Monday, September 5, 2011

letih , sedih , sayu , gembira semua DIRASAI


salam semua

haiiii ........
ekekekek syukurrr alhamdulillah selamat akak tiba ke ktn semalam selepas seminggu bercuti .. cuti sakan ke ?? huhuhu sure lah , letih , sedih , happy semua ada .. hermm biasalah nama pun raya kan .. sure lah semua perasaan bercampur baur .. yg paling x tahan akak lah yg paling penat sbb kami adik beradik x ramai .. kakak akak dah bersiap2 di rumah nenek , adik lelaki pula duk sebuk ngan bb baru dan isteri yg warded di  HSP .. bersalin pada 25hb .. nanti2lah akak update cerita tuu  .. 

soo pagi menjelang raya tuu tinggallah akak , ummi dan adik perempuan akak yg duk KL tuu .. hermm dia punn ada kisah .. huhuhu banyak kisah akak akak tahun nie .. mcm2 hal .. adik perempuan akak tuu sepatutnya x beraya di kg tahun nie .. tapi disebabkan satu hal yg telah melanda ... akak dan ummi akak terpaksa ke KL mengambil dia pada hari jumaat petang  .. huhuhuhuh letih , sedih , ngantukk semua ada .. x perlahhh slow akak story nanti ya :)

entry permulaan raya 2011 hahahah banyak x yah cakap , sikit2 akak post janji x membosankan kan :)

 tinggallah akak menguruskan ketupat di pagi sehari sblm raya .. masa nie ummi akak dah sebuk2 ke HSP menguruskan menantu dan cucu barunya , huhuhu kalut dibuatnya ..tapi dalam masa yg sama happy sbb kami dpt org baru dlm keluarga :)

 ketupat yg dianyam oleh kakak .. akak x pandai .. ekekke isi beras pandai lahh :) itupun 1st time buat tanpa ummi disisi :)

wajah keletihan yg diambil oleh nina ... huhuhu burukkkk nyeeee :)


ps : hari nie mood ada sikit layuuu .. mcm biasa setelah lama bercuti .. rasa nak cuti layie huhuu .. dan hari nie juga akak dah mula berpuasa 6 .. doakan akak sehingga selesai .. insyaallahhhh :) huhuhu ..duk fikir2 nak masak apa utk akak dan hubby berbuka hari nie ..


29 comments:

  1. WALAUPUN NMPAK LETIH KAT MUKA K.IEDA..TP MAINTAIN CUN TAU... HE3..

    BESTNYER SIAP ADA KETUPAT NASI LAGI...

    ReplyDelete
  2. akak selalu tiap2 tahun g tukang isi beras dlm ketupat..ayah yg anyam ketupat..tp tahun ni miss semua tu...sbb tak balik beraya kt kpg...huhu

    ReplyDelete
  3. Selamat berpuasa Ieda. :)

    ReplyDelete
  4. sya ni buat ketupat hancuss, nak isi beras pun lagi hancusss...huhu

    selamat berposa kak, sya ni lemau je nak uat lagi 6 hari tu, kena settelkan puasa ganti dulu kan...adehhh

    ReplyDelete
  5. wow lawa ketupat akak anyam ye..hihi slmt berpose 6 kak..sy mcm xlarat je nk pose 6 thn ni..sobsob

    ReplyDelete
  6. Sure terkenang2 raya lagi tu ... hehehe.

    ReplyDelete
  7. wah2.. de ketupat la :) papehal layu cmne pon tetap maintain lawa :)

    ReplyDelete
  8. wajah keletihan tu masih cantik. bestnya buat ketupat , tahun ni first time akak tak buat ketupat.

    ReplyDelete
  9. muka letih akk tu tetap menten ayu ;)

    comelnya ketupat yg kakak akk anyam :)

    ReplyDelete
  10. akak kalo buat ketupat camni, sah2 le hancusss

    ReplyDelete
  11. fulamakkkk....gaya nak puji kata pandai anyam ketupat...rupa2 nya org lain yg anyam ye....kira ok la boleh masukan beras pun....mcm D ni semua tu terus tak qeti....hehehehhe....mkan ja tau...

    ReplyDelete
  12. Selamat hari raya Kak Eida..
    dan selamat berpuasa 6 ya..
    saya belum mula lagi he3

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum Ieda

    selamat berpuasa 6 Syawal

    Wassalam

    ReplyDelete
  14. KAMI kembali, hiyargh! Selamat hari raya, maaf zahir dan batin dari KAMI. :)

    ReplyDelete
  15. wlupo muka letih tp tetap cun kak... ehehe...

    akak tak wat open house ker???
    nak dtg beraya umah akak nih...

    ReplyDelete
  16. dh mula puasa 6 ye kak..

    slmt hr ry kak.. smga gembira n bhgia selalau ;)

    ReplyDelete
  17. - nape dok kat tangga...org tua2 x bagi tau...ekeke

    ReplyDelete
  18. selamat hari raya kak..sye pun xtau nganyum..akk kire terer la kak..pandai isi beras..sye tau makan jek..hehhehehe..

    ReplyDelete
  19. sy pun tukang isi beras ja .. x reti la anyam2 nie..

    ReplyDelete
  20. hihi,ketupat yg segitiga 2 jat reti xreti je nk buat.hoho.anak dara xreti bt kerja betul jat ni.

    ReplyDelete
  21. tak reti nak buat ketupat gini..
    makan pandai la..
    hehehe

    ReplyDelete
  22. semoga segalanya dipermudahkan utk akak sefamily...aminn...

    ReplyDelete
  23. sy pun xreti anyam ketupat kak..hehehehee

    sy pun mood layu td bila start keje....huhuhu

    ReplyDelete
  24. Selamat berpuasa 6, Ieda... :)

    ReplyDelete
  25. akak cun! serius. mmg nampak lain sgt. muka letih lg cun so akak kena letih2 ehehe..jahat izan. maaf zahir batin kak, sori2 ehehe...

    izan tahun ni tak anyam ketupat sebab takde daun...so tak dpt mkn ketupat bau daun kelapa yg wangi sobs!

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...