Friday, August 12, 2011

x tahu nak cakap APA .. huhuhu


salam semua

tadi adik akak ym akak .. akak ceritakan segala masalah akak ..sedih , pilu semua ada .. huhuhuhuh masalah tetap masalah cuma memerlukan kekuatan

dikala itu dia ada cakap dan bertanya kalau dia boleh utk mengambil nina ,anak sulung akak duduk dengan nya , peneman dia dan suaminya ( dia sunyi sbb dah 8 tahun masih x ada cahaya mata ) ..

ya allahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh .. adakah aku sanggup ...
( berjujuran air mata .... ) adakah ini yg perlu aku lakukan ... demi utk mengurangkan apa yg berlaku pada ku , kesedihan dan kepiluan aku  ..
adakah aku sanggup berpisah dengan anak2 ku .. ya allahhh berat dugaan mu ya allahhhhhhhh




ps : kalau ikutkan akak , akak  x keberatan sbb dia adik akak kan .. cuma akak perlukan masa dan perbincangan dengan suami .. huhuhu , DAN JGN RISAU .. AKAK X AKAN RASANYA BERPISAH DGN ANAK2 .. MEREKA LAH NYAWA AKAK .. kalau berpisah pun bukan dengan org lain .. dengan darah daging tuu lainlah kan .. ekekkeke JGN PANIK !!! :))


42 comments:

  1. berpisah ngan anak mmg berat akak...cuma ayu rasa akak perlukan ruang untuk akak dan somi discuss apa yg patut...anggap jer anak2 akak gi holiday...senang jer ckp ekkk

    ReplyDelete
  2. Kalau mungkin itu yg terbaik Ieda apa salahnya. Doa kakak moga ada pencerahan ieda....

    ReplyDelete
  3. Semoga Ieda menemui jalan penyelesaian yang paling baik. Amin.

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Ieda

    moga Allah permudahkan segala urusan Ieda dan keluarga

    SELAMAT BERPUASA

    Wassalam

    ReplyDelete
  5. kak,apekah yg terjadi sbnrnya..rasa mcm berat sgt masalah kak.

    cuma bg anak pd adik,ada baik dan buruknya kak.ofismate jat mak dia bg pd sedara terdekat jgak.bl bsar, dia jd kurang rapat dgn adik beradik,tp yg bagusnya,adik beradik dia skrg semakin cuba utk rapatkan balik hubungan tu.

    hubungan darah kak,smpai bl2 pn xkn putus.

    ReplyDelete
  6. semoga suatu hari nnt apa yg keruh tu dpt akak jernihkan..muahsss sayang akak ;)

    ReplyDelete
  7. buatlah yang terbaik kak...

    ReplyDelete
  8. alamak,
    sedihlah akak entri ini,
    hurm.....

    ReplyDelete
  9. ya allah berat dugaan akak sampai nak bagi anak pada adik... fikir banyak kali yer kak... fikir masa depan anak...

    ReplyDelete
  10. bincang dlu nga suami tu..ehe

    ReplyDelete
  11. Moga Ieda dpt buat keputusan yang baik bagi pihak Ieda dan kakak..

    Sedey gak kalau nak pisah ngan anak nie.. iye laa dah selalu ngan kita.. walaupun bagi pada kakak sendiri..

    ReplyDelete
  12. Alahai..sedihnye kak..
    moga akak dpt menemui jln penyelesaiannye kak..

    ReplyDelete
  13. el x tau apa mslh akk
    bg el..kalo nak bg anak kt org..even adik pun..ayooooooooo sebak weiiiii...ibu mn x leh berpisah ngan anak..dulu ms adik el nak jaga bb el tu kejap...ye ye je kata boleh..tp skrg ni dah besar..mmg xbg dah..mau mlm2 x leh tido teringat kt anak..tp kalo kes akk ni el x tau..kalo itu yg terbaek..akk teruskan lah..

