Wednesday, September 21, 2011

hari - hari mahu - CUCUR UDANG


salam semua

mai dekat2 nak kasi tau .. ini cucur udang adalah kegemaran anak2 skrg nie .. setiap minggu kena buat , wajib sama ada di rumah mak @ di rumah akak .. ekekkeke siibbb baik akak pandai buat .. bila selalu adunnn tetiba jadi mahir kan ekekke .. mcm2 bahan akak taruk .. 

hermmmm akhirnya inilah menu last week anak dan family di rumah mak .. habis satu kilo tepung yuuuuuuuuuuu .. TAPI .. still anak2 makan mlm .. sbb ayah2 nya cakap x cukup cucur udang yg akak buat .. buat banyak mana punn x cukup sbb setiap kali buat ada jer tambahan resepi ekekke :)

cucur udang dari dekat 
kasi uols sakit ati petang2 nie .. termasuk akak muhahhahahahha
cicah kuah lada @ sos cili THAI .. air kopi , panas2 .. perghhhhhhhhhh


resepi jgn ditanye .. sbb mcm biasa akak x pandai tulis resepi , semua nie main hiris2 , campak2 , gaul2 je .. ekkekek kalau nak resepi sila ke blog akak ina CIMDDC .. haaa akak tu pandai tulis resepi .. sedap2 belaka resepi .. seyes .. nie punn akak main curi2 tgk ekekekek .. ahkak ! jgn marahhhhhhhhhhhh ghurau jewwww :)


ps : mlm nie x tahu nak masak ape .. ingat nak buat mee lidi buat grg .. anak2 ada tuisyen lak .. kalau masak beria takut x sempat .. balik umah dah kul 6.30 huhuhu ... letihnyaaaaaaaaa hari2 kena fikir nak masak ape .. huhuh bile lahhh balik leh rilex , santai2 sambil baring2 .. huwaaaaaaaaaaaaaaaa


23 comments:

  1. bile akak ada maid lehla balik umah rilek2 baring2.. hehe

    ReplyDelete
  2. keemaran anak2 saya gak...ada kucai, udang, bawang..semua main campak..wahh sedap

    ReplyDelete
  3. huhu..
    sama mcm fain suka sgt cucur udang

    ReplyDelete
  4. tepat la petang2 ni layan mata dgn cucur udang ni huhu

    ReplyDelete
  5. cucur kegemaran saya n hubby ni... selalu gak buat klu petang2...hehe.. sedappp...

    ReplyDelete
  6. saje je taw akk ni....

    terus sy mengidam nak cucur udang nak air kopi nak nak nak =P

    ReplyDelete
  7. - hadoiiiii...mmg tgh sakit ati neh...dah le tgh lapo nih...huaaaaaaa

    ReplyDelete
  8. sedap jugak kalau dinner cucur mlm ni..hehe
    lama x buat..hiks

    ReplyDelete
  9. sedapnya...

    dah lama rasanya tak pekena cucur udang ni kak.. alahaiiiii..

    ReplyDelete
  10. saya pun suka cucur udang kak..dan cucur2 lain spt cucur pisang, cucur bilis....(cucur pisang? =cekodok...^___^

    ReplyDelete
  11. huby sya pun suka gak cucur udang

    ReplyDelete
  12. kami pun suke tpi tak leh uat selalu sbb udang tinggi kolesterol...huhu

    ReplyDelete
  13. sedapnya kalau dpt mkn petang2 ni

    ReplyDelete
  14. akak wt sy teringin plak..dah laa ujan nie..hee

    ReplyDelete
  15. kan kan kan...eli pun penat nk pk nk masak apa..bila ada menu, xkisah je nk masak sbb kompom ada org makan

    ReplyDelete
  16. suke juga cucur udang..tp nk buat sendiri tak reti..selalu beli yg cucur udang adabi tu.. ;)

    ReplyDelete
  17. wah..
    menu kegemaran keluarga saya jugak ni..
    tapi dah lama tak buat...

    ReplyDelete
  18. sedap minum dgn teh panas.

    ReplyDelete
  19. sedapnya akak..lama x dtg sini..header pon baru yer..cantik..:)

    ReplyDelete
  20. ratu pun suke...kalau mak buat dulu2...slalu udangnye yg ilang dulu...ehehe..

    ReplyDelete
  21. bkn je anak2 kak,jat ni pun gile kak.hihi

    ReplyDelete
  22. kami anak beranak laki bini pun suka cucur udang...terbaekkkkk

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...