Monday, September 5, 2011

kari kepala ikan JEMUDUK , cucur udang & pisang SALAI !


salam semua

alhamdulillah selesai sudah puasa hari pertama puasa 6 akak .. syukur .. akak dan hubby berbuka di rumah dengan lauk pauk yg akak masak .. balik kerja 5.30 , ambil anak2 , sampai umah 6 ptg .. 7.00 ptg siap semua yg akak masak dibawah .. dibantu hubby mengupas udang utk akak buat jemput2 udang ..

settle .. berbuka , sembahyang dan hubby hantar anak2 tuisyen .. akak ?? sdg ashik ngan comp sbb balas dendam x dpt online BW siang tadi ekekke .. padahal menimbun kain x lipat layie .. ada sesiapa nak bantu ?? sila nagkat keyboard ! :)


 kari kepala ikan jemuduk permintaan hubby .. alhamdulillah kali nie akak buat ala2 mamak stail .. lebih pekat ! :)

 daging dari kg akak buat grg .. di beli masa raya ritu masih ada :)

 cucur udang pilihan akak dan anak2 :)

  pisang salai pemberian rakan office ... huhuh sedapppp ! dah lama akak ngidam nak makan .. dia pelawa kebetulan akak pose .. dia bungkuskan utk akak .. syukur ! :)

juadah berbuka ala kadar kami anak beranak .. anak2 x pose tapi makan mcm sama2 pose .. lucu bila lihat semua lapar mcm x cukup makan ekekke :)


ps : terima kasih buat adik amy syaquena & adik mummy syanne sbb sudi kirimkan kad raya tanda ingatan , sgt2 terharu .. akak dah lama x terima kad raya tau .. dari adik mummy syanne ada keychain dari sarawak layie .. thanx dik .. akak x sempat nak upload pic .. nanti2lah ya .. :)


20 comments:

  1. Ieda akak tak pernah nengok ikan jemuduk tu, apa dia? masak kari tu kecur kan air liur akaklah.lagilah nampak daging tu.

    ReplyDelete
  2. dah cukup 6..bestnya..sy x mula lagi.. nway, ikan jemuduk tu 1st time sy dgr..spesis ikan jenahak ke.. hik2

    ReplyDelete
  3. @Cik Ina Do do Cheng ikan jemuduk nie panggilan di pahag nie .. saya pun x tahu dipanggil ikan apa di tempat lain kak .. tapi isi sedap mcm ikan merah .. :)

    ReplyDelete
  4. @Fatin Mraz aah dik .. lebih kurang rasa ikan jenahak jugak .. tapi isi dia lebih lembut :)

    ReplyDelete
  5. Pergghhh!sedapnyee babe!huhu

    ReplyDelete
  6. amboi silap time masuk blog akak ekeke..sedapnyer..lapar ni.dah la stok makanan takde kat rumah ni sbb baru smpai sini hehehe...

    ReplyDelete
  7. tak pernah makan kari ikan jemuduk!

    ReplyDelete
  8. lama tak makan pisang salai...huhu

    ReplyDelete
  9. ikan jemuduk..tak pernah makan lagi ikan tu..mesti sedapkan...

    selamat hari raya...pisang salai tu dah lame tak makan...

    ReplyDelete
  10. selamat hari raya:)
    sedapnyaaa

    ReplyDelete
  11. sedapnye..terus lapar pepagi ni tgk lauk2 akak ni.. ;)

    ReplyDelete
  12. banyaknya makanan.. Suya tak pernah mkan pisang salai.. thnx akak sudi berkawan ng suya.. bila follow tu mknanya sudi berkawan la kan..follow u back sis..keep in touch with the keypad :)

    ReplyDelete
  13. Ishh dah lama saya tak makan pisang salai. Sedapnya !!!

    ReplyDelete
  14. mintak share resepi kari mamak tu kak..plz...nk tau..selalu buat kari biasa je...kesukaan suami tu..huhu

    ReplyDelete
  15. Petang semalam kakcik buat masak lemak cili api (tapi tak pedas) ayam dengan kentang serta rebus telur masin permintaan Along. Ada juga telur dadar. Tapi bila berbuka, kakcik macam tak begitu berselera nak makan nasi.

    ReplyDelete
  16. bile lah saye dpt rasa sume masakan akk ni eh.adehhh!

    ReplyDelete
  17. sedapnye kari tuh..memang suke giler..x kirelah kari ape pun..

    ReplyDelete
  18. kari tuu sedapnye kakak =)

    ReplyDelete
  19. Beraya malm td kerumah seorg sahabat dia hidagkan nasi dan kari ayam...pagi ni nmpak kari ieda ni..aduhai sedapnya..akk pengemar kari tegar....

    ReplyDelete
  20. teringin nak mkn pisang salai.. lama tak jumpa tau...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...