Tuesday, September 20, 2011

dialog yg MENGHINA islam - HANTU BONCENG



salam semua

akak x pernah tgk cerita ini .. dan cerita nie adalah cerita baru kan ?? tapi info nie akak dpt dari seorang blogger ke seorang blogger yg lain .. sgt2 memalukan dan amat2 menyedihkan , akak x pernah tgk , manalah tahu ada diantara anda2 semua x perasan akan hal sebegini .. sama2 kita renungkan 

dan akak nak kongsikan kata2 blogger ini disini

DIALOG MENGHINA ISLAM DLM CERITA HANTU BONCENG

Masa ni babak Zizan tersedar dari dikejutkan kunyit dan menjerit2 mengucap 2 kalimah syahadah pada ayat akhirnya Zizan tidak meneruskan dengan sempurna dengan berkata "Ashaduanna Muhammadar Syaitan" maksudnya "Aku naik saksi bahawa Muhammad itu syaitan". Adakah ini kesilapan tidak disengajakan zizan atau......?

Bukankah Ahmad Idham sepatutnya sedar akan dialog yang Zizan sebutkan dan harus diperbetulkan dan take shot sekali lagi atau kedua2nya tidak sedar kesilapan BESAR itu...



Islam sekarang semakin di pijak2 dan dihina rendah oleh manusia yang anti kepada ISLAM termasuklah manusia2 murtad. Jadi janganlah kita sebagai umat ISLAM di Malaysia juga mahu menghina Rasulullah SAW yang terpuji lagi dikasihi oleh Allah SWT... 
Jangan ambil ringan dengan hal seperti ini...


kredit to : kongsibersamanora


22 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. izan ada donlod,pastu adik beli astro first tp tak tgk abis lg...

    skrg ni org buat filem pk untung semata2 kak... hmm nnt nak tgk smpai abis dulu...byk jugak dgr citer psl ni..

    ReplyDelete
  3. Astagfirullah..jgn la buat main hal agama ni..harap pihak berkenaan amik berat pasal ni.

    ReplyDelete
  4. ish..dah tahap kronik tu..tp zizan tau tak ape yg die ucap tu??/hhmm.. lum tengok lg movie ni..

    ReplyDelete
  5. nath apa2 je kan...

    dah la box office, takut jadi ikutan je...

    zizan dah mintak maaf tpi harap tak ebrulang lagi kan..

    ReplyDelete
  6. salam kak ida..
    he he he he..
    ada gark jenguk2 rumah akak nie...tp tak tinggalkan comment pun..

    subhanaallah...
    kalau ler betul...patutnya pihak yg terbabit ambil tindakan..
    zana tak tengok lagi citer nie...
    nanti tengok baru leh comment lelebih

    ReplyDelete
  7. tak pernah tengok lagi hantu bonceng ni.. tp byk dengar cerita pasal ni.. huhu

    ReplyDelete
  8. sumenye memikirkan untung je kak...mana diorang fikir ttg hal-hal agama cmnie.ntah apelaa nk jadi

    ReplyDelete
  9. Maybe depa xde niat.. tp nak bwat lagu mana, benda dah jadi kann.. lepas ni depa kena lebih peka.. HUHU


    MySuaraBlog: Open Mindedla Sikit Derr!

    ReplyDelete
  10. yang tak elok itu la yang ramai minat sangt..:p

    ReplyDelete
  11. tak patut jd mcm tu kan.... apapun saya tak tgk lg pun cerita tu... dgr cerita ja dr kawan2 pasal dailog ni...

    ReplyDelete
  12. munna pun blm tgk lagi citer ni... ingat nak langgan astro first nanti...

    ReplyDelete
  13. yg peliknya lepas pulak tayangannya kan?

    ReplyDelete
  14. betul ker kak? saya baru nak tengok hantu bonceng nie..nanti saya peratikan betul ker tak ayat tue..

    ReplyDelete
  15. tak tgk lg citer nih kak..
    klu dialog gitu mmg tak patutla kan???
    sensitif tuh...

    ReplyDelete
  16. - asben x suke tgk citer hantu walopon kelakar...sbb tu x pernah dpt tgk...

    ReplyDelete
  17. kalau kurang didikan agama mcm ni la jadiknya....

    ops...

    ReplyDelete
  18. tak salahkan mana-mana pihak...
    cuma harap bnda ni dapat diperbetulkan secepat mungkin

    ReplyDelete
  19. x tgk lai cite nie....nok kena download dulu.. laa.....
    buat filem nak untung jer...:((

    ReplyDelete
  20. tak tengok dan tak nak tengok...mengarut

    ReplyDelete
  21. derang ni mmg mudah ambil ringan le bab2 mcm ni...penulis skrip, pengarah, pelakon..semua kena pekalah hal2 yg menyentuh sensitiviti umat islam ni..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...