    ReplyDelete
  14. emmm kak ieda pk masak2 la yer...kak ieda lebih tau mana yg lebih baik cuma pendapat saya lar sbb nina tu dah besar...mungkin bg kita ni umo 8 taun tu still x matured lg tp sebenarnya budak2 ni lg pandai dpd kita...kdg2 apa tindakan kita akan memberi kesan pada dia jg ye lar dah 8 taun kan kita jg tiba2 duk ngan org lain wlupun dia kenal n rapat tp still x sama dgn ibu dia...perlu jg berbincang dgn nina sbb ini berkaitan dgn dia jg...

    ReplyDelete
  15. jgn kak ... huhuhu kalau le org tu xdak anak sekali pun, apa kato akak cdng kan dia ambik anak angkt... now kan ramai yg buang anak suke2 ati... baik le dia jaga anak2 itu.

    dari ambik anak akak ..x nak2 , jgn pisah kan anak2 kak .. sian diaorg

    ReplyDelete
  16. ratu rasa kan kak...apa pun jadi....jgn sesekali lepaskan anak.biar susah cmne pun kite anak jgn buat cmtu kak walau dgn drg dging sndiri.ratu tak setuju kalau akak wat cmtu...tp apa2 pun akak buat yg terbaik k...

    ReplyDelete
  17. rasanya baik akk buat solat istikarah...mohon petunjuk padaNya

    ReplyDelete
  18. Apa pon masalah, akk fikirlah dgn sebaik² nya. Buat solat istikharah...minta petunjuk ☺☺

    ReplyDelete
  19. beratlah nak pisah ngan anak walaupun bg kat adik sendiri.. xsama dok ngan kita..
    better akak bincang ngan hubby akak dulu..
    saya suggest.. suruh adik akak ambil anak angkat la..

    ReplyDelete
  20. dah melalui dan sedang melalui perpisahan dgn anak2..
    berjumpa pun cuma hujung bulan @ cuti yg lama skit..
    siksa woo nak tahan rindu..tapi apakan daya, keadaan tak mengizinkan utk kami bersatu..
    sob..sob..sob..

    ReplyDelete
  21. pilihlah keputusan yg terbaik bag ida dan family...moga dipermudahkan...sabar ye

    ReplyDelete
  22. alahai..... masz pon x tau nak cakap apa kak ieda... huhu

    ReplyDelete
  23. kalau sekejap takperlah...tp lama2 tak sanggup...

    ReplyDelete
  24. sedihla kak...
    tp akak pikirla yg terbaekkk....
    tp mmg tak sggup kan nak pisah lama2.. huhu...

    ReplyDelete
  25. hmm apa2 pun semoga ada jln terbaik utk akak sekeluarga..btul mcm ratu kata,biarlah mcm mana kita susah skali pun,jgn pisahkan anak2..

    tp semua terpulang pd akak..nina tu bijak budaknya,izan nmpk sndiri tiap kali jumpa dia,dia sgt baik n hormat org tua =)

    ReplyDelete
  26. Saya tak tau apa masalah sebenar ieda tapi saya nak g tau walau apa2 terjadi jangan lepas anak kat tangan org lain.. kesian kak .. budak2 .. nanti depa susah nak rapat dengan kita ... susah ke senang ke.. masalah besar ke.. biarlah anak2 ada dengan kita.. itulah sebenarnya kekuatan kita...

    ReplyDelete
  27. hmm tak yah pisahkan kot..tho tu adik ieda sendiri..takut nina akan rasa terpinggir..dia akan rasa ieda tak sayang dia..byk dah sy dgr kes cemtu..anak tu jd depress then buat perangai..

    ReplyDelete
  28. apahal sebenarnya ni ieda?

    Suspen je sampai nak beri orang lain jaga anak...

