Sunday, November 27, 2011

maajun kampung KESIHATAN WANITA


~ ENTRY MELEKAT ~

salam semua



MAAJUN UNTUK KESIHATAN DALAMAN WANITA ~ buatan asli dari kampung


komen pelanggan :

kawan I tu minat dah ngan jamu u tu kak .. dia cakap yang dia beli ari2 dah tinggal separuh , badan sedap ,badan x der angin2 lagi , katanya lagi suami dia rajin balik umah awal dahhh ekekek


MAAJUN INI TIDAK BOLEH DIMAKAN OLEH WANITA YG SEDANG MENGANDUNG


email akak lah senang cerita :)

zarida@shahputra.edu.my

92 comments:

  1. terus rasa kelat tekak

    hehehehe

    senang ke kak nak telan?

    rasa panas tak badan mkn benda ni?

    ReplyDelete
  2. maajun?

    cam perit jer nak telan...

    ReplyDelete
  3. pahit tak?x penah cuba pun nk mkn

    ReplyDelete
  4. sedap je tgk maajun akk tu :)

    sy suka bau2 herba ni..

    patutlah akk berseri2 rupanya amalkan maajun :D

    ReplyDelete
  5. kak... munna ni jenis penakut makan maajun atau jamu ... ntah bila berani nak telan...

    ReplyDelete
  6. @NM02 subit sikit2 dan telan dik .. kunyah pun sedap .. segarr je .. sbb ramuan dia ada madu tuu yg sedap :)

    ReplyDelete
  7. @MamaEma x langsung dik .. kunyah pun sedappp , berangin mcm makan hacks tuu :)

    ReplyDelete
  8. @nieda x pahit dikk .. sbb ramuan dia ada campuran madu dik .. sedapp berangin je :)

    ReplyDelete
  9. @mamyharraz ekekke malu sebenarnya nak cerita tapi bila fikir2 apa salahnya berkongsi mana yg baik tu kan dik ..
    jom yati makan nie .. utk kesegaran luar dan dalam :)

    ReplyDelete
  10. adoiii kak.... saya tak tertelan maajun gini kak... huhu...

    ReplyDelete
  11. @munna yang nie kalau x berani telan .. kunyah je dik .. sedapp berangiinnn je rasa dia .. sbb ramuan rempah dan maduu :)

    ReplyDelete
  12. @Zue AnnaLeeya dah macam mana nie .. ekek nie lah ubat untuk kesegaran wanita luar dan dalam dik .. dari makan pil2 yg x tentu hala tuuu :) elok di amalkan lepas bersalin dik :)

    ReplyDelete
  13. besarnya..cam ne nak telan tu.
    bagus lah sis ni..mesti ringan jer tubuhkan

    ReplyDelete
  14. Maajun ni memang baik dimakan, tapi ada yg cakap maajun ni panas.. :)

    ReplyDelete
  15. Maajun ni memang baik dimakan, tapi ada yg cakap maajun ni panas.. :)

    ReplyDelete
  16. uikss.. menarik nih. tapi sokmo kalau makan utk diri sendiri tak pernah habiss.. susah betul nak disiplinn..
    kalo pregnant makan vitamin baru bleh ingat2 hari harii.. sbb utk orang lainnn

    ReplyDelete
  17. saya tak makan maajun2 ni hehehehe

    ReplyDelete
  18. Kak, ina dlu penah sekali try mkn ubat makjun jamu2 ni.. pastu darah ina trus problem dia panas x leh nak match nak masuk darah org lain.. dokto punya marah x bg ina makan ubat sembarangan dah.. terus x try makjun jamu2 ni.. tp teringin gak sesekali nak try.. masa pantang pun x mkn ubat pantang.. badan ina naik kuning kalo makan.. problem sggh ina ni.. ermm nasib badan..

    ReplyDelete
  19. masa kecik2 dulu selalu makan maajun..
    hehehhe...
    sekarang dah besar tak makan pulak..
    makan jamu2 bancuh je..

    ReplyDelete
  20. Kakak rasa ieda boleh commercialkan sebab dia dah ada botol dan label. Baguslah tapi kakak jauhlah...

    ReplyDelete
  21. @Myra Jay ubat nie panas atas org dik .. tapi so far mana kawan2 akak yg makan x ada prob panas tuu :)

    ReplyDelete
  22. @Myra Jay ubat nie panas atas org dik .. tapi so far mana kawan2 akak yg makan x ada prob panas tuu :)

    ReplyDelete
  23. @Kakzakie label lum ada kak .. tu botol dia cari sendiri .. insyaallah kalau ada rezeki , lagipun nenek saudara ieda tuu dah tua kak .. risau kalau dia dah x daya siapalahh yg nak buat lagi ..

