Thursday, August 25, 2011

songkok , baju melayu ~ ALHAMDULILLAH


salam semua

lepas berbuka di satay zul , kami dah decide nak pi cari baju melayu zahrien .. ini yg meruncingkan kami sebenarnya .. hari ke hari akak plan nak pi cari ngan hubby x jadi2 .. last2 mlm tuu hubby ingatkan akak .. jom pi cari baju melayu zahrien .. dia sorng je lagi yg akak x prepare utk raya .. melampau kan ekekeke

sooo mlm tuu lepas sembahyang magrib akak ke HARI-HARI .. suke ke sana sbb pilihan baju melayu banyak .. cantik2 dan pilihan banyak .. dah lama usha ekekek .. bukan x nak tempah tapi rasa mcm sgt2 membazir sbb zahrien cepat besar .. pakai tahun nie sekali sehari , pastu x nak pakai dah .. x ke rugi kalau buat .. huhuhuhu soo tahun nie dah plan awal2 ngan hubby x nak tempah dah .. beli je .. sib baik calour lebih kurang sama ngan hubby ... settle ...!


bagus adik pelayan di sini .. tenang dan tekun melayan kerenah zahrien dan pilihan hubby .. akak perhatikan aje .. giliran hubby melayan pula .. akak ? mcm biasa letihhh woook mlm tuuu huhuh

tgk pilihan baju dia .. banyakkkk , pelbagai warna .. harga not bad ... :) tapi puas hatilahh  , zahrien dah test2 x nak pandang camera , mcm malu2 je ekekke

akhirnyaaaaaa dpt juga .. hermm terlanjur tuu terus beli songkok aka kopiah buat zahrien .. hubby pu mencari jeans utk dia pakai hari2 ke tempat kerja .. kerja besi nie x leh beli jeans mahal2 rugiiiiiiiiiii .. lutut tajam !! ekekek

ps : persiapan raya , hampir selesai .. cuma baju tidur kakak2 nya x beli lagi .. mlm nie ada org nak belanja berbuka , dimana ??? tungguuu , haaaaaaaaa lepas tuuu barulah rasanya nak pi jalan the store lahh :) sape nak ikuttttttttttttttttttttttttttttttt

30 comments:

  1. Betul sis..budak2 ni cepat besar. anak sy pon beli siap jer..senang.

    HARI-HARI ni pekerja dia mmg bagus..dah beli ckp "terima kasih, dtg lagi", pndai layan customer, x beli pon diaorg x masam muka

    ReplyDelete
  2. hari-hari memang murah dan byk pilihan khen....ai jer x buat apa2 persiapan uwaaa

    ReplyDelete
  3. hari-hari memang murah dan byk pilihan khen....ai jer x buat apa2 persiapan uwaaa

    ReplyDelete
  4. kena teliti perbelanjaan kan sis..kalau mampu kita berjimat..berjimat jer..pakai baju melayu ni pon sekali jer...nak beli kain + upah = baik beli siap jer...

    Zahrien ni berambut perang semulajd yer sis...

    ReplyDelete
  5. @Eye_nee aah kakak .. dia ori perang tuu x buat2 .. dah keturunan kami kak .. saya dan hubby masa kecik mcm tu lah :)

    ReplyDelete
  6. kak rambut anak kak macam mat saleh la.. hehe.. comel la.. rambut anak saya masa kecik perang bila besar jd hitam jugak...

    Pekerja hari2 mmg suka ikut kita.. tp saya rimas.. pasal tu seingat sy ada la sekali dua je kot pergi..

    ReplyDelete
  7. pandai hubby akak pilih2 & tlg pakaikan pd zahrien, klu hubby sy xnaknyer cuba pakaikan baju utk anak2 nih, mau xmau ibunyer ni jgk yg kena...huhu

    Btl kak, rugi klu beli mahal kat budak2, mereka cepat besar..

    kak, rambut zahrien perang semulajadi kan, lama2 tukar ke hitam x? anak sy kecik2 perang tp bl besar btukar hitam plk..

    ReplyDelete
  8. saya pun tak tempah. beli jer, kat kamdar. tempah mahal, rugi kan.
    tema merah ekk this year

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  10. saya pun tak tempah. beli jer, kat kamdar. tempah mahal, rugi kan.
    tema merah ekk this year

    ReplyDelete
  11. wahhhh kemain heheheh
    kak rambut zarih tu mmg kaler cengitu eh cam anak omputeh

    ReplyDelete
  12. best...best...g suping...;d

    ReplyDelete
  13. sy xbli² lg bj raya..haha tggu weekend ni lah pi bli..klu x tggu mlm raya je lah..ngee~ =P

    ReplyDelete
  14. hm, dok kl ni beli siap jerk senang..... tempah lagi mahal la kat sini kak...

    ReplyDelete
  15. cantik warna tema kak ieda tahun ni...

    ReplyDelete
  16. baju mlayu aku bli je yg ready made

    ReplyDelete
  17. settle dah baju ek
    damia lom bli baju gaun lg ni

    ReplyDelete
  18. Beli baju melayu budak lelaki selalu begitu. Lepas hari raya simpan... sayang kan...

    ReplyDelete
  19. ye kak..izwa menyesal tempah...bext year mmg tak kan tempah dah!huhuh..

    ReplyDelete
  20. comel,cam mat saleh pakai baju melayu :)

    ReplyDelete
  21. setuju tuh kak...
    saya pon beli jer baju melayu anak2..
    klu tempah mcm rugi jerk sbb diaorg makin membesar...
    mcm abg ngah tuh tak beso mana, tp dia cpt tggi...

    saya pon pi usha baju melayu kt hari-hari gak kak..
    tp dah xde saiz...
    klu ader yg abg, adik plak xde...
    adehhh...

    tp masa lunch hour pi carik kt big 10..
    sib baik ader saiz utk dua bradik tuh...
    yerlah kan, nak kaler dan paten yg sama baru sedondon... heheh..

    ReplyDelete
  22. samalah kak...sy pun beli je baju melayu anak..takde nak tempah2 sbb size anak berubah cepat sgt..

    hari2 best..harga pun berpatutan :D suka kesini jugak cari brg anak :)

    ReplyDelete
  23. seronok dorang yer sopink bj raya

    ReplyDelete
  24. thn ni ank sy pakai baju last year, thn dpn nk beli kt hari2 juga lah

    ReplyDelete
  25. selamat hari raya buat kak ieda sekeluarga.

    ampun maaf andai ada keterlanjuran bahasa :D

    ReplyDelete
  26. teringin nak pergi Hari-Hari ni. Kat BP takde...huhu

    cantik pilihan warna tu. Merah ya...:)

    ReplyDelete
  27. hari2 eh? okeh nk gi tgk :)
    musti sumer bergayer rayer nanti eH ?
    SeLaMaT HaRi RaYa
    MaaF ZaHiR BaTiN

    ReplyDelete
  28. untung anak akak kn... time2 kecil dah kai bju melayu... hehhe...
    sy time darjah 1 bru leh kai... sbb xde saiz time budak....hahha

    ReplyDelete
  29. kak, saya nak pegi raya umh akak

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...