Monday, September 12, 2011

mencemar DULI YG MAHA MULIA - raja sehari



salam semua

masa nie dah raya ke 3 ... majlis kahwin anak saudara sepupu mak di kg ... sib baik hubby punya sakit gigi dah pulih , kalau tidak kesian dia .. 2 hari duk rumah , gigi membengkak sakit .. dah lama pesan suh cabut , bila dah ok dia pula lupa nak cabut ... haishhhh lelaki nie payah kan .. semua nak isteri ingatkan .. adehhh !! 

adik sepupu akak adalah anak sulung , x sangka dia dah kawin sbb kami memang  tahu menahu dia bercinta dan berkawan denga siapa .. hari tuu lah baru kenal suami dia ..

nenek , ummi , pengantin ( nabila ) & akak ... ahahhaha jgn pandang lama2 wajah tembun akak tuu :)

lepas majlis di rumah mak saudara sepupu ummi akak .. kami gerak ke majlis perkahwinan yg agak grand di kg , ibu pengantin lelaki adalah tukang masak diraja Pekan , terkenal dengan panggilan kak chah , dulu zaman sultan rajin buat majlis dlm istana dia lah yg menyediakan masakan diraja termasuk PUDING RAJA yg sgt2 terkenal di pahang ... haaaaaaaa kali nie kami dpt jemputan anak lelaki dia kawin .. 
siap ada jemputan org ternama ... nak tahu siapa ??


pengantin yg sgt cantik TAPI makeup mak aiiii sgtlah tebal ! 

yaaaaaaaaaaa ini lah tetamu istimewa mereka .. keberangkatan baginda SULTAN PAHANG dan anak2 mencemar duli ke majlis perkahwinan anak beliau kali nie .. :)


tengku mahkota dan tengku muda adik beradik pun ada .. oh ya bini masing2 x kelihatan .. hermm tertanya2 jugak kami masa tuuu :)

dan akhir sekali .. nenek dpt bersalaman dengan baginda sultan , sultan kenal nenek akak sbb kalau ikut kan darah , kami memang ada pertalian tapi dah agak jauh .. kebetulan nenek di tarik oleh cucu saudara dia di sebelah nenek tuu utk berjumpa baginda .. sempat baginda berseloroh " haaaaaaa nie org lama Ketapang Tengah " ... adehhh suspen akak masa tuu .. mcm x percaya :)


ps : hari nie ada majlis pra konvo sesi 1011-2 pelajar2 IPT di UCSA , akak bertugas mcm biasa bhg perarakan akademik pelajar akak UTM ... akan bermula jam 9.30 nanti .. lepas2 nie baru boleh nak BW .. windu ngan uols , mcm biasa hari minggu memang akak balik kg kan :) till then daaaaaaaaaa

27 comments:

  1. wahhh dpt jumpa sultan.beshnya kak...heee.cantek akk punya baju.

    ReplyDelete
  2. wah beznye sultan datang wedding dia
    lawa baju dia

    ReplyDelete
  3. darah raja jugak lah sis ni yer...

    ReplyDelete
  4. wah

    glakmer!!!!

    akak tak amek gambar sekali ker?

    ReplyDelete
  5. salam sis..
    nak perbetulan ayat di ats...
    bkn 'KEMANGKATAN'..tetapi 'KEBERANGKATAN'...
    kalu da ahli bahasa ni dah kena saman ni..uhuhuhu..
    sekadar membantu ye...

    ReplyDelete
  6. dah lama x gi kenduri kawen
    lapaq nasik lemak dah

    ReplyDelete
  7. bertuahkan sultan hadir ke majlis tu

    ReplyDelete
  8. wahhhhhhhhhh..


    rezeki dapat diraikan oleh sultan dan kenamaan.. :)

    ReplyDelete
  9. hai kak ieda.. nak betulkan sikit bleh ... KEBERANGKATAN... la kak .. baik kak betul kan .. nanti kena saman pulak ... heheehe....

    Cantik baju kak ...best la kan majlis dapat tetamu di raja ... mesti dapat angpow tebal punya ... kekeke

    ReplyDelete
  10. kak baik ko betulkan spelling tu..ada kna saman dgn kerajaan phg kang....x kisah ler ada talian darah or not..huwaaaaaaaa, mati kiter

    ReplyDelete
  11. Bestnya kak!! Selamat pengantin baru kepada kedua mempelai moga kekal ke akhir hayat.. Amin!! DAULAT TUANKU!!

    ReplyDelete
  12. kelasss raja mai datang kenduri kahwen....selamat penganten baru

    ReplyDelete
  13. alamak..baju penghantin jarang kat atas la huhuhhhh

    ReplyDelete
  14. Kerabat raja yg mengenang budi. Air tangan tuan rumah inilah yg membesarkan kalangan mereka. Kenalah dtg menghargai...

    ReplyDelete
  15. wah....keturunan kerabat rupenye akak yeak.....ampunkan patik...he he he.....

    bagus laa sultan pahang, die rajin nak dtg kan...mmg pemerintah berjiwa rakyat laa die....

    ReplyDelete
  16. nenek kak ieda ada pertalian kerabat ker ohhh kak ieda ni pun kerabat jg lar yer hehe

    mesti best lauk-pauk kenduri kan ye lar sbb tukang masak istana

    ReplyDelete
  17. tulah ai pun baru nak tegur "kemangkatan" tu... baik buat entri ralat cecepat...nanti kena saman kang...

    ReplyDelete
  18. @amaniammar ahahhahah sowi dikkk dan semua .. dah perbetulkan dah .. tersalah taip tuu .. x perasan

    terima kasihhh ya :)

    ReplyDelete
  19. Wow!! grand nyer majlis, Sultan Pahang turun..bestnyerrrr :-)

    ReplyDelete
  20. wahhh..bestnye dpt jumpe sultan..akk dpt salam x..? hehhee..memang grand la..;)

    ReplyDelete
  21. Curlast..ada bau² bacang ngan kerabat pahang gitu.. Best laa jumpa sultan face to face.. :)

    ReplyDelete
  22. wah bestnyer.. kalo eB la nk gaks bergambor samer leh ker eh?

    ReplyDelete
  23. wah! dpt tgk sultan secara live...

    sultan pahang mmg friendly kan, tgk dia blh berbual dgn rakyat selamber je..

    ReplyDelete
  24. baju pengantin tue cantik kan...

    ReplyDelete
  25. sultan phg mmg sgt2 lah berjiwa rakyat..kwn ayh sy pn ada ajak sultan ms kenduri kawen ank dia...tp ms tu sultan ada hal kt oversea so dia wakilkan putera mahkota..bagus gila kan?? =)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...