Tuesday, August 9, 2011

syukur sekurang2nya dia SEDAR dari LENA


salam semua

syukur .. kerana dia telah sedar dari lena yg panjang .. kita mcm mana ?? soal agama kita perlu tahu dan perlu sentiasa memperbaiki diri agar lebih bersedia dan berubah ke jalan yg diredhai .. insyaallah kerana kita x pernah sempurna .. syukur juga kerana allah memberikan hidayah kepadanya

 sekurang2nya kesedaran dia adalah benar .. kata2nya ada asas yg kukuh .. kerana kenyataan itu sgt lah pahit utk diterima sesetengah org , bukan dlm dunia hiburan malah dunia sekeliling kita , kerana apa ?? kerana manusia semakin lalai dan alpa .. dan akak suke mendengar kata2nya , berani itu kerana benar .... :)



"Saya sememangnya buat keputusan berhenti terus dari dunia hiburan, iaitu meninggalkan kerjaya sebagai penyanyi dan pelakon. Jika mahu diikutkan, banyak sebab mempengaruhi tindakan saya ini dan salah satunya berasakan dunia hiburan tidak menghormati Allah. Banyak cabaran sudah saya lalui, dan ia adalah pertarungan untuk kekal dalam dunia hiburan, di mana antara pilihan untuk memegang agama atau tidak. Saya pilih mengikut jalan Allah. Kita tidak boleh memilih bergembira dan bersolat pada masa sama, seolah-olah tidak menghormati Allah. Kalau benar beriman dan beragama Islam, kita lakukan apa yang dituntut. Saya pernah berkejar-kejar untuk bersolat ketika menjalani satu penggambaran. Apabila meminta untuk berhenti bersolat, pengarah sering melengahkan keadaan. Itu membuatkan saya ingin menangis apabila lihat tiada siapa yang peduli. Saya lihat tak ramai mengambil berat mengenai soal agama dalam dunia hiburan ini"


semoga ramadhan ini memberikan kita peluang utk terus memperbaiki diri ke jalan yg diredhai allahh .. aminnn

16 comments:

  1. Saya pun baru baca tadi pasal Wahida ni... syukur alhamdulillah.

    ReplyDelete
  2. amin...

    kalo diamati..muka waheeda & akhil ni mmg ada iras

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah.. dunia hiburan sebenarnya banyak dugaan...

    ORANGPERLIS MENULIS (update):
    Review: TOLONG! AWEK AKU PONTIANAK
    GOOFSPOTONFILM (update):
    THE MECHANIC banyak kesalahan, gempar!

    ReplyDelete
  4. InsyaAllah. hipefully kite pon sentiasa mprbaiki diri hr ke hari

    ReplyDelete
  5. sy memang peminat wahida dr dulu..tp sian dia, lps kawin ngan akhil ramai org kutuk dia...tp dia berubah kearah kebaikan...

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah kan kak..bgus perubahan wahida.. tp pelik lah jgk ustaz tu rambut menyerupai perempuan..huhuhu

    ReplyDelete
  7. @MrS. F!zA dia ikut sunnah nabi berambut panjang cuma dia x simpul rapi .. rasullullah dulu bersimpul kemas dan rapi huhuh sbb dia artis kann :)

    ReplyDelete
  8. Allah maha mengetahui...semoga kita semua diberikan kesempatan mengabdikan diri hanya kepadaNya...

    ReplyDelete
  9. ada hikmah apa yg berlaku pada mereka dulu... izan suka tgk ustaz akhil ni dlm program cubaan tu.

    ReplyDelete
  10. kalau tak salah dia ni dulu berlakon
    dengan pengarah yang dari penang tu je kan??ada dengan pengarah lain tak??
    tak de rasa nya eik???

    ReplyDelete
  11. perubahan yg baik...mudah-mudahan kite mendapat hidayah jua...amin...

    cantikkan tgk perempuan berpurdah kak....tingin gak nak pakai..ekeekekekek

    ReplyDelete
  12. member saya cakap, akhil ni wat rebonding.. kebetulan mmbr saya pun nak potong rambut masa tu

    ReplyDelete
  13. statement yg brani..tapi BENAR! sy sendiri ada pengalaman ikut atok sy berlakon..and yes! dorg xkesah pn psl solat² ni..tp sape2 nk solat pi la cari tpt and masa sendiri..cuma naseb baek kebetulan pengarah time tu mmg jenis yg smyg..so dia announce break 5 mnts utk org solat..pelakon² pekerja blakang tabir len??? wat dekk..xkn laki pn peot?? wallahu'alam =)

    ReplyDelete
  14. kalau xsembahyang pun atleast hormat org yg nk sembahyang...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...