Friday, August 5, 2011

nasi lemak & ROTI JOHN ~ lamaaa x makan


salam semua

terima kasih atas kata2 sokongan dari kakak2 , kawan2 & adik2 ku sekalian .. terharu sgt2 .. buat masa nie akak memang x nak sedih2 dah .. dah tenang sikit fikiran bila di timbang tara , memikirkan anak2 yg masih kecil akak teruskan jua .. sepanjang malam tidak dpt melelapkan mata ...

hanya air mata peneman dan bicara kata dengan ibunda , banyak perkara yg perlu akak fikirkan sebelum buat keputusan .. samaada ia baik atau tidak , ia benar2 memerlukan masa dan waktu buat akak .. selagi termampu akak akan terus bersabar .. andainya sudah tersurat dari allah akak terima dengan penuh redha .. 

ok lahhh x mo cerita dah .. kerana x terdaya dengan kekangan air mata .. bak kata diana " x mo sedih2 ieda .. meh kita fikirkan apa nak masak raya nanti " ekekkekek lawak lah D .. pose baru hari ke 5 tau .. ekkekeke 

ok lahhh nie menu semalam tau .. ada yg bertanya akak masak apa .. masak nasi lemak kegemaran anak2 .. bersama sambal tumis sutun kembang .. sutun di potong kecik2 oleh hubby .. kalau tidak x sempat petang tuu , mana nak buat sutun celup tepung layie .. syukur nasi 3 put kecil habis :)

nasi lemak akak suke letak bawang besar .. manis !


sambal tumis sutun kembang .. seekor RM 4.30 ... huhuh kerana nak makan ku beli jua ..

dan yg special petang tuu yg sempat akak buat adalah sutun grg tepung ini .. perghhh menjadi .. sblm2 nie x berapa nak menjadi sbb selalu tepung x lekat dgn sutun .. kali nie menjadi .. thanx adik azura (officemate) sbb berikan cara2 yg betul :)) akak nie x pandai masak sebenarnya .. sutun celup tepungg punnn fail !! ekekeke

close up sikit

v

v

v

dannnnnnnnnnnnn

papa john iniiiii
dah lama betul x makan :))



inilah semua menu2 akak semalam .. semua ala kadar sahaja .. kali nie hanya roti john pemanis mulut .. kuih2 x beli sbbb x daya dengan pembaziran :))



memang akak kena kuat dlm harungi segala dugaan allah .. semoga allah berikan akak petunjuk agar akak lebih tenang .. di bulan yg mulia ini juga akak tidak inginkan pengakhiran yg menyedihkan .. akak berharap ramadhan kali ini bukan lah detik hitam yg akan menjadi kenangan buat kami semua .. aminnn



30 comments:

  1. WAAAAAAAAAAAAAAAAA ni zr plak yg meruntun jiwa kak ..
    aduyai dugaan betui ler...dh berbulan2 zr x makan nasi lemak tau

    ReplyDelete
  2. mcm good idea gak nie..dok pikir2 nak masak apa la weekend nie..nasi lemak.best gak ..emmm
    tq kak ieda, fasi idea gitu.. :-)

    ReplyDelete
  3. kak, sy dah berbulan2 tak makan nasi lemak...takut gemuk punye pasal..hahha

    nmpk nasi lemak ni rasa nak lah pulak..

    ReplyDelete
  4. camtu la xmo sedih2..hehe

    Sedapnyer berbuka dgn nasi lemak, xpnh sy berbuka dgn ns lemak lg, blh buat berbuka nti la tp kn tgu hr cuti la kan, sy ni masak lambat...eheheh

    ReplyDelete
  5. aa cmni la kak,senyum2 hehe..walaupun xnmpk hehe

    izan pun ptg ni masak nasi lemak smbal sutun kering...

    masuk sini perot terus bunyi2 hehe

    ReplyDelete
  6. sedap mkn nasi lemak ngan sutun tu, tambah2 pula ada sotong celup tpg. nanti akk bg la cara2 betul goreng sotong tepung tu yer

    ReplyDelete
  7. ewahhhh, tunjuk menu dia pulakkk!

    tak baik tau kak menggoda org yang tak kuat iman cam sya ni...huhuhuuu

    ReplyDelete
  8. yg penting, SABAR...setiap ujian ade hikmah disebaliknye kak...




    tetibe nk marah akak tempek ns lemak pulak kt sini...haishhh!

