Wednesday, September 28, 2011

kenapa TERLALU KEJAM - anak tiri


salam semua

selamat pagi dan salam sejahtera semua ... pagi2 lagi dah dijamu mata dan minda dengan kejadian zalim sana sini di malaysia skrg nie .. kalau buka berita metro tuuu x pernah nak mengembirakan dan memotivasikan diri kita nie .. ada sahaja kisah sedih , menyayat hati di baca .. 

huhuhu apa nak jadi dunia skrg .. dimana nilai kasih sayang manusia , adakah disebabkan kemajuan yg kita kecapi skrg nie telah mengkaburi mata mereka .. huhuhuu setiap hari kita merasa susah ati dan sedih , takut dengan keselamatan anak2 dan macam2 lagi .. 

dan berita kali nie punnn menyedihkan akak .. adakah benar ibu tiri bersikap zalim seperti ini ?? masih adakah ibu tiri begini di zaman serba moden ini ?? entah lahhhh tapi jarang sekali kita dgr kejadian penganiayaan dari ibu tiri skrg nie kan ..

Derita gadis dijual ibu tiri


KUALA LUMPUR: Terseksa akibat dilacurkan ibu tiri sendiri, seorang remaja perempuan berusia 16 tahun menderita kesakitan di kemaluannya hingga terpaksa mendapatkan rawatan di Hospital Kuala Lumpur (HKL) dan merayu doktor agar menyelamatkannya.

Sehubungan itu, doktor terbabit membuat laporan di Balai Polis Dang Wangi, di sini, untuk siasatan dan mangsa ditahan di wad hospital berkenaan untuk rawatan susulan.
Bagaimanapun, belum sempat pihak berkuasa merakamkan percakapannya, mangsa menghilangkan diri, dipercayai dilarikan ibu tirinya.

Sumber polis berkata, mangsa yang tinggal bersama ibu tirinya berusia lewat 30-an selepas kematian bapa enam bulan lalu mendakwa dia dipaksa wanita itu melayan nafsu buas puluhan lelaki sejak lebih sebulan lalu.

Menurutnya, mangsa dipaksa melayan lelaki sama ada di rumahnya atau di hotel sekitar Lembah Klang mengikut permintaan pelanggan hingga dia menderita kesakitan di kemaluan.

sumber : metro online

28 comments:

  1. ratu kalau bace paper kak..suke baca tajuk je :) mls nk bace full sbb hari2 mende yg sama...kejadian yg sama lebih kurang...tak sanggup nak bace...

    ReplyDelete
  2. Aduhai..tau ler bukan anak sendiri..tapi tak de peri kemanusiaan ke dlm diri tuh sanggup melacurkan budak tuh.. ikss.. sabo je laa..

    ReplyDelete
  3. Ya Allah... kesiannya..
    smoga ibu tiri y durjana tu mendapat balasan setimpalnya.. dan paling penting balasan drp Allah swt krn x mjaga anugerah allah dgn sebaiknya..walaupon itu hnya ank tiri

    ReplyDelete
  4. donia akhir zaman manusia ni susah dah nak percaya ...takutnyer moga si mangsa dapat di selamatkan

    ReplyDelete
  5. dunia akhir zaman kak,sgt sedih kn kak.kejam dorg ni.

    ReplyDelete
  6. kejam gilerrr! sedih skrg byk manusia berhati binatang.. :(

    ReplyDelete
  7. Kakak baca tadi pun istighfar banyak ieda... Apalah ada pada hati wanita tersebut....

    ReplyDelete
  8. mmg kejamnya wanita tuh kak...
    cuba bygkn klu dia sdiri kt tmpat anak tiri tuh...
    huhhh... mmg xde prasaan lgsung....

    ReplyDelete
  9. tapi itulah cerita masy. kita yg sebenar...yg sebenarnya masy.kita ni dh kronik dgn penyakit jiwa jugak kdg2 bapa sendiri rogol anak...hmmm

    psst kak ada giveaway,sila joint oke ;)

    ReplyDelete
  10. Kesiannya, kejam betul ibu tiri dia tu.

    ReplyDelete
  11. sebab tu bila sebut ibu tiri,semua pk yg jahat2...tp ada jugak yg baik tapi susah kot nak jumpa hehe..tp hakikatnya,mcm ni la..nasib si anak tiri yg malang.geram plak baca!

    ReplyDelete
  12. kenapalah jd smpai mcm tu...ya Allah.......

    ReplyDelete
  13. eiii takut bace cite ni kak...seram plak kak...ape laa manusia macam tu...binatang tu...eh binatang yg ade akal pun tak jual anak....setan kot pompuan tuh....

    ReplyDelete
  14. rse mak kandung pn ade kot yg kejam gini
    manusia skrg ni kak mcm2

    ReplyDelete
  15. knp la si ibu ni walaupun ibu tiri tkde perasaan belas kesian lngsung...mcm binatang je dibuat anak tiri tu...cuba suruh dia je layan nafsu2 lelaki tu mcm mana rasa...

    ReplyDelete
  16. zaman skrg kak.. sbb itu ramai yg pandang serong kat ibu tiri walopun ada ibu tiri yg baik sbnrnyer :D

    ReplyDelete
  17. yg baca pun dah berderau darah...

    ReplyDelete
  18. skg nie manusia dah banyak bertopeng kan, kak.....

    ReplyDelete
  19. @Maya Mayana ya dik .. insyaallah akak joint :) thanx dear ! :)

    ReplyDelete
  20. @Fieza79 aah terfikir pula akak .. kenapa x dia je yg jadi pelayan nafsu tuu .. agaknya dia dah tua kuut .. huhuh

    ReplyDelete
  21. tu yg anak tiri...tp dlm crt sofiyya lg teruk ayah sendiri wat hal, agak2nya ada x ayah sekejam tu yer...

    ReplyDelete
  22. ikh kesian..sampai hati ibu tiri dia..huhu

    ReplyDelete
  23. - manusia semakin x beradab...semakin biadap...kan

    ReplyDelete
  24. eeeee )*#$&* betol la pompuan tuh... sula jerk elok.. grrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  25. muaknya bc brita mcm ni. dh pnat geleng kpala dah

    ReplyDelete
  26. mmg ngalahkan binatang manusia camnihkan kak.. isshhh emo lak..

    ReplyDelete
  27. ade jugak ibu tiri yg kejam lg di zaman nih pun...iskk

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...