Thursday, August 18, 2011

puding roti & samosa sardin


salam semua

ok , ini kisah last week lagi ya , .. masa nie akak plan buat puding roti dgn adik akak ann yg dari KL aritu .. kebetulan dia balik .. mcm2 kami buat .. akak adun puding roti nie .. dan dia buat popia grg .. alhamdulillahhh akak memang suke sgt puding roti nie .. masukkan kismis banyak2 .. cuma x sempat @ x ingat nak buat kuah kastard dia .. hermmm x per lain kali buat pula .. uols musti dah biasa buat kan .. :)

makan utk berbuka , panas2 ...

popia goreng sardine , adik akak yg buat .. hermmm mula tuu nak buat bentuk 3 segi , jadi lahhh huhuhuh ,last2 buat gulung sudah !



26 comments:

  1. kak, kasi resepi puding roti kak...makyong teringin nak makan ni...nak beli malas, baik buat...puas hati leh melantak sampai lebam...hehehe

    ReplyDelete
  2. Suka gak ngan puding roti..
    Tapi popia goerng laaaagi suka ;)

    ReplyDelete
  3. hihihihi tulah sedap kan puding roti..tp kak kita bt je lebih tp mknnya sikit je..hubby yg mkn.

    ReplyDelete
  4. terliur la tengok puding roti ni..

    ReplyDelete
  5. puding roti tuh best kak...
    mkn sejuk2... yummy..

    ReplyDelete
  6. puding roti mmg pemes time puase2 ni kan kak...ramai tul suke buat...lagi2 sos kastard die ade sekali fuh...nyaman masuk tekak gituuuu....

    erm, popia sardin?...leh cube la nanti kak time weekend nanti...

    ReplyDelete
  7. sy suka dgn puding roti tu.tp x pernah try buat lagi..
    sedappnya

    ReplyDelete
  8. dah lama teringin nak buat puding roti...ntah bila la nak buatnya...

    ReplyDelete
  9. waaa...best ni..k'ieda memang pandai masak kan...;d

    ReplyDelete
  10. puding roti tue...mber ada ajar tp xpnahnye nk try buat...

    ReplyDelete
  11. Kakak suka puding roti. Tak payah dgn kuah pun tak apa....

    ReplyDelete
  12. tang puding mmg sy suka tp tang samosa kureng cikit huhuhhhhh

    ReplyDelete
  13. popia goreng tu buat saya nak carik petang nnt..hehe...

    ReplyDelete
  14. menarik gak nih kalo buat ptg ni popia goreng sardin :)

    ReplyDelete
  15. rajin bebenor ye akak ieda kita ni masak.... hehe

    ReplyDelete
  16. tingin nk wat puding roti tu

    ReplyDelete
  17. x penah wat, camner nk wat eh?

    ReplyDelete
  18. aduussss..silap time la....hehehehe..

    ReplyDelete
  19. suka sgt puding roti tu dapnye!

    ReplyDelete
  20. Sedap puding roti letak kismis byk2...nyummmmm

    ReplyDelete
  21. pernah cuba buat puding roti..tp xbrape jd...nnt akk share la resepi nye ek..thanx in advance

    ReplyDelete
  22. Sedapnyaa tgk puding roti ngan samosa tuh..:)

    ReplyDelete
  23. terliur nengok samosa tu , makan panas-panas sedap.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...