Wednesday, September 7, 2011

ikan masak kicap & macaroni rebus


salam semua

alhamdulillah selesai hari ke 2 puasa enam akak ..
mlm tadi masak nie je .. simple2 :) tapi inilah kegemaran anak2 dan hubby ..
apa sahaja yg berasaskan kicap mereka akan suke dan makan mcm x hinggat dunia .. walau ibu nie masak campak2 aje .. mana tidak nya semalam balik rumah sampai kul 6.30 sbb  singgah pasaraya mencari macaroni ! ... huhuhuh pueh .. tau ! .. last2 dpt jugak .. pelik sbb susah bebenor nak dpt macaroni nie .. hermmmmmmm

 jgn ditanya resepi ngan akak .. sesungguhnya akak masak selama nie main campak2 je .. x pernah ikut resepi mana2 .. selalu bertanyakan ummi .. kesian kat adik2 yg bertanyakan resepi masakan akak selama nie ... huwaaaa sowiii cayunk2 ku sekalian akak x pandai tulis resepi .. risau sgt2 kalau apa yg ditulis x menjadi masak nye nanti :)

ini beli ye .. bukan akak masak :)

 haaaaaaa inilah menu terbaru akak .. ekkekeke pun campak2 .. apa nama ?? jgn ditanyaaa ... sbbb x tahu muhahhhaha ... macaroni , bunga kobis , lada banggala kuning di rebus dan digaul bersama JALAPENO CHESSE POWDER tuuuu .. maka terjadilahhh ini :) lemak2 masin rasanya ...

haaa boleh lah cuba nanti dirumah .. sedappp uuu .. tapi pada akak x leh makan selalu .. sbbnya kalau selalu akan rasa muak ! huhuhuh

oh ya kepada sesiapa yg ingin mencuba jalapeno cheese powder ini bolehlah email ke add kawan akak nie utk sebarang pertanyaan & pembelian : zura1827@yahoo.com

30 comments:

  1. paru goreng berlada ke tu? makaroni cheese..sedappp!

    ReplyDelete
  2. ikan masak kicap jugak yg sedap.. lama dh makan masakan camtu + nasi panas2..pergh memang sedap la

    ReplyDelete
  3. Makaroni masak apa saja anak-anak kakak pun suka juga ieda... Kakak semalam buka mee hailam. Esok insya-allah last day puasa dah....

    ReplyDelete
  4. wah..macam2 ikan dok dalam pinggan tu ye..
    hehehh

    ReplyDelete
  5. wah, teror la kak ieda cipta resepi ek...


    nak tiru lah..

    ReplyDelete
  6. hikhik macaroni ni fav my son
    kids mmg suka cheese kan
    but mkn byk2 nnt nk muntah plak ngeee

    ReplyDelete
  7. semalam eida makan yang simple jugak kak..mama goreng ikan temenung ngan goreng sayur pucuk paku jerk..tue pun bertambah makan,...eheheheheh

    ReplyDelete
  8. kami nk dtg rayer boleh? :)

    ReplyDelete
  9. ikan masak kicap... sedapnya

    ReplyDelete
  10. @Kakzakie wah kak bestnya dah raya .. x sabar lak saya nie nak raya 6 nie :)

    ReplyDelete
  11. akak tak pernah masak macaroni goreng lagi. suka lenkali nak cuba masaklah.

    ReplyDelete
  12. anak2 saya pon suker msk kicap...
    tak kiralah ikan ker, ayam atau daging...
    lauk lain xde pon xpe..

    ReplyDelete
  13. sadis nyer tgk macaroni!!terus lapar..hikhikhik...

    ReplyDelete
  14. Nampak sangat sedap kak..Mana nak cari powder cheese tu ek kak~

    ReplyDelete
  15. Lauk masak kicap mmg kegemaran anak jugak.. kalau masak mesti kasi kuah lebih sebab makan sure nak nasi banjir ngan kicap..

    Wah cam sedap jer macaroni cheese tuh.. hmm..nyum2.. :)

    ReplyDelete
  16. dah lama rasanya xmakan macaroni

    ReplyDelete
  17. makaroni cheese tu nmpk menyelerakan..mcm kat kenny rogers...

    ReplyDelete
  18. sy plak tak leh layan macaroni...tak sesuai dgn tekak huhuhhh

    ReplyDelete
  19. keluarga yus pun suka apa2 saja masakan berasaskan kicap..

    p/s: gambar di entri sebelum ni tu, dah macam perut orang mengandung pulak, padahal payudara..huhu

    ReplyDelete
  20. menu berasaskan kicap mmg selera :D

    macaroni akk tu mmglah buat sy terlioooo =P

    ReplyDelete
  21. eemm...D pun sama juga kak...main campak2 ja....D pun suka juga masak2 kicap ni...

    ReplyDelete
  22. - sedap nye mac cheese tu...nk try la nnti...

    ReplyDelete
  23. ooo akak dah start pose 6 yer..selamat berpose kak....

    ReplyDelete
  24. Serbuk Cheese Jalapeno.. ready stock.. email utk pertanyaan harga.. zura1827@yahoo.com

    Kalu nk order Macaroni and Cheese, kena order dgn Kak Ieda.. hihihi..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...