    ReplyDelete
  24. maajun ni manis kan rasanya...kalau jenis ni senang sikit nk telan..kalau yg serbuk tu alamat la tak habis2, kena marah dgn mama baru hegeh2 habiskan..kalau dekat yana nk jugak...pergi la kak,rate dia pun kalau tk silap bwh rm 500,kalau online booking lg murah :)

    ReplyDelete
  25. majun asli sedap, sebab tak berapa manis sangat. jamu memang akak beli ngan kawan , nenek dia buat sendiiri. ieda betul kata kak zakie, boleh dikomersialkan.

    ReplyDelete
  26. izan tak pernah makan majun bulat2 mcm ni. kalau izan amik ni,maknanya ada 5 benda plak izan nk telah hari2 ekeke...

    nice ni kak =)

    ReplyDelete
  27. sy pun krg bdisplin...ubat slalu t.hbis

    duk jauh2 mcmn nk order ya? klau dkat snang, tringin gak nk menerai

    ReplyDelete
  28. patut berseri2.. bagus kak.. ita ni suka juga makan benda2 gini tapi tak konsisten

    ReplyDelete
  29. eh, naper tarikh awak dah 30 sept?
    gara2 makan makjun tu ker?
    heh3...gurau jer...

    ReplyDelete
  30. @Queenie u x tahu ke ?? ini sticky post :)

    ReplyDelete
  31. @Juwita Jamaludin kena konsisten utk kesihatan luar dlm wanita dik .. memang kena jaga dan titik beratkan :)

    ReplyDelete
  32. kak..blog akk bwajah baru lahhh,,baru pasan pagi td..hehhehe..cantik gambar ;)

    ReplyDelete
  33. wah kak....mmg berkhasiat nie kak coz' buat sendiri kan...

    ReplyDelete
  34. power maajun ni...dah lama tk makan

    ReplyDelete
  35. salam kenal kak. Wah sangat menarik tu

    ReplyDelete
  36. akak dah lama x terjah sini sbb blog akak ada virus...akak tlg clearkan dulu ek....dia boley harm computer

    ReplyDelete
  37. brp sebotol ni kak? nak beli bleh? msg nur ye.. nurhayati.mohd@gmail.com

    ReplyDelete
  38. @☆*♥L@dy @yU♥*☆ akak x tahu mcm mana nak clearkan dik .. tlg tunjukkan macam mana huhuhu

    ReplyDelete
  39. oooo, ni lah rahsia akak awet muda yer...

    ReplyDelete
  40. @wahida alhamdulillah .. tu yg nak kongsikan bersama nie .. banyak layie .. tapi nie yg selalu akak amalkan tanpa miss :)

    ReplyDelete
  41. tak pernah try maajun..sedap ke kak..tak melekat kat tekak ker??
    (^__^)

    ReplyDelete
  42. sya nak try la kak, camana nak beli?

    leh email sya mrs_royzam@yahoo.com.sg

    tq

    ReplyDelete
  43. saya pun ada mkn maajun buatan org kg mcm ni... hehe... alhamdulillah badan rasa kuat smpai mlm... hehe

    ReplyDelete
  44. bau semerbak tak?? beli camaner?? berminat plok saya..:D

    ReplyDelete
  45. @eisyaawie email add akak ada di sebelah dik .. leh email kat akak :)

    ReplyDelete
  46. hmmm...bagus yer makjun nih...leh rekemen kat wife mcm nih...

    ReplyDelete
  47. penah test tapi mak saya punya...hehehe

    ReplyDelete
  48. L boleh try x?? hahahah

    dah sembahyang belom??
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-1.html

    ReplyDelete
  49. baik tuk kesihatan kan..even mak saya pun still makan ni. tapi entah naper saya tak bleh nak terima..kelat je rasa

    ReplyDelete
  50. nanti lepas bersalin leh la makan makjun lak...

    ReplyDelete
  51. breastfeeding ok x klu mkn?mamasue still bf lah...tp terign gak

    ReplyDelete
  52. @mamasue setakat nie , tuk akak cakap semua org boleh makan even anak dara .. dan maajun dia bukan jenis panas .. dia tahu sbb dia yg pilih bahan2 dia .. tapi body seseorang kita x tahukan mcm mana dia react dgn sesetengah jenis ubat :)

    ReplyDelete
  53. besarnyaaaa..senang nk telan tak kak?

    ReplyDelete
  54. mula2 tgk pic dlu..nyum2 macam cokelat,bila baca je maajun upenye..terus tekak rasa kelat..kekeke:D

    miss u much akak!!

    ReplyDelete
  55. Salam kenal kak!!!!! Dulu nenek saya pun buat maajun macam nih... Sekarang nenek dah terlantar, anak2 die sorang pun xde menurun buat maajun nih termasuk laaaaa mama saya... Hehehehe... Nanti boley la akak jual maajun ni kan kan kan???? Heheheheh....

    ReplyDelete
  56. suka juga makjun kampung
    macm gini ...

    tapi payah nak cari lani

    cikgu jual lah online :)

    ReplyDelete
  57. @Ati Masrif akak sya memang jual online .. kalau berminat email saya kak .. kiter citer2 lebih lanjut :)

    ReplyDelete
  58. hohoho... majun mcm nih sedap dimakan
    bersama2 dgn minum susu suam... tak caya cuba ler.. hu3

    ReplyDelete
  59. sy rajin beli, tpi malas nak makan.. huu~~

    ReplyDelete
  60. kak, kalu nyusu badan boleh mkn ke kak?

