Monday, August 8, 2011

macam - macam jenis SAHUR


salam semua

pagi2 lagi dah dgr bual bicara berkenaan topik sahur .. mcm2 jenis kejadian sahur di bulan puasa nie .. mcm2 hal .. semuanya melucukan dan memeningkan kepala .. sampai geleng2 kepala akak di buatnya .. 
hermm bila pagi2 nie memang radio SINAR lah jadi pilihan .. bila dgr kisah org yg terlajak bangun sahur dan mcm2 lagi .. membuatkan akak tersenyum sendiri .. syukur alhamdulillah setakat hari ke 8 ramadhan ini x pernah ter" MISS" sahur .. :)

ada sorang brother tuu .. dia duk ngan kawan2 dia .. dia terlupa nak kejutkan kawan2 dia utk bersahur kerana memang tugas dia mengejutkan mereka2 bersahur .. nak dijadikan cerita .. pagi2 tuu dia tersedar ke jam 7.00 pagi .. dengan keadaan kelam kabut & risaukan kawan2 marahkan dia .. dia menutup semua ruang2 pintu & jendela dengan kain .. dan mengejutkan kawan2 dia utk bersahur .. adehhhhhhhhh! .. dia x lah bersahur katanya sbb tahu dah lambat .. dia hanya membiarkan kawan2 dia makan ! ... huhuhuh macam mana punya kawan ... itulah yg memelikkan akak .. dan paling bodoh adalah kawan2 dia yg bangun dan terus sahaja makan .. ada gak mcm tu kan ... huhuhuh

mcm2 hal kan .. bercerita pasal akak pula ... selama 8 hari berpuasa nie .. akak memang x makan waktu sahur .. cuma ambil shake HERBALIFE 4 scoop dan skrg nie ambil 3 scoop F1 dan 2 scoop F3 .. syukur .. memang nampak penurunan berat badan yg ketara .. 8 hari tapi akak dah turun 2 kg ! ... :))
bila anak2 bertanya  ibu tak makan ke ?? akak jawab makannnn ... ibu shake kan .. sooo skrg nie mereka x tanya dah sbb mereka dah tahu :))


Puasa juga bermanfaat untuk menurunkan kolesterol, menurunkan berat badan, menurunkan tekanan darah tinggi, dan mencegah gangguan lainnya pada tubuh. Bagi Anda yang sedang menjalankan program diet, berpuasa bukan hambatan untuk tetap melakukannya.



31 comments:

  1. Ieda salam ramadhan,


    Puasa dapat merehatkan perut kita yang bekerja sepanjang tahun selain dari aktiviti menurunkan kolestrol.

    ReplyDelete
  2. tak baik nya org tu buat kawan2 dia mcm tu..


    caiyok la kak..

    ReplyDelete
  3. aish.. ape punye kawan lah tuu..
    akak ambil herbalife ye? mmg turun kak..

    ReplyDelete
  4. tahannya sis x makan yer..

    ReplyDelete
  5. wanie pun kalau sahur mmg x mkn,
    smlm pun berbuka mkn cereal saja,
    bfast mkn roti wheatmeal saja,
    hihihihi

    ReplyDelete
  6. kesiannye kawannye tu..dia pon serba salah kot kak..

    wow akak..bestnye..da turun 2kilo..tahniah..heheh

    ReplyDelete
  7. tak boleh kalo sahur tak makan nasik..lapar je rasa.aha

    ReplyDelete
  8. wahhhh besh nya,pas kawen nk try mkn lah,but mahal kan kak =)

    kak saye pon x penah tinggal ag sahur.

    ReplyDelete
  9. hikhik kelakar giler mamat tue....
    owh akak guna herbalife jugak ek
    kawan i pow benda itew gak beza byk badan dulu ngan badan skrng :)

    ReplyDelete
  10. ha ha ha..yg lawaknye ade sorg mamat tu kejutkan kwn2 nye pkai ketuk tudung periuk dkt dgn telinga...

    ReplyDelete
  11. turun 2kg kak????
    jelesnyer... huhuh...

    ReplyDelete
  12. jom bfikir di bulan ramdhan..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jom-berfikir.html

    ReplyDelete
  13. eida bangun jugak sahur..minum ngan makan roti..wat alas perut....

    ReplyDelete
  14. la ni tak beria sgt nak bersahur...tkt minum susu makan roti cukup dah...

    ReplyDelete
  15. kekdg lady mkn oat je time sahur..hehe..best nye dpt trun 2kg..bru smggu pose kan kak..hehe

    ReplyDelete
  16. hehe..kwn apa lah cam tu.. ;)
    ktorg mmg tak pernah tinggal sahur..koz stiap hari hubby blk keja kul 3pg..teruslah bersahur..

    ReplyDelete
  17. ema pun belum miss sahur lagi kak..

    ReplyDelete
  18. nak turunkn berat jugak... :(

    ReplyDelete
  19. kitaorang sepanjang ramadan dari dulu hingga kini tk penah tak bangun sahur...kalau tak bersahur mmg lembik la jawab nya hehee..

    ReplyDelete
  20. xlapar ka kak? waktu berbuka dah makan nasi ekk?

    ReplyDelete
  21. Kakak dah terbiasa dari kecik kena bersahur. Sebab itu walau puasa sunat pun kakak bersahur juga...

    ReplyDelete
  22. Kakak dah terbiasa dari kecik kena bersahur. Sebab itu walau puasa sunat pun kakak bersahur juga...

    ReplyDelete
  23. sabo jek la yg buat camtu tu kan...kejut jek la diorang n jelaskan yg die terlewat bangun n hari da siang..takkanla kawan2 die nk marah pulak kan..paling kurang kena maki jek la..hihihi

    wah kak, da dua kilo? beznye!

    ReplyDelete
  24. hahahaha :)) terbaek ah kawan :)

    ReplyDelete
  25. zr pun suke dgr SINAR.. mmg lawak abis... SY x leh sahur, dia ckp kalau sahur nnt dia lapo ..dia just telan air suam je..

    zr plak , kalau x sahur leh je...tp sian kt en somi..so pagi ni menu nasi grg ..

    ReplyDelete
  26. wah akak,nnt raya mesti selim melim gitu..ni pun takde lah gemuk kak..biasa je izan tgk =) siyes!~

    ReplyDelete
  27. @Sofya aah akak waktu berbuka dah makan nasi .. tapi tuu kdg2 je .. sbb berbuka dah makan banyak kooot :)

    ReplyDelete
  28. @~izan~ ekekek thanx izan .. dah naik bdana akak nie .. akak dpt rasakan :)

    ReplyDelete
  29. jat sahur makan roti je kak.tp time berbuka x ingt dunia gak,manalah jat nk trun.huhu

    ReplyDelete
  30. apa punya kwan la macam tu...bulan puasa ni la diet yg sebaik-baiknya...

    ReplyDelete
  31. puasa jugak dpt menurunkan berat pp sha yg tembam ni haaa...ekekke

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...