Sunday, September 25, 2011

anyaman KETUPAT di jamuan HARI RAYA


salam semua

bersiaran dari umah adik akak di KL .. huhuh selamat sampai KL mlm tadi kul 9 .. erghh letih , nak masuk ke rumah adik akak di Banda Tasek Puteri Rawang nie ... erghhh jam gileee , ha amikkk dah kuar ayat power ekekke .. yelahhh letih dan hampir2 nak pengsan kerana akak , hubby dan ummi ke KL menaiki lori .. kenapa nail lori ?? haaaaaaaa sbb akak ke KL nak amik stok sabun lah :) kali nie kami amik banyak buat stok simpan selama sebulan .. selalu x cukup ..

kali nie akak dan ummi amik lebih , thats why kami bawak lori ke KL kali nie :) haaa semalam dah sampai rumah , akak sempat online sekejap buat entry autopublish nie .. winduuu wehhh bila ada kesempatan internet dari umah adik nie .. baik akak online jap ... maklumlahhh blogger tegar kann .. ekkeke tegar sgt lahh tuuu !! :) anak2 semua x ikut .. sib baikkk zahrien x meragam nak ikut .. syukur .. mereka tinggal dgn kak long akak di kg :)
 
ok lahhh berbalik lah kita pada tajuk entry akak nie .. jamuan raya nie adalah anjuran pelajar2 UPM dan pensyarah2nya .. sgt2 meriah dengan kehadiran pelajar2 dan kakitangan Universiti .. apa lagi kalaua jamuan mcm nie .. makan pulak tuu semua kena joint kan .. nak2 menu semua sedap2 .. x tahannn ekkeke

ok lahhh x mo omel panjang2 .. moh lah layan pic2 nie :)


lokasai , courtyard UCSA .. luas untuk menempatkan 4 khemah makanan :)


mcm biasa .. pic akak dan officemate , bie ... mesti kena ada kan .. dah kenyang masa nie .. nak duduk seeh ekekek :)



acara yg dinanti2kan hari tuu .. pertandingan anyaman ketupat , semua lecturer dan staff2 yg masuk bertanding , bukan pelajar .. kalau pelajar harus x merasa staff2 nie nak menang ekke .. hermm semangat berkorbar2 menganyam ketupat , akak ?? huhuh x pandai .. kemaskan dan masukkan beras boleh lahh :)


ya .. ashik sgtttttttttttt :) seronok sgt suasana masa nie .. bukan selalu dpt tgk mcm nie kan .. masa nie rasa mcm esok lusa je nak raya :)

haaaaa tudia naib juara petang tuu .. officemate akak , cik puan azura rahman .. cayalah dik , memang terbaik .. dptlah hamper .. x sia2 penat menganyam 9 biji ketupat selama 20 minit yg diberikan :)

last sekali .. mustilah pic tuan tanah yg xcited makan ekekke .. yelah bukan selalu dpt makan mcm nie kan .. ok2 .. lepas nie entry jamuan raya di UCSA pula ..

pic2 raya akak masih terperap dgn DSLR , pada adik akak .. bila dia nak balik ke sini pulangkan punn x tahu .. sedih .. dah jual punn pada dia ..
nanti2 lah akak update citer2 raya akak tuu .. dah nak habis bulan syawal kan huhuhu
ps : hari nie tgh ari akak akan balik ke ktn , isnin akak bercuti , ada hal .. nanti kita sambung BW dan story mory yaaaaaaaa .. miss u all :)

32 comments:

  1. Wahhh...ada prtndingan anyam ketupat lagi...saya tak pandai anyam ketupat...!!!! Dah cuba bnyak kali tapi tak lulus...

    ReplyDelete
  2. ratu pn tak pandai kak anyam ketupat.tak masuk betul dlm kepala.ehehe...tp makan lajulah...em sabun tu kalau dekat teringin gak nk bli...tp jauh kan berat gak tu kalau pos...

    ReplyDelete
  3. pertandingan anyam ketupat tu yang best tu...:)

    ReplyDelete
  4. ada pertandingan tu.. alhamdullilah, i pandai gak buat ketupat.

    ReplyDelete
  5. kat lembah sintok ni pun dah buat jamuan hari raya, tapi tak bergambar langsung, tu pasal tak tepek dlm blog, tunggu belas ehsan gambar dari kamera kwn2 pun, semuanye sibuk, hehehehe

    ReplyDelete
  6. meriah sungguh..rezeki Syawal mmg melimpah2 kan..asik maaakaaaan je kita..hehe

    ReplyDelete
  7. x pandai anyam ketupat...

    ReplyDelete
  8. hehe...kalu sy mmg faillah anyam ketupat..tak reti langsung.,balik kampung tgk jeklah hubby menganyam..=p

    ReplyDelete
  9. bestnye ade petandingan nih..tp intan x reti..mamammm saja tau..uhuhuhuhu

    ReplyDelete
  10. weee...siap ada anyam ketupat lg tu..

    ReplyDelete
  11. teror kwn akak tu..

    leh akak berguru dgn dia kan...hihi

    cantikla hiasan kheamh tu, meriah!

    ReplyDelete
  12. ada kambing kan aritu kak?hehe..nyum2..

    ReplyDelete
  13. akakkkkkkkk!!! akak pegi bandar tasik puteri rawang? rumah saya tu kak!! awat tak ckp????

    boleh saya dtg amek akak raya umah saya....huhu...

    umah adik akak area mana? silap2 saya kenal...hehe...

    ReplyDelete
  14. akkk rara tak reti anyam.tolon ajar.

    ReplyDelete
  15. ade sorg dua je yg sy kenal,
    yg lain semua staff baru kot?
    heheh btw, sy blaja sane taun 2002-2004 :p
    dah abis blaja bru merasa bangunan baru neh, huhuhu

    ReplyDelete
  16. untungnyer pandai nganyam sendiri...

    ReplyDelete
  17. - lelaki pon pandai gak...

    ReplyDelete
  18. wahh klu saye bertnding anyam ketupat ni kak,konfem las place!hahaha,meriah2

    ReplyDelete
  19. wow meriahnyer kak eida :)

    ReplyDelete
  20. banyak kali dah blaja buat ketupat..tapi hasil nan hado...

    ReplyDelete
  21. sy raya taun ni polish balik kemahiran menganyam ketupat tu tp x taular raya taun depan ingat ke x hehe

    ReplyDelete
  22. lelaki pun ada yang pandai anyam ketupat ye..
    kagum>>:)

    ReplyDelete
  23. izan pun suka anyam ketupat,ketupat bwg la sebab besar sikit hehe

    ReplyDelete
  24. amik sabun apa sampai kena bawak lori tu kak?

    ReplyDelete
  25. ena failed la bab2 ayaman ni kak.. tau makan jekk.. ahahhaha.. tp kalo bungkus ketupat pulut boleh la.. lgpun memg kami tak didedahkan ngan ketupat ayaman ni.. nak belajar jugak la nanti.. cantik je kan..

    ReplyDelete
  26. suke tgk gmbr2x akak...cantik...guna kamera pe akak? majlis nmpk so meriah...

    ReplyDelete
  27. eida xlayak nak masuk contest anyam ketupat nie..kekekek..xpandai...

    ReplyDelete
  28. uikssss meriah sggh.. gambor2 dia cantek kak.. suka ina telek satu2 gambor tu.. tmbah tang pp bambam comei akak tu.. sweet!! pp kita x bambam cengkung je.. ;(

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...