Friday, August 19, 2011

nasi goreng tomyam .. yum .. yummm


salam semua

dah 19 ramadhan kan .. kejam celik kejam celik lebih kurang seminggu kita nak beraya .. adehhhh cam x sabar , cam sedih pun ada .. sbb nak tinggalkan ramdhan nie ..:) dan mlm nie bermulalah mlm ke 10 terakhir iaitu malam mencari lalatul qadar .. insyaallah banyak2 kan amalan ya kawan2 .. semoga kita dipertemukan .. aminnn

hermmm baiklah , kali nie nak bercerita pasal akak masak nasi grg tomyam pula .. aritu cuba mee hun grg tomyam kan .. balik umah mak kelmarin akak cuba buat guna nasi pula ... adehhhhhhhhh sedappp wehhh .. nanti uols cuba tau .. licin nasi 3 put uuuuu :)) akak tumbuh lada besar .. kasar2 sikit .. tu jadi warna mcm tuu .. akak x guna lada kering ..
hermmmm len kali leh cuba lagi ! :)


paprik campur request dari adik akak .. :)

ayam grg dari PARAM .. dah lama x beli .. sblm2 nie beli ayam percik kan .. so kali nie anak2 nak makan nie .. :)

menu kami berbuka aritu .. penuh meja .. bila balik ke kg mcm nie lahh alhamdulillah , pemberian dari mak saudara sebelah menyebelah memenuhkan meja hampir setiap hari kata ummi ... syukurrrrrr :)




36 comments:

  1. ayam goreng param tu apa kak?

    ReplyDelete
  2. nasi goreng tomyam memang sedap, akak suka.paprik campur pun sedap, mudah plak nak masak.

    ReplyDelete
  3. meriahnya makanan.. :))

    ReplyDelete
  4. aduyai kak , mantop nye nasi tu ..

    smlm menu kitoerg nasi dagang

    ReplyDelete
  5. sedapnye nasi goreng tomyam tu kak

    ReplyDelete
  6. lieya selalu gak buat kak nasi goreng tomyam ni....sebab sedap...boh mcm2 seafood dlm tu....sedapnye la kak oiiii...terliur2 dah tgk menu2 akak ni hah....ade plak lauk paprik .....adoiiii...meroyan dah lieya ni kak eheheeheh

    ReplyDelete
  7. terliur tengok nasi goreng tomyam tu

    ReplyDelete
  8. kene cube tu nasik goreng tom yam..cm sedap jer nampak

    ReplyDelete
  9. owhh bukak puasa kat kampung...padan ler meriah juadah berbuka haaa

    ReplyDelete
  10. best nyer nasi goreng tom yam?bagi la resepi...

    ReplyDelete
  11. best jugak berbuka buat ns goreng eh,
    xyah nk msk lauk byk2 dah, hehe idea2 :p

    ReplyDelete
  12. akak tak nak letak ke resepi nasi goreng tomyam tu ? hehe..boleh try nanti2 ke..

    ReplyDelete
  13. ari tu mihun grg tomyam jaja ye kak hehe,ni nasi plak..

    izan slalu g param kalau buka sorg2 huhu

    ReplyDelete
  14. mm mesti wangi kan kak nasi grng tomyam tu..sy biasa buat nasi goreng sardin kak..sedap jugak..perah kan asam limau ke..fuhhh...sedap..leh try nnti ;)

    ReplyDelete
  15. woh meriah meriahhh nihh!!! mesti sedap nasi goreng tomyam tuh ! uhuhuhu

    ReplyDelete
  16. akak...dah tiba waktu lunch kan..jom...;p...9wat2 lupa kata poce...)kah..

    ReplyDelete
  17. wah sedap2nya menu2 akak.. selamat berbuka kak

    ReplyDelete
  18. TIDAKKKK....akak telah merangsang nafsu saya nak pi PARAM petang nie huhuhhhhhh

    ReplyDelete
  19. bg resepi ieda wey...nok buat jugok ni..ko da buat air liur akak meleleh wey..huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  20. 10 malam t'akhir yg cmfirm2 lg bnyk dugaan . Msti ramai yg ponteng traweh sbb nk g beli kprluan raye . N lauk2 yg ada 2 nmpak sedap je . Nk menu die boley ? Ngeee

    ReplyDelete
  21. adehhh... akak nih sajer tau...
    nnti nak try jgkla nasi grg tomyam...
    nih kes jeles punya psl... hahhahaha....

    ReplyDelete
  22. sahur ni nk try ns grg tomyam la pula

    ReplyDelete
  23. yam..yam..nyum..nyum..shedapnyeeee

    ReplyDelete
  24. @:: Mrs.Eady :: alor dikk akak nie bab bagi resepi nie fail .. akak main campak2 je dik huhuu

    ReplyDelete
  25. @Farra Dhelina uishhhh nasi grg sardine ! leh cuba nie .. nanti akak try buat :)

    ReplyDelete
  26. @sarah-najwan alaaaaaaaaa akak apa yg dicampak utk mee hun tomyam , gantikan dgn nasi je .. same je ekekkeke ( kes x pandai buat resepi )

    ReplyDelete
  27. aduhaiii masuk sini petang hari pulak...sgtttt la terliurrrr nya tgk makanan tu..

    P/S:Hepi tgk sis dah semakin ok...

    ReplyDelete
  28. nasib baik dah petang baru ternampak... kejap lagi nak buka... kalau tengok nasi goreng ni pagi tadi... mesti teringat2 sampai sekarg... hehehe...

    ReplyDelete
  29. kak, kuih tu menyelerakan..

    ReplyDelete
  30. sedpanya kak...ari tu mihun tomyam ni plak nasi goreng tomyam..

    byknya lauk pauk kak..sedapnyaaaa....mkn plak ramai2...best!

    ReplyDelete
  31. Sedapnyer nasik goreng tomyam.. :-)

    Myra suka gak menu nieh :-)

    ReplyDelete
  32. pergh,,,, nasib baik tak tunjuk air. kalo x, glurp! hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...