Thursday, September 8, 2011

ketam LEMAK berlada - hari terkahir di kg halaman


salam semua

huhuhu pic hari terakhir di kg halaman akak .. masa nie kami dah siap2 berkemas untuk pulang ke ktn .. mcm x percaya dah 5 syawal hari tuu terasa cepat betul masa berlalu .. pagi2 lagi ummi ajak ke pasar .. kebetulan akak nampak ketam yg segar2 , apa lagi ummi ajak beli dan akak masak .. 

hermm kalau ketam nie akak suke masak lemak berlada .. mcm mana tau .. akak tumis mcm biasa utk buat berlada tuu tapi akak titik serai dan letakkan santan sikit ... hermm sedapp rasa lemak2 berkrim gituuu .. kalau nak lebih sedap guna cucu cair .. perghhhhhhh !! ..

maklumlahh akak dah lama x masak ketam nie .. payah nak dpt .. kalau ada punn mahai yaaaaaaaaa amat ! ... naik takut nak beli ... nie sekilo rm 18.00 haaa boleh beli sbb dah lama bebenor x makan kan :) lepas masak2 makan dan kami bersiap utk bertolak balik ... sedihhhhhhhhh :(


 ikan masin perlu ... manalahhh x menambah nasi akak nie huhuhu

 patola masak air permintaan anak2 .. mereka suke sbb ala2 sop kan .. kalau sabriena nieee siap hirup2 layie :) haaaaaa org yg ada angin x leh makan patola yaa sbb angin kuat sgt nieee :)


lepas makan , petang dlm lepas asar kami balik .. balik dgn keadaan sedih sbb cuti dah habis huhuhu , rasa malas tuuu toksah cakap lahhh sampai anak2 punnn mood x de .. siap cakap " ibu kita pindah balik duk ngan tuk ummi lahhh , x best lah duk ktn !! " hahahhaha sabor jelahh anak2 nie .. :)
 
anak2 kesayanganku yg tidur keletihan dlm kereta ... geram tgk wajah zahrien masa nie .. sgt2 cute di apit oleh akaknyaa .. sekali pandang dah mcm x bernyawa je anak teruna akak tuuu nak2 bila dihimpit lenggan kakak nina nyee yg besaq ituuuuu ekekeke


25 comments:

  1. Sihat2 anak2 Ieda... geram tengok pipi mereka. :)

    ReplyDelete
  2. ketam mmg mahal kan kak..pastu halus pulak tu..kalau dpt yg gemok2 murah pulak tu mmg cepat2 beli =P

    kecur air liur resepi akk tuh ;)

    comey2nya anak akk tido gerammm :)

    ReplyDelete
  3. YA ALLAH, meleleh air liur tengok. :)

    ReplyDelete
  4. cutelah akan gambar anak2 tidur..

    lama dah tak makan ketam..mahal

    ReplyDelete
  5. hihi,bukan main tudr.jat siap brg kat peha adik dlm kete.hihi

    ReplyDelete
  6. Ketammmmm...my fav.

    Sedapnya tido ☺☺☺

    ReplyDelete
  7. ketammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    ai suker bangat
    patola x suka ngeee
    pic ketam ngan ikan tue blur la akak...snap guna hp ka?

    ReplyDelete
  8. laparrr
    laparrr
    laparrrr

    tengok ketam berlada kak ida

    ReplyDelete
  9. sedapnye kak ieda...kalau pekena sambal belacan, uhh..mau berpinggan nasi..hehe..

    ReplyDelete
  10. memangla rasa mcm kejap jek ms berlalu..dah kene keje balik..huhuhu..nak sambung raya!

    ReplyDelete
  11. aduyai, bakpe sdp sgt tuh? hu3... poser eB .. engat poser ;p

    ReplyDelete
  12. alahai akak ku sayang....hari2 mesti ada entry gambar makanan kan..tergugat pose sy hr ni hihihihihi

    ReplyDelete
  13. akk rara tak reti lah nk mkn ketam.hehehe

    comei je anak teruna akk,mainan tak lepas.

    ReplyDelete
  14. mmg x cukup cuti lar kak ieda...nak g keje semula pun rasa bercinta jer hehe...alamak ketam my favourite tuh

    ReplyDelete
  15. @☆*♥L@dy @yU♥*☆ uuhuhu sakit mata kan tgk .. snap pakai kamera sony cap ayam dik huhuh dslr akak adik akak gune .. sakit atiii huhuhu

    ReplyDelete
  16. @❤ eyeme ❤ ekekekke yelah tuuu kalau ada sambal .. memang senak perut tambah nasi ekeke :)

    ReplyDelete
  17. sedapnya ketam tu kak.. terliur sudah.. leh la cuba resepi akak ni.. tq2.. hehe..

    ReplyDelete
  18. shedapnyer menu ketam tu...

    ReplyDelete
  19. sedapanya ketam.... mana la nak dapat ketam murah kat kl ni yerk... huhu

    ReplyDelete
  20. hihihih tak bernyawa dikatanya hihihi

    ReplyDelete
  21. Sedapnyaa..tgk ketam tuh..feveret gak..ngan ketam.. :)

    ReplyDelete
  22. Hai. Sungguh menyelerakan lauk ni, walaupun simple tapi memecah selera. Camne saya nak mempertahankan diet ni?

    ReplyDelete
  23. petola masak air tu sedaapp!! fav kita!! comey2 nyer anak akak...cute la anak akak yg tengah2 tu hihi ;p

    ReplyDelete
  24. sedapnya dah lama tak masak ketam.petola masak air pun sodap, dapat plak sambal belacan. meleleh. alo alo comelnya 3 orang tu sampai tertidur.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...