Thursday, September 15, 2011

kari daging , buncis sos tiram .. simple2 sahaja


salam semua

menu yg dah lama x buat .. x der request dari sesiapa .. balik kerja akak masak nie semalam .. dlm kepala cuma terfikir nak masak kari daging sbb kebetulan dah ada daging ari tuu di potong oleh hubby .. 

hermm selesai masak anak2 tanye .. " ibu masak ape " .. ibu masak kari .. " wahhhhh !! sedap nie ... dah lama ibu x masak " muhahahhaha rasakan penangan kari daging ibuuu :))

 kari daging dah ala mamak lak kan .. nampak pekat .. likat .. ekekke

 buncis dgn sos tiram .. hermm pun dah lama x buat .. suke grg garing2 nie .. yg garing tuu masa tumis bawang merahh .. nampak kann ekeke

 abaikan kehodohan ikan belah belakang nie .. adehhhh 

taraaaaaaaaaaaaa .. siap .. dah habis semua , yg tinggal pinggan aje ..
ada pesanan pulak tuuu " len kali kalau ieda masak kari jgn masak mcm nie .. sbb abang x suke pekat2 sgtt bahayaaaaaaaaaa " lohhhhhhhhhhhh , tapi licinnnn ekekek



25 comments:

  1. sedap...nak2 ikan tu garing kan sis?

    ReplyDelete
  2. woahh kari mecing dgn ikan masin mmg terbaiklah kak ieda :D

    ReplyDelete
  3. simple kata akak...
    perut yang kenyam leh jadi lapar balik ni...huwaaa

    ReplyDelete
  4. ini simple..aduyaii nak diet terus lapar....

    ReplyDelete
  5. ini simple? dah nak meleleh air liur ni kak. :)

    ReplyDelete
  6. hehehe

    pesanan yang penuh manja tu kak

    ReplyDelete
  7. sy suka mkn apa2 je masakan berspesiskan kari..tengok kari akak tu terus rasa nak masak kari petang ni..

    ReplyDelete
  8. yang simple tue yang sedap kan sis...

    ReplyDelete
  9. kak ieda.. kawan dok sebelah meja saya ni smpai terliur tgok kari daging kak ieda..... hehe

    ReplyDelete
  10. saya suka kari daging...feveret!!

    ReplyDelete
  11. wah kari daging... ada roti jala ni sedap ni..

    k.ieda : tokmoh tu to bomoh la...

    ReplyDelete
  12. saya tgh lapo ni kak
    ritu ada beli buncis
    smgu msk tu jek buncis goreng ngan telur..heheheh

    ReplyDelete
  13. kalau pekat2 saya sokakk cicah rooti jek ehehehe

    ReplyDelete
  14. sangat menyeleraka eida...

    asyik2 makan rendang dan ketupat
    aje...layan ni gak best ...hihi

    ReplyDelete
  15. betul kak bit..sye pun suke kari pekat nih..arrggghhhhh..xkisahla..pekat ke cair ker..janji name kari sye suke..klu hubby akk x suke..pastu ade lebih pulak..akk kirim kat sye tauu..tau..hehheheh ;)

    ReplyDelete
  16. INI SIMple kak....simple bagi aku telor mato nasi panas n kicap jek kak....menu akak ni dah menu rajin ni kak heheeheh

    ReplyDelete
  17. @Bitt (double IS) aah Bitt , aritu lebih memang buat cicah ngan roti dan ieda buat pula cekodok ikan biliss ekeke

    ReplyDelete
  18. @intan_blur ahahhahah intan nie kelakoor lah dikk .. bile lahh leh jumpe intan .. kalaulah intan mai ktn jgnlahh lupe kat akak nie .. kena jumpe akak langsai hutang masakkan intan :)

    ReplyDelete
  19. @lieyalatif ekekkeke ini simple version akak nie lieya .. kalau kijap dan telur mata tuu , malu lah pulak nak publishh ekekke :)

    ReplyDelete
  20. saya pun buat kari daging dan goreng kacang buncis malam ni..
    awat sama ye..
    beza saya goreng kacang buncis + udang..

    kebetulan!

    ReplyDelete
  21. sedap tu..dh la x bekpest lg ni...hehe

    ReplyDelete
  22. sedapnya...lapor sy kak....hehehehe

    ReplyDelete
  23. semple apa k'ieda...dah cukup beselera ni...;d

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...