Tuesday, August 16, 2011

mee hun grg TOMYAM & ayam percik


salam semua

alhamdulillah , cite kelmarin nie , inilah menu kami .. dlm akak x der idea2 tuuu call ummi di kg .. kata ummi teringat nak buat mee hun grg tomyam .. sbb dia teringin nak makan mcm yg adik blogger jaja ed buat masa pertemuan blogger ke2 baru2 nie ... hermmmm idea ! ... maka akak punn membuatlahh mee hun grg tomyam nie ... sgt2 sedap .. ( ecehhh puji sendiri nampakkk ekekke ) 

alhamdulillah anak2 punn suke .. specially nina .. dia x puasa masa tuu .. di sek muntah2 dan berak2 .. x tahu sebab apa .. mgkin sbb dia x makan nasi tapi makan mee lidi sop yg akak buat mlm sblm tuu ... means dia memang kena makan nasi bila bersahur agaknya .. so on akak kena make sure dia akan ambil nasi bila bersahur ..

 mee hun grg tomyam 

 ayam percik madu .. sedap ! ( ini beli PARAM lahhh huhuhu )

dan ini untuk akak .. sorang satu ketui ayam .. alhamdulillahhh :) 


syukur selesai puasa ke 15 kan .. ada lebih kurang 2 minggu lagikan kita nak menyambut kedantangan syawal .. memang x sabar , sedih pun ya .. semakin hari semakin dekat meninggalkan bulan ramadhan ini . semalam akak gi terawikh ngan hubby .. seronok berterawikh ramai2 di masjid KIPSAS .. suasana segar dan nyaman .. cuma bising ngan budak2 ... adoiii x boleh ke budak2 tuu di tinggalkan di rumah ??



36 comments:

  1. rasa mcm dh lame akk tak update pasal masak2 ni kan kak.

    ReplyDelete
  2. bihun goreng tomyam mesti sedap cam bihun singapore pun ada, tetiba plak rasa nak goreng bihun.

    ReplyDelete
  3. ayam percik tue sedapnye kak..

    ReplyDelete
  4. rupa cam mee hun spore...

    tapi apa pun, dah uat org lapo ni...arghhh

    ReplyDelete
  5. aduihhh el pun suka meehong goreng tomyam..sedap kan...terliur tgk ayam percik

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Ieda

    masaalah budak bising niii
    sama macam kat surau saya juga

    SELAMAT BERPUASA

    Wassalam

    ReplyDelete
  7. sbb tu kak, semenjak ada anak kecik ni hubby tak bg solat terawih kat surau/masjid sbb budak2 ni akan mengganggu jemaah lain nak solat..tak baik katanya..

    tunggu anak dah besar sikit nnt baru boleh jemaah kat surau...

    ReplyDelete
  8. - surau kat sini pon camtu gak...berlari2 berkejar2 menjerit2...
    dgn anak sendiri siap pesan...kalo dgr suara dia kt surau pasni xleh ikut dah...

    ReplyDelete
  9. fuh sedap tu....terbayang dah ni kak oiii heheeheh....buke dok mkn nasi jek pun boringkan....sesekali tukar buat bihun ke mee ke sedap gak kan....

    ReplyDelete
  10. waaaaaaaaaaaaaaa suke le tu kan , snap dokat2 plak tu ...

    ReplyDelete
  11. Sedapnyaa tgk meehoon goreng tuh sesekali tukar hidangan kan..:)

    ReplyDelete
  12. tu dia memikat selera btol

    ReplyDelete
  13. wahhh... akak dah blh celen jaja nih... hehehe...
    kene try jgkla mihun grg tmyam nih...

    ReplyDelete
  14. uiiiii sedapnya....paling suka mihun tu...nyam nyam

    ReplyDelete
  15. sedapnye tgk meehun tuh..dah lama x mkn mee hun cegitu.. ;( huhuhuhu..selamat bpuasa kak..esok update menu lg ye

    ReplyDelete
  16. sedapnye tgk ayam percik tu.. ;)

    ReplyDelete
  17. kan daH lapo bihun goreng ni....ptg ni harus kena cari bahan2 ni semua n balik goreng juga.....

    ReplyDelete
  18. semayang kalo bising ngan budak2 mmg x kusyuk

    ReplyDelete
  19. sedapnya..lamanya x mkn bihun.sudah,time puasa mcm2 nk makan.hihi

    ReplyDelete
  20. bln pose gini lama xmkn mihun grg..asyikk nasi jee..hehe

    ReplyDelete
  21. cobaan.. tghari camni tgk makanan camni.. sedap.. slrrppp! heHe

    ReplyDelete
  22. aduh..terliurnya tgk meehonn grg dgn kepak ayam tu

    ReplyDelete
  23. sedap jer tengok mihun tomyam....

    ReplyDelete
  24. adehh...sangat terliur la kak...

    ReplyDelete
  25. Aduhai ayam percik tu mengoda sungguh la sis...

    Sis dah OK???...

    ReplyDelete
  26. hmmmm....eida rasa akak dah kembali hapie la...sebab tue akak masak sedap2 nie...eida nie kak..dah masuk hari ke-16 nie...lum satu hari pun pegi berjemaah terawikh...nak tinggalkan amani..sian lak kat mama..dah la siang dia dah penat jaga amani....huhuhu so en dedi jerk la..pegi sorang2...

    ReplyDelete
  27. a'ah kak nmpk cam bihun singapore, akak pakai pes tomyam segera tu @ bt sndiri, menarik & tertarik la dgn bihun grg tuh...

    Cian nina tpaksa ponteng puasa, nti sahur mkn nasi yer, badan xtahan tu...

    ReplyDelete
  28. qema sejak ada anak ni, terawih kat rumah je kak, tu pun buat sekadar mampu, kalau anak tido sempat la buat banyak rakaat..

    tetiba terliur bihun tomyam tapi berbuka mesti kena ada nasi...

    ReplyDelete
  29. Dulu amy x suka makan bihun tomyam ni tapi sekali dah cuba memang best...tengok pulak gambar akak ni aduh menyanyi² pulak perut nie huhu...

    ReplyDelete
  30. wah mee jaja ada kat umah akak? hehe...sedap tu kak..

    mesti tak selesa nk solat bla bisng.dah tu ge duduk saf tgh2 plak bila bwk bdk2 kecik tu..patot dok tepi skali je kan..huhu

    ReplyDelete
  31. wah...ciken wings k'ieda...best...best...;d

    ReplyDelete
  32. wowwwwwwwwww sedapnyaaa...
    baru nk minta resepi ayam percik tadi..hehee

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...