Wednesday, September 21, 2011

BUKIT IBAM muadzam - melepas rindu !


salam semua

ini kisah minggu lepas , akak sekeluarga , ummi , nenek dan nenek saudara ke rumah ayah saudara akak di Bukit Ibam , kami memang jarang ke sana .. nie pun sbb nenek akak sebut2 nak jumpe bapa saudara akak tu .. yelahhh winduu katanya .. soo kami call bapa saudara akak tuu panggilan ayah uda , btahu kami akan kesana dan terus beraya ke rumah isteri2 nyaaa .. ( ada 2 isteri ekekke ) .. hermmm dpt lah berjalan ..

dah banyak perubahan disini .. cuma akak x lah take pic banyak2 .. amik punn masa kami dah nak balik dah .. lupe nak bawak kuar camera lahh masa sampai tuu .. huuhu :)

pic2 kami kekenyangan makan petang tuu .. masa nie dah nak balik .. ini dirumah bini no 2 ayah Uda .. ekekke yg baju biru tuu bini dia .. Mak De kami panggil :) yg tgh kait rambutan tuu ayah Uda akak .. tegap lagi orgnya .. :)

lepas tuu kami bergerak ke bandar MUADZAM , akak dah lama x sampai bandar dia .. ok lahhh mcm koboi je bandar dia , mcm bandar pekan :)

pemandangan kawasan umah ayah Uda , x banyak berubah ,yang berubah adalah rumah2 disini , semua dah berwajah baru .. wajah raya lah katakan .. :)
kalau nak tahu bini no 1 & 2 ayah Uda akak nie dekat2 .. masa mula2 dulu mereka x baik .. maklumlahh sape yg suke kan .. skrg anak2 dah besar .. 

alhamdulillahhh semua kembali ok dan semakin akrab .. nenek pun selalu pesan kat ayah Uda akak tuu , kena adil sama rata .. hermmm bukan senang kann nak membahagiakan 2 keluarga .. :)


34 comments:

  1. serronok kan rumah kampung ni.. bebas..

    ReplyDelete
  2. wahhhh header baru akk cantek.akk dh ok eh malware?

    ReplyDelete
  3. rumah kampung ni suasana dia tenang je kan kak?! nyaman.. ;) sejuk seluas mata memandang.. ;)

    ReplyDelete
  4. hmmmmmm dalam hati sapa yang tahu kan kak...naluri seorang wanita...

    ReplyDelete
  5. indahnya suasana kampung..

    alahaii manisnya madu :)

    ReplyDelete
  6. Suka dengan suasana kampung hijau dan aman jerk..

    Wah cantik header..pandai Ieda buat yer.. :)

    ReplyDelete
  7. kitorang selalu g sarapan je kat sini ehehe.ada kedai roti canai kwn ayah.

    tak gie tasik biru ke kak? hehe

    ReplyDelete
  8. suasana kg tetap yg the best kan walau canggih cemaner pun bando kalo udaranya sokmo jerebu dan suasana yg hiruk pikuk, dengan masalah sosial lagik.. tetap la tak senang hati.. eh! ke situ pulak komen ena.. ehehehehe..

    ReplyDelete
  9. alamak, suasananye cam kampung sya gak sket2

    teringat balik...

    bestkan ...

    tak leh lawan bandar punye!

    ReplyDelete
  10. Rindu suasana kmpung mcm ni, suke tgk cuaca redup tu Dan keadaan Rumah dgn pokok sekelilingnya, mendamaikan

    ReplyDelete
  11. mesti sejukkan rumah sana.

    ReplyDelete
  12. akak memang teruja ngan kampung. suka sangat rasa nak tinggal kat kampung je, apakan daya keja kat pekan .

    ReplyDelete
  13. seronok suasana kampung..alahai terus teringat kampung ni kak...dh la raya tak balik kg kedah nun..hee~

    ReplyDelete
  14. @rara pinkmafia aah ok .. majuk sbb rara dah jarang masuk huhuhu :)

    ReplyDelete
  15. @Rinna thanx rinna .. bukan ieda buat , tapi blogger bagi .. cantik kan .. simple je :)

    ReplyDelete
  16. @~izan~ tasek biru ??? mana tuu .. x tahu punnn

    ReplyDelete
  17. biar adil dan saksama kan..... semoga mereka terus bahagia ke akhirnya..

    ReplyDelete
  18. @Ena ahahhaha setuju2 dik .. akak lebih suke mcm nie :)

    ReplyDelete
  19. @Cik Ina Do Do Cheng yelah kak kena tunggu tua sikit , balik kg lah huhuhu

    ReplyDelete
  20. bestnye suasana kampung....tetiba teringat nak balik kampung..huhuhu

    ReplyDelete
  21. tasik biru belah kiri sebelum sampai kawasan rumah2.. kalau akak perasan entry izan buat photoshoot dgn asben dulu kat situ la..air dia biru yg amat.cantik..belah atas sikit ada tasik merah.air dia merah plak.tp kami tak pergi masa tu...

    ReplyDelete
  22. seronok dok kampung tapi saya dengan suami tak boleh dok lama2 kat kampung..
    bosan..
    hahhahah....

    maklum la..
    kami berdua ni kaki jalan..
    kaki shopping...
    kalau dok kampung lama2 nak shopping susah la...

    ReplyDelete
  23. tak pnah pegi pon bdr muadzam...
    tak tau cmner bdrnya...
    klu keratong pnahla...

    ReplyDelete
  24. kusyuk ayah uda kait buah. hehehe

    ReplyDelete
  25. cantik tgk kehijauan suasana kampung kak...betul tu kak,time rayelaa rumah2 berubah....biase kat kampung2 time nak raye masing2 sibuk mengecat umah.....sonok....tau2 dah tukar warne umah jiran2 hheheeheh

    ReplyDelete
  26. - bile dah berjumpe tu mesti dok sembang2 makan2...lupe nak amik gambo kan...

    ReplyDelete
  27. Alhamdulillah poligami yg rukun...:)

    ReplyDelete
  28. waa... bestnyerrrr!!

    yeayyy!!!!!!! akhirnya blh msuk sini... beberapa hari lps xleh msuk lgsung sini..sbb malware detect... bkn lya x igt..tp try arini dah ok..

    ReplyDelete
  29. hari tu baru jer gi muadzam sambil jalan2 raya umah akak saya kat Chini..seronokkan jalan2 kat kampung udara pun segar...kan

    ReplyDelete
  30. @LYAfrina aah akak perasan pasal malware tuu ramai kawan2 yg x leh masuk .. dah ok kan .. akak dah buang blog add tuu ..:)

    ReplyDelete
  31. salam..
    klu tak leh datang umah jalan2 ..lama tul tak visit cni..sekarang bz..berblog pun tak skerang..nak dan la sis

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...