang

    ReplyDelete
  5. @rara pinkmafia aah dik cari di bhg frozen .. di giant banyak :)

    ReplyDelete
  6. @Ya ALya aah .. gune je ape2 .. janji ada bahan dlm tuu .. sedap kan :)

    ReplyDelete
  7. idea yg bagus ni ieda
    kita pun tengah cuba diet lani

    roti pita tu beli di giant ke?
    berapa rm?

    ReplyDelete
  8. akak pergila era gemilang td eh?hihi.

    ReplyDelete
  9. sedapnya..

    lapar lapar lapar... uwaaaaaaaaaa...

    ReplyDelete
  10. ni bagus utk diet ni kak....sangat2 menyelerakan dan mengenyangkan...nyum2..

    ReplyDelete
  11. sedap nie....cam twister kat kfc plok....

    ReplyDelete
  12. pita one of my fav food...amy every week mesti akan cari pita dekat pasar malam..sedap..

    ReplyDelete
  13. nampak menyelerakan....:)

    ReplyDelete
  14. sedapnya mcm yg jaja buat lak hehe

    ReplyDelete
  15. ha ah,izan pun refer jaja ari tu hehe,tp dia pakai filet ayam.. tp cmnie pun lg sempoi! lapar la plak tgk!

    ReplyDelete
  16. mcm sedap jer...x penah makan

    ReplyDelete
  17. yalah, mcm dalam iklan ha..hehe

    ReplyDelete
  18. Menu yang sihat la ieda...sesuai untuk i yang sedang berdiet nih

    ReplyDelete
  19. Sedap dan senang jer nak buat.. :)

    ReplyDelete
  20. el ada gak ritu beli roti pita nie
    ritu el msk lebih kuah spageti..el sapu kt roti pita tu..nak buat cam akak tu xde bahan...sedap kak..try lew

    ReplyDelete
  21. sedapnya...
    boleh try nnti.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...