Tuesday, September 20, 2011

akhirnya - LAKSA PENANG


salam semua

ini kisah minggu lepas , selepas akak balik dari bukit ibam melawat bapa saudara vs beraya lah kan sbb masih dlm bulan syawal .. kami berpakat nak buat laksa pinang .. dah lama ngidam nak buat sendiri .. soo pagi2 lagi akak dah cari bahan2 dengan ummi .. 

akak kalau x der ummi x jadi rasanya laksa nie .. nak2 kuah tuu , memang x pandai dari dulu .. hermm kami anak beranak memang suke laksa penang berbanding laksa kuah lemak cth laksa kuah pahang dan johor ..


ini sahaja yg sempat akak snap .. ekkek bahan2 x yah lah letak kan , mcm biasa timun , nenas dan lada ,.. telur rebus x sempat nak buat sbb x sabar nak makan .. pic2 yg proper punn x de ... akak snap pic dari pinggan akak makan je ekekkeke .. x tahan wehhh ..:)


laksa nie kalau buat dengan air tangan sendiri lagi sedap dan puas hati .. berbanding beli .. kalau beli , masam , tawa , masin x pernah puas hati .. haaaaaaaaaa bila buat sendiri nie , 
pueh ati sgt2 .. :)


26 comments:

  1. sedapnyer kak laksa penang

    ReplyDelete
  2. Laksa pinang tu maksudnya Laksa Penang (Pulau Pinang), ya? :)

    ReplyDelete
  3. bilalah g nk pandai makan laksa nih...hehee

    ReplyDelete
  4. @kakcikahahhaha pada ejaan je beza kak .. maksud sama kan .. ekekkek saya salah eja tuu .. dah betulkan dah :)

    ReplyDelete
  5. kak ieda suka mkn laksa penang yer... hehe... mai la penang...

    ReplyDelete
  6. buat sendiri mmg puas ati kan kak.

    sy pun hantu laksa ;) hehe

    ReplyDelete
  7. selalu rs apa yang dibeli..huhuhu

    ReplyDelete
  8. lamanya sy tak buat laksa penang ni...selalu tu rajin gak buat sbb abah suke...hehe

    ReplyDelete
  9. wahh tgk dlm pinggan akak pun tau sedap.buat sendiri mmg sedapdan terasa ikan dan msmnyer kan kak

    ReplyDelete
  10. Betul ieda kalau buat sendiri puas hati ikut citarasa lidah dan tekak kita....Kecu pulak kakak dibuatnya:)

    ReplyDelete
  11. antara makana peberet wa jugak ni

    ReplyDelete
  12. ye ye laksa penang terbaik kak...hehe

    ReplyDelete
  13. ni peberet saya
    klw g open hse
    ada menu laksa
    tu la yg saya makan dlu

    ReplyDelete
  14. buat sendiri bleh makan banyak...hihihhi...feberet sy gak nie...sedapnya..

    ReplyDelete
  15. wahh,nmpk sedap,bilela blh rase air tgn kak ieda ;)

    ReplyDelete
  16. betul3x..buat sndiri lg puas hati makan..nyum3x..walaupun baru je buat laksa tp asal tgk laksa je, sure terliur jadinyaa..huu~

    ReplyDelete
  17. sedapnyer laksa penang....

    ReplyDelete
  18. TERBAIK LA KAK..PEBEREET..PEBERETTT!!!

    ReplyDelete
  19. sedapnya laksa
    el smpi skrg x reti nak wat laksa...
    mmg lah laksa menu yg paling sng nak buat..tp mcm x confident jek nak wat kuah dia tu hahahaha

    ReplyDelete
  20. penulis datang melawat, follow dan komen blog kamu...

    ;-)p

    thanks sb sudi singgah

    ReplyDelete
  21. saya kak x nak beli laksa kat luar... kalau sy beli nanti mesti balik kena masak sendiri pasal tak puas hati... tu yang malas tu.. hehe..

    ReplyDelete
  22. saya tak suka laksa penang..
    lebih suka laksa kedah..
    laksa penang kuahnya macam cair sikit.lepas tu buh sardin tin..
    saya tak boleh makan macam tu..

    ReplyDelete
  23. Buat sendiri memang puas hati kan :)

    ReplyDelete
  24. kegemaran nehhh saya pon sokakk laksa penang walaupon kampung johor...aekekkeke

    ReplyDelete
  25. salam my dear kak ieda...sorry dah agak lamer menyepi...rindu kat sini...huhu...akak laksa penang mmg sedap2 tambah2 taruk daun kesom lbh memang best....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...