    ReplyDelete
  29. aduhai..mcm besar je bunyinya tu..huu~'
    hope ada penyelesaian terbaik~

    ReplyDelete
  30. pilih la jln terbaik utk memberikan hasil yg terbaik jg...dan pastikan semua phk ikhlas utk menerimanya...
    kiranya ank ieda x nk tggal nga makciknya maka carilah jln lain...
    berpisah dgn keluarga sesuatu yg memeritkan bg anak2...kiranya itu jln terbaik apa slhnya...tp mesti d pantau selalu...

    ReplyDelete
  31. doa yg terbaik utk akk dari saya..setiap hujung solat saya kak.. :-)

    ReplyDelete
  32. Rezeki pasti ada satu hari nanti kak ida...jgn henti doa & ikhtiar..

    ReplyDelete
  33. @~izan~ huuhuh tkasih izan .. huhuhu sayu je bila izan cakap nina tu anak yg baik .. ye pada akak dia memang anak yg baik dan paling sabar .. sabar dgn kerenah adik2 dan akak huuhu

    x lahhh insyaallahh tgk keadaan kuut .. kalau dia nak gi duduk ngan mama ann dia .. akak x keberatan .. bukan selamanya kuut

    SEMUA : jgn risau .. insyaallahhh akak masih waras dlm hal2 mcm nie :))

    ReplyDelete
  34. akak tak tahu apa masalah sebenarn ida. apa2 pun akak harap semoga dipermudahkan segalanya

    ReplyDelete
  35. SEMUA ~ TERIMA KASIH SEMUA .. INSYAALLAHH JGN RISAU AKAK X TERBURU2 BUAT KEPUTUSAN CUMA LUAHAN PERASAAN .. JGN RISAU OK ADIK2 KU SEKALIAN DAN KAKAK2 SEKALIAN ..

    DOAKAN BUAT AKAK .. DAN KALAU AKAK BAGI PUN ATAS KERELAAN NINA , TU PUNN KALAU DIA NAK DUK NGAN MAMA ANN DIA TUU .. WALAU TIDAK LAH LAMA .. SEMUA MASIH SAMAR2 ADIK AKAK TUU BARU MENYAMPAIKAN HASRAT .. EKEKKEKE

    ReplyDelete
  36. salam ieda..
    semoga segala kekusutan akan termetrai dengan sebaik2nya....
    p/s: kalau akak rasanya tak sampai hati nak bagi anak2 kat org lain hatta pd adik beradik sendiri atau mak sendiri walaupun dengan tujuan kata bagi mak jaga.. hehehe.. pernah sekali masa cuti sekolah akak hantar anak sulung blk kg mil seminggu.. masa kata nak suruh dia dok kg tu ok lg... tp bila nak blk kl semula masa salam.... mata dah mula berkaca2, mulut dah mula sebak tak dpt berkata2.. sepanjang jln asyik je nangis.. padahal nak tinggal seminggu jer.. hehehe.. punyalah cengeng akak ni kan.. sampai kena perli ngan husband.. kikiki.. anak takde apa2.. ibu yg lebih..

    apa2pun.. buatlah yg terbaik yer.. rasanya kalau anak ieda sendiri setuju.. tak salah kalau itu jln penyelesaian masalah ieda.. cuma.. kenalah kerap pegi bertemu dia supaya dia tak rasa terpinggir..

    ReplyDelete
  37. tapi akak, kalo eB ... eB x sanggup.. hu2

    ReplyDelete
  38. kalau sy xsanggup kak...

    ReplyDelete
  39. kak, tetiba nak nagis bila akak cakap pasal pisahkan ngan anak2 tu ...xsanggup rasanya kan..apapun moga akak dapat buat keputusan yang terbaik tuk semua terutama anak2.

    ReplyDelete
  40. sumpah saya tak sanggup

    ReplyDelete
  41. semoga dipermudahkan semuanya...tapi kalo mereka tinggal sekali sekala y not cuma perkataan ambik tu terasa mcm susah jek nak lepaskan

    ReplyDelete
  42. semoga dipermudahkan kak...kalu sy xyah kot nk pisah2kan..wpun family sndiri kak..sedih!..

    smeoga akak kuat n tabah yer...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...