Tuesday, August 9, 2011

nasi grg campak2 & butir ITU , butir NANGKA


salam semua

menu semalam .. syukur .. ala kadar sahaja .. huuhu x tahu nak masak apa dah .. sbb kami jenis x makan lauk pauk bila berbuka nie .. memang kena buat masakan panas .. semua dah maklumkan .. kena selang seli lah dgn menu nasi nie .. hari nie buat nasi grg campak2 namanya .. 

ekekkeke semua ada .. ayam , sotong , fish ball , kit dan sayur kubis .. mcm biasa bila taruk sayur anak2 akak letak di tepi .. tapi kali nie tidak .. akak siap paksa layie .. sape yg buang sayur IBU x SAYANG ! ... hahahahahha semua telan cepat2 sayur .. ekekekke ok kannn :)

nasi grg campak2 .. sedap gak .. ekekkeke janji x masin .. alhamdulillahhhh memang kena kurangkan masin dlm masakan ya adik2 sekalian .. :)

kuih yg dibeli di tepi jalan ontheway balik kerja .. senang .. hari nie x pi PARAM punn x nak membazir dah :)

dannnnnnnnn paling akak suke ... ape nie ?? sowiii pic x clear .. tapi semua dah kenal kannn , BUTIR NANGKA . ... hahahah sedappppp nielahhh yg akak cari2 .. sedap wooo .. sape pandai buat sila angkat keyboard ... bak mai hantaq umah akak sikit !!! :))



apa pula nak masak ari nie ?? any idea ???



42 comments:

  1. xpenah dgrpun butir nangka...kuih ke tu???kesiannya aku..huhuhu

    ReplyDelete
  2. pun xnah dgr butir nangka...tgk cam sedap je tu

    ReplyDelete
  3. kak,saya lapar kak..sian kat anak yang saya kandung...kelaparan...hehehe

    ReplyDelete
  4. butir nangka....faveret munna juga

    ReplyDelete
  5. butir nangke tu dlm tu nangke la kak yeak....tgk rupe mcm badak berendam heeheheh...ntah, lieya ni name2 kuih fail sikit kikiki......

    ReplyDelete
  6. butir nangka?x pernah dengar lah..hehe

    ReplyDelete
  7. Assalam Dik Ieda...Akak pun suka resepi campak2 gitu!

    ReplyDelete
  8. xpenah makan butir nangka tue...sedap nyek kak...

    ReplyDelete
  9. bestnye anak mendengar kata jugak nak makan sayur....sy ni pun puas paksa..tak tau nak auta mcmane lagi suh makan sayur

    ReplyDelete
  10. samelah kita kak amy suko sangat makan butir nagka nie , kat sini kalau ada kenduri sokmo leh jupo butir nagka nie.sedap kak..waduh2 terbayang2 sudah..

    ReplyDelete
  11. butir nangka?? apakah ituu...

    ReplyDelete
  12. cucur udg best gaks kan? ;p

    ReplyDelete
  13. yus pun tak tahu lagi nak masak apa hari ni..huhu

    butir nangka tu, tak pernah rasalah ieda..sedap eh?

    ReplyDelete
  14. ah ah..tak pernah dgr pun butir nangka..cedap tak?

    ReplyDelete
  15. saye pggil bijik nangka kak... sama jer maksud dgn butir nangka kan???? hehhehe....
    tp mmg sedap... anak2 saya pon suker...
    saya pandai buat kak...
    klu nak dtg umah... muahhhaaa...

    ReplyDelete
  16. butir nangka? ooo bubur ke kak?

    ReplyDelete
  17. tak pernah makan butir nangka tu...cam yummy jer

    ReplyDelete
  18. hehe..

    tahun lepas sempat gak ena buat sbb tingin nak makan.. tahun ni tak terbuat lagi.. :D

    ReplyDelete
  19. kuih apa tu kak butir nangka?nmpk cam badak berendam.tp inti dlm dia apa?klu kelapa badak berendam...ke inti dia cuma gula melaka je?sbb hr tu hubby beli adik merajuk dia beli bkn badak berendam..huk3

    ReplyDelete
  20. makanan... hm.... hm... hm... sabar

    ReplyDelete
  21. adui la..makanan...picture cantik..tergoda..hihi

    ReplyDelete
  22. ohhh...baru tengahari..akak jahat tau bagi tgk gambar2 camniiiii....

    ReplyDelete
  23. nasi goreng campak2 pon nampak sedap kan... ari ni ingat nak masak ikan pari bakar.. haha, macam boleh jerk..

    ReplyDelete
  24. kak,biasa kak beli kuih kat kedai mana kak?

    ReplyDelete
  25. campak2 pun nmpk sedap jer tu..
    Butir nangka x pernah mkn..

    ReplyDelete
  26. Nasi goreng tu kalau jual kat Param, rasanya kejap jer awak bankrap. Mewah sgt sampai takde untung.. hehe.

    Butir nangka? Nama saintifik untuk kuih apa tu .. hehe. Bijik nangka, saya tahulah.

    ReplyDelete
  27. menu sy sahur td pun nasi goreng campak2..hehe..butir nangka tu yg tepung pulut tu kan kak?sy sll buat, hb sll request wat mnum ptg..hehe..dtg umah nnt ek kak..

    ReplyDelete
  28. @AnneRaini sejenis kuih dik .. mcm bubur lah .. ermm mcm mana nak cakap .. x pandai nak klasifikasikan dia , mcm mana buat tuu x pandai nak cakap sbb akak nie pandai makan jewww .. bila mkn nampak mudah je cara dia buat .. :)

    ReplyDelete
  29. @lieyalatif ekekekek bukan butir nangka dlm dia dik tapi tepung je .. ermmm rasanya belah2 sana panggil badak berendam kuut cuma badak berendam ada mcm2 kala kan :)

    ReplyDelete
  30. Sedap menu akak...sue pun tak tau dah nak masak apa plak hari ni...baru hari ke 9..dah tak dak idea..hehehhee

    ReplyDelete
  31. wahhhh...sedapnye nasi goreng tu kak..aritu blk kg..dpt la merasa makan nasi goreng dr abah..hehheheh.harini intan nak msk smbl petai..

    ReplyDelete
  32. first time dgr butir nangka ni..mcm sedap pulak...

    ReplyDelete
  33. nasi goreng tue letak ayam msti sgt sedap kan..ayam seketul..

    ReplyDelete
  34. kak, sy angkat key board. sy pandai buat butir nangka tu. tapi kan, now dh lupa resipinya...hehehe

    ReplyDelete
  35. oo nama butir nangka ye kak?kalau sy panggil badak berendam =P

    ok meh nak hantar sepiring kt umah akk sbb sy teror buat kuih nih hehehehhh {angkat bakol} huhuu

    ReplyDelete
  36. Butir nangka @ badak berendam...my feveret, susah nak cari kat area saya nih...huhuhuhuhu....

    Nasi goreng campak² yg sedap kak ☺☺

    ReplyDelete
  37. menarik gak nih nasi grg campak campak...:)

    ReplyDelete
  38. Nasi gorenng campak2 pun nampak sedap.. :)

    ReplyDelete
  39. @fiza haaaaaa yes2 ... sesetengah org panggil badak berendam kan .. di pahang nie lbih terkenal dgn butir nangka :)

    ReplyDelete
  40. @mamyharraz ishhhh ekekek akak percaya yati memang pandai buat .. akak je x pandai padahal senang je .. kuah dia tuu dik .. x pandai akak buat wehh huuh

    ReplyDelete
  41. sedapnyer kak kuih biji nangka tu...ummp dah lama tak makn...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...