Monday, August 15, 2011

minta DIJAUHKAN


salam semua

dah masuk 15 hari ramadhan berlalu .. x terasa kan .. rasa mcm baru je nak puasa .. huhuhhu pagi2 lagi dah baca berita mcm nie ..  sedih & pelik tapi itulah yg sebenarnya terjadi .. huhuhu sedih sgt2 bila isu ini diperkatakan .. apalah nak jadi dengan undang2 di negara kita malaysia ini .. terutama yg melibatkan agama , harap2 rakyat malaysia lebih prihatin dengan perkara2 mcm nie .. kesal sbb isu ini sehingga di bawa ke perbincangan , 

biarlah perkahwian sejenis ini di HARAMkan sama sekali di malaysia ini .. jgn diluluskan walau dlm apa jua keadaan .. x dpt bayangkan bagaimana keadaan jika semua ini terjadi ...

walau sedar inilah dugaan akhir zaman .. subhanallahhh


KUALA LUMPUR: Cadangan paderi gay rakyat Malaysia, Pastor Ou Yang Wen Feng, untuk mengahwini 'kekasih' sejenisnya di negara ini, menunjukkan bahawa fahaman liberal yang didokong segelintir pihak semakin menular di Malaysia.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata walaupun tindakan itu kononnya dibuat atas dasar kebebasan hak asasi, ia satukebebasan melampau dan boleh menjurus kepada gejala sosial lebih teruk pada masa akan datang.

"Dalam peraturan undang-undang sivil kita, berkahwin sama sejenis memang tidak dibenarkan. Sebab dalam undang-undang negara kita, lelaki mesti berkahwindengan perempuan. Tidak boleh lelaki dengan lelaki, perempuan dan perempuan.

"Saya melihat (perkara) ini menunjukkan semakin menularnya fahaman liberal. Ia semakin berkembang di Malaysia dan fahaman liberal ini amat dibimbangi,"katanya kepada pemberita selepas majlis pecah tanah surau baru Al-Hijrah di Lembah Pantai, dekat sini, Ahad.

Jamil Khir berkata Majlis Fatwa Kebangsaan telah mengambil ketetapan bahawa pandangan sedemikian adalah bertentangan dan dilarang dalam konteks agama Islam. Mengulas isu Jawatankuasa Fatwa Negeri Pulau Pinang yang melarang bacaan al-Quran menggunakan pembesar suara pada waktu subuh, Jamil Khir berkata JabatanKemajuan Islam Malaysia (Jakim) akan mengadakan perbincangan dengan Majlis Agama Islam Pulau Pinang bagi mencari jalan penyelesaian.

sumber : mstar online 


Walau pun golongan gay dan lesbian telah melakukan kemunkaran di sisi Islam tetapi menangani mereka haruslah mengikut prinsip dakwah umum iaitu dengan cara hikmah, nasihat yang baik dan perdebatan dengan cara yang terbaik. Mencela, menyisih dan menghina mereka semata-mata tidak akan menyelesaikan masalah.
 


29 comments:

  1. Tanda-tanada akhir zaman kian menyerlah ieda...

    ReplyDelete
  2. minta di jauhkan lah ... nauzubillah

    ReplyDelete
  3. mcm mana perasaan mereka ek kawen tgk pasangan yg sama pattern je dgn diri sendiri huhu...

    ReplyDelete
  4. aduhai..mcm2..menakutkan betol ler..

    ReplyDelete
  5. baca juga smsm dlm paper. Ramai yg bangkang termasuk paderi kristian. Hopefully takdelah buat majlis kt malaysia

    ReplyDelete
  6. ya allah...
    amat mnakutkan... jgn la dibaruh otak2 umat islam kat malaysia ni dgn fahaman dia org

    ReplyDelete
  7. ya allah...
    amat mnakutkan... jgn la dibaruh otak2 umat islam kat malaysia ni dgn fahaman dia org

    ReplyDelete
  8. astaqfirullah,
    nauzubillahhiminzallik...

    di jauh kan lah :(

    ReplyDelete
  9. anti pasangan sejenis..

    ReplyDelete
  10. dunia makin tua kak...tu tanda2 akhir zaman dh ketara sgt tu kan :(

    ReplyDelete
  11. mintak dijauhkan..tanda2 dah dekat nak kiamat..semoga kita terhindar dari fitnah..

    ReplyDelete
  12. memang patut diharamkan sebelum ia lebih merosakkan jiwa semua

    ReplyDelete
  13. yg mengahwinkn dorg paderi..tp yg gay tu mcm melayu islam!! grr~ jgn dibagi muka org2 gini..haram tetap haram! =.=

    ReplyDelete
  14. astaghfirullah..
    mintak d jauhkan.. dh byk sgt bnd d malaysia ni yg terpesong.. smua bnd d boleh kan.. minta2 yg ni jgn la d lepas kan.. besar btol impak nye nanti...

    ReplyDelete
  15. hishhh..nauzubillah...sebenarnya semua agama melaknat perkahwinan sejenis ni...

    mintak dijauhkan drp family kita...

    ReplyDelete
  16. ee seram dengar, dunia dah semakin akhir zaman.tak de ke perempuan dalam dunia ni.

    ReplyDelete
  17. hmmm dunia semakin akhir zaman macam2 perkara berlaku..menakutkan...

    ReplyDelete
  18. Ni baru zaman kita, kedepan nti zaman anak2 kita camna lak eh...Ya Allah! mtk2 la dijauhkan dr semua ni, benda2 yg menyesatkan mmg mudah menular...Nauzubillah...

    ReplyDelete
  19. - itu cine...yg melayu islam ngaku gay tu lagi hampeh kan...

    ReplyDelete
  20. Sekarang mmg ramai lelaki jd gay..pempuan ramai ada yg cantik2 bontot juga diorg cari

    ReplyDelete
  21. perlu ada tindakan ke atas gay n pondan ni

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...