    ReplyDelete
  9. mula2 tengok makanan tu bess jer tapi bila bc yang last tu sedihla pulak apa2 pun insyallah aku tau hang kuat naa...

    ReplyDelete
  10. nasi lemak letak bawang besar kak..xpnah buat..tp mana kacang..ikan bilis...

    ReplyDelete
  11. dah lama tak makan nasi lemak...

    ReplyDelete
  12. takpe kak...kalo menangis tu boleh memenangkan jiwa, kite menangis laa sepuasnyer....tak elok pendam2 ....

    aduh kak...menu mmg sedap...akak share le resepi tu kak....nak gak cube sebab tgk sotong akka ni cantik jek bersalut tepungnye....

    ReplyDelete
  13. ha nasi lemak ni pun dlm list msk2 di hari pose hahahaha
    ermm smpi skrg x tau ape mslh akk..xmo share ke..mn taul eh release beban akk tu...sutun kering pun sodap wat smbl tambah kacang tanah goreng hancurr2 walahhh lapo lak kehkehkehh

    ReplyDelete
  14. blh tiru wat nasik lemak gak... ehehehe....

    kak... nape tadik??? saya tertinggal ketapi plak... huhu...
    apepon hrp akak sabar ek...
    kita syg akak... mmuahhhh...

    ReplyDelete
  15. Sedapnyaa Ieda nasik lemak ngan sambal sotong tuh..nyum2.. selera tgknyaa.. :)

    ReplyDelete
  16. byk bersabar ya kak :)

    adoyaii menu akk semua menggoda...tgk pulak ptg2 camni..

    ReplyDelete
  17. alamak masalah apa ni kak..jp lg eli terjah entri backdated akak..

    betul kak..kami pun jarang mkn kuih.sbb nnt perut terlampau kenyang.tak best nk semayang hihih

    ReplyDelete
  18. ya ALLAH sedap nya....

    ReplyDelete
  19. saya baru msk ns lemak 2 hari b4 nk poso...tp xder la sutun celup tepung tu, hehe..lamanyer x mkn roti john..

    ReplyDelete
  20. akak sayang, nasi lemak akak meruntun jiwa raga saya la kak...

    ReplyDelete
  21. kak..jat doakan yg terbaik kak.dugaan utk akak.bertahan k kak.jat xde pngalaman,tp jat fkir komunikasi sgt penting.

    ReplyDelete
  22. Lamanya tak buat nasi lemak nih...nampak sedap je tu kak.

    Kak, harap apapun yang berlaku kat akak, moga kebahagiaan diakhirnya..insyaAllah.

    ReplyDelete
  23. buka puasa dgn nasi lemak ok gak kan, takyah byk2 lauk sangat. tapi saya wajib kena ada sambal tumis ikan bilis and kangkung kalau ada nasi lemak ni.

    ReplyDelete
  24. kakak lama x singgah sini sebab ternet ader prob sket...apa kes sedey2 ni...ai ketinggalan ketapi ker????

    sedapnyer menu nanak roti john tue la

    ReplyDelete
  25. share la kak camne celup sutun ngan tepung nk bg lekat :) jgn sesedey tau...mane yg kite leh usaha...kite usaha...slebihnya kite tawakkal k mybe itu yg terbaik utk kite..

    ReplyDelete
  26. kak..sedih pulak bc ayat last akk tu..

    ReplyDelete
  27. takmo sedih2 ya ieda...

    cheer up tau!

    Sedap tu nasi lemak dan roti john...yus pun lama tak makan roti john ni...:)

    ReplyDelete
  28. ble baca ayat-ayat penutup akak tu.dpt rasa kan yg akak tgh bertahan...seakan perlu buat keputusan yg berat pulak...semoga raya yg bkl mendatang ni menjanjikan bahgia selalu kak....byk berdoa & mohon pada-NYa...moga ketenangan & kebahgiaan sentiasa d cc akak ye..mia tumpang sedih membaca bait2x ayat akak ni..

    ReplyDelete
  29. sedapnya kak menu tu..paling suka sotong goreng tepung tu..rajinnya suami akak tlg2 akak kat dapur yer...untung akak..

    ReplyDelete
  30. menu tu menyelarakan..tetiba rasa nak makan telur campur kuah kacang plak.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...