    ReplyDelete
  61. mcm mana lah rsa maajun eh..sy tk pnh cuba..best lah akak ada sedara yg buat sdri..leh rsa thp ke'fresh'an dia kan..

    ReplyDelete
  62. @Softtouch [Hanim] boleh dik .. x jadi masalah cuma jgn makan kerap lah sbb x tahu samaada ia panas utk bb atau tidak .. tapi so far akak makan dlm ngandung dan bersalin ok je .. :)

    ReplyDelete
  63. @MrS. F!zA ya tuk sedara akak dahh lama buat dik .. dia giling sendiri dan bahan2 dia cari sendiri :) memang sgt2 fresh :)

    ReplyDelete
  64. apa rasanyer.... masam, manis pahit???

    ReplyDelete
  65. sama la kak, sy pun amalkan makjun ni.. makjun sy makan tu sekali ngan famili planning. tp tu la tgh plan yg 3rd ni dah tak makan la.. hehe

    ReplyDelete
  66. rasa dia msti pahitkan kak

    ReplyDelete
  67. amani tak pernah cuba lagi..rasa dia macam ape kak??

    ReplyDelete
  68. @dwaty masam x der .. manis madu dan angin2 ada lah .. ubat x der yg x pahit ... nama pun ubat .. kalau manis tuu pembawa penyakit ..

    ReplyDelete
  69. @azwa amani dia rasa sedap berangin2 tu .. anak2 dara pun boleh makan .. utk ubat dalaman wanita nie :) x der pantang larang ! :)

    ReplyDelete
  70. makan gak makjun tapi tgh preggy x leh...cuti.. hehehehe tq folo... salam kenal dan folo kembali.

    ReplyDelete
  71. Doodle dah siap! Maaf lama menunggu...Ninie baru ada masa utk wat doodle kejap td...hihi. Currently busy dgn research n current schedule. Soory ye...harap suka dgn doodle yg x seberapa ni....hihiks.

    http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/10/4-new-designs-doodle-girls.html

    ReplyDelete
  72. maajun...tak pernah lagi makan seumur hidp nie..kalau air jamu tue pernah la makan lepas bersalin dulu

    ReplyDelete
  73. akak...nak tanya sikit..

    majun dengan jamu apa bezanya?

    dkna suka makan jamu ... heheee..

    majun nie boleh tambah selera makan tak?? :)

    ReplyDelete
  74. @Adylia Qarissa ermm apa beza ye .. akak x pernah makan jamu .. tapi rasanya jamu dia lebih keapda kapsul kan .. kalau maajun nie dia mentah dan lebih fresh ..

    ini maajun bukan utk tambah selera makan dik ekekke .. lebih utk kesihatan dalaman wanita .. :)

    ReplyDelete
  75. @LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ ekekek sila baca keterangan dari akak tuuu ekeke :) makan lah dikk bagus tau .. dah ramai cakap ok , yg sebelum2 nie makan lahh :)

    ReplyDelete
  76. akak.. kalo orang yang dah kawin 3 taun macam kita tapi belum dapat anak lagi.. boleh ke makan?
    nak emel kita pun boleh.. sunahkay@yahoo.com =)

    ReplyDelete
  77. Mak Alin kata lebih baik mkn maajun ni dr pil..lebih berkesan..

    Kak Ieda..camner cr makan..1 hari brp ketul?

    ReplyDelete
  78. @kella dikk akak dah email :) TQ

    ReplyDelete
  79. @Alin Marlini gentel lah kecik utk telan kalau tidak adik kunyah je .. sedapp berangin tauu mcm mkn gula2 hackss tuu :)

    ReplyDelete
  80. kakNo memang suka makn maa'jun mcm ni daru jamu sebab leh rasa isi dia bila kita kunyah hehe...mmm nak mengandung ni jd xleh try la kot..>>>mulut ni dh melio tengok maa'jun ni mcm besst je sbb dia basah berminyak hehe<<<<

    ReplyDelete
  81. Uihhh mesti pahit kan. Mak saya selalu makan benda ni.

    ReplyDelete
  82. utk L xder?? hahahha

    jom bacaer juup..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/pandai-sangat-dah-kan.html

    ReplyDelete
  83. singgah sini jap ...
    hehe
    nanti nak masuklagi.

    ReplyDelete
  84. berapa harga dia ieda? apa khasiat2 dia lagi?

    ReplyDelete
  85. pernah makan... tpi beli tak pernah habis... hhee

    ReplyDelete
  86. saya mmg suka makan makjun2 ni.... nnt ieda tolong email khasiat ngan harga nyer... atiron_2000@yahoo.com

    ReplyDelete
  87. me too makan maajun...power hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...