Wednesday, September 28, 2011

aduh enak sungguh ~ NASI LEMAK KERANG & SOTONG KEMBANG


salam semua

haaa nie nasi lemak Bandar Tasek Puteri , masa nie kami ke KL amik sabun :) hermmm dah lama x makan nie .. ngidam tau ! .. nasi lemak sambal sotong kembang memang kegemaran akak .. kalau ke rawang nie x makan nie x sah .. so kena jugak beli .. :)

dengan daun pisang , di bungkus panas2 .. perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !

dan ini utk hubby .. dia lebih suke sambal kerang , tapi sambal sotong akak jugakk dia kecekkkk ! ... :)
ok lah silalah jamu mata .. kasi lapoor balik ekekekek SOLI !!!


29 comments:

  1. alamak baru tringat hb request nk mkn nasi lmak smbal sotong kmbang nih dr last week lg huhu

    ReplyDelete
  2. laparnye tengok nasi lemak ni!

    dah lama tak beli kat luar huhu

    ReplyDelete
  3. sedap tu k.ieda, kt kedah ni pun femes menu cmtu.

    ReplyDelete
  4. saja jer taw nak rosakkan diet aku...huhu

    ReplyDelete
  5. dah lama xmakan sotong kembang ni
    lgpun mcm payah nk jumpe kt pasar

    ReplyDelete
  6. emmm nasi lemak dibungkus dgn daun pisang membangkitkan selera

    ReplyDelete
  7. dah la sambal sotong,daun pisang plak tu...bau pun best,makan lagi la best!!!

    ReplyDelete
  8. sedapnye..terus lapar plak rasa perut ni.. ^_^

    ReplyDelete
  9. sedapnya nasi lemak..... terliur plok... sotong kembang tue...yg besar n dah d belah ke??
    sengal sy...sotong kembang pon x tau ...hihihi

    ReplyDelete
  10. hamboi kak mmg terliur tgk nasik lemak tu tauwww

    terus2 sy pun termengidam nak mkn nasik lemak letak sotong kembang pastu letak sambal kerang pastu sy pun kembang mcm sotong tu huwaaaa *nafsu mknku begitulahh =P

    ReplyDelete
  11. nasib baik tengah makan tengok N3 akak nie....

    ReplyDelete
  12. hambuihhh saja wat orang terliur ieda ni..hehe

    ReplyDelete
  13. wa panggil sotong tayar beskal..hehehehe

    ReplyDelete
  14. Kakkkkk...tgk gambar jer dah terbau² nasi lemak.

    ReplyDelete
  15. saya pun suka nasik lemak kerang alas daun pisang. nasik akak tu kelihatan spt agak pedas, ya?

    ReplyDelete
  16. alahai...sedapnya!!!! terliur tengok..

    ReplyDelete
  17. sedapnya nasi lemak kak.. tp sotong kembang sy x mkn.. ntah la x leh masuk betul ngan tekak nih.. huhu..

    ReplyDelete
  18. ya allah, sedap nye...

    nasi ckup lemak, sambal ckup pedas manis...

    tamabh lak lauk yg best...

    mmg terangkat!

    ReplyDelete
  19. aduih hbs la diet mia kak...huhu..sedap tgk

    ReplyDelete
  20. akaaakkk... lapor la petang2 ni tgk nasi lelemak akak ni.. huhuuuu...

    ReplyDelete
  21. sy yg tgk ni pun dah tergoda...hehe

    ReplyDelete
  22. sebbaik smlm dah makan n.lemak kerang
    so takde la terliur sgt hari ni
    hehehe

    ReplyDelete
  23. alamak kak!! ina dah le lapo ni.. tgk gambor nasi lemak ni seksas rasanya.. lapoooooooo!!

    ReplyDelete
  24. Woow nasi lemak yang sedap.. kerang dan sotong..yg mengancam.. :)

    ReplyDelete
  25. dua2 lauk tu memang sedap....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...