Tuesday, September 27, 2011

jika BUKAN jodohmu - IRMA DOAKAN sahaja


salam semua

adehhhhhhhh penatnya .. kehulu kehilir .. menguruskan jamuan buat tetamu2 bagi program DDR ( senibina ) UTM pula ...... huhuhu makan pun x lalu .. nie baru naik dari gi pos maajun lak .. ekekke buat adik noriz dan nurfazila .. sila sabar yeee .. maajun on the way .. 

ishhh cerita pasal maajun dan kepenatan akak nie x habis kan .. nie curi2 upload pic dlm banyak2 kerja nie .. tetamu2 akak tuu lewat pula makan .. huhuhu mcm2 hal org2 nie kan .. sabor je lahhh .. dari makanan panas2 dan sejuk senyap jadinya .. :)

ok lah actually suke dgn cerita terbaru irma nie .. dulu dia bercinta dgn nabil akak x berapa suke .. sbb rasa mcm nabil tuu bukan utk dia lah kan .. mcm x sesuai je .. skrg dia dah kembali single .. nak2 nabil skrg dan nak kawin kan .. huhuhuh dah x der jodoh .. tapi akak suke lalalallalal .. usihhh bukan ape .. rasa mcm irma nie lebih layak ngan org lain jeee .. 
( pandangan akak lahhh ekkekeke ) .. ok2 .. nie kisah dia mendoakan kebahagiaan nabil yg akan bernikah x lama lagi ... semoga jodoh irma pun cepat2 lah kan :) x per2 .. akak doakan ecehhhhhhhhhh


Irma Hasmie berkata dia tidak akan menghadiri majlis perkahwinan bekas kekasihnya, Nabil Raja Lawak 30 September ini kerana menghormati Nabil dan bakal isterinya Nazirah. Irma memberitahu laman web Murai yang dia bagaimanapun mendoakan yang terbaik untuk bekas kekasihnya itu dan berharap perkahwinannya dirahmati Allah.
“Tak manis rasanya, jika saya nak hadir ke majlisnya. Nampak agak pelik pula nanti bila bekas kekasih hadir dan saya tak mahu timbul perkara yang tak elok pula nanti. Lagipun inilah salah satu cara saya menghormati hari bahagia Nabil dan isteri. Apa-apa pun, saya mahu ucapkan tahniah pada Nabil. Mudah-mudahan Nabil dapat melayari bahtera perkahwinannya dengan rahmat dan keberkatan dari Allah.”

“”Saya tak pernah bermusuh dengan Nabil, jauh sekali dengan ahli keluarganya kerana saya juga agak rapat dengan adik beradik perempuannya. Saya pun tak suka nak bermusuh dengan sesiapa kerana takut tidak berkesempatan untuk meminta maaf. Jadi, saya tak mahu mereka berkecil hati dengan tindakan saya kerana saya masih menjaga hubungan baik dengan mereka. Tidak pernah putus walau apa juga sekalipun.”
Irma juga berkata yang dia masih single dan sedang mencari bakal suami. Kami berharap Irma akan bertemu jodoh yang terbaik satu hari nanti.

sumber : blog NARA


Perkahwinan memberi ketenangan hidup kasih sayang dan rahmat dari yang Maha Esa. Firman Allah swt dalam Al-Quranul Karim:
ومن اياته ان خلق لكم من انفسكم ازواجا لتسكنوا اليها وجعل بينكم مودة ورحمة ان فى ذالك لاءايات لقوم يتفكرون- الروم 21
Maksudnya : Sebahagian daripada tanda- tanda kebesaran Allah bahawa ia menjadikan bagi diri kamu pasangan supaya kamu dapat hidup harmoni disampingnya dan allah menjadikan dengan sebabnya kasih sayang dan rahmat sesunguhnya pada demikian itu menjadi tanda bagi kaum yang berfikir



24 comments:

  1. irma mmg sangat manis dengan imej baru ni kan...

    InsyaAllah jodoh irma pun akan muncul nanti.

    Sama-sama kita doakan kan..

    ReplyDelete
  2. Irma makin cantik & berseri sejak bertudung nih, suka nengok dia ☺☺☺

    ReplyDelete
  3. suka sgt tgk dia skrg nih..lepas dia berhijrah nih nampak berseri seri muka dia :)

    ReplyDelete
  4. she deserves better man..

    insyaAllah

    ReplyDelete
  5. air muka irma..jauh lebih tenang & berseri... nmpak "nur" pada wajahnya..

    ReplyDelete
  6. respect kat irma hasmie..
    cun naaakkk!!!
    moga2 dpt jodoh yg terbaikkk!!

    ReplyDelete
  7. respect kat irma hasmie..
    cun naaakkk!!!
    moga2 dpt jodoh yg terbaikkk!!

    ReplyDelete
  8. manis kan irma ni...tp bagus la pendirian dia kan...

    ReplyDelete
  9. irma memang cun sekrg ni, cantik aje

    ReplyDelete
  10. moga irma akan dpt jodoh yg lebih baik lg =D

    ReplyDelete
  11. suka tgk irma bertudungkan kak.. manis jer..

    ReplyDelete
  12. saya suka Irma dengan Farid semula...hehehe

    ReplyDelete
  13. Moga irma bhagia dgn jodohny yg sesuai.serius sgt suka tgk dia bertudung.

    ReplyDelete
  14. bagus la irmA...tak payah la pi majlis nabil tue...semoga irma cepat2 bertemu jodoh... ;0

    ReplyDelete
  15. cantik dan sweet irma ni...

    ReplyDelete
  16. suke irma sejak bertukar imej ni...berkata2 pun lembut dan penuh hati2...humble jek nampak

    ReplyDelete
  17. irma manis sangat la nie.....

    TUTUR bahasa sangat berlapik dan beradab....elok tuh irma, takyah g erk....

    takpa JODOH PERTEMUAN AJAL MAUT allah aturkan siap dah..tuh sume rahsia ALLAH..

    ReplyDelete
  18. nampak dia comel la bila bertudung..

    ReplyDelete
  19. dia cumil sgt dan nmpk sgt lembut.kak..meh nak citer.kiter sama la kak.adik pun tak berapa suka dulu2 tau.tp hormat je lah sbb irma bahagia masa dulu tu.hrp irma dpt pengganti tak lama lg.ayu nya irma..suka tgk

    ReplyDelete
  20. kalau k.ieda, pegi tak kenduri kawen x-bf? hehehe

    ReplyDelete
  21. suka tgk irma btudung skrg..

    yelah lebih elok xdtg majlis tu takut nntii org ckp mcm2...

    ReplyDelete
  22. suka tengok muka irma sekarang ni nampak suci bersih ja...
    akak.. suka la kalau irma ngan fahrin.. cam sesuai jer..

    ReplyDelete
  23. bagus sgt2 keputusan irma nii...

    die mmg cntik dna berseri2...

    kalo sy, sy pun tak ingin pegi kenduri ex-bf walaupun dijemput....tp, jemputan cam tak ikhlas je...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...