Friday, August 12, 2011

kari ikan TALAPIA


salam semua

haaa nie lah baru semalam tergerak nak masak utk makan nasi berbuka .. ekkeke sebelum2 nie kan akak pernah cakap akak suke berbuka dengan masakan panas .. hermmmm alhamdulillah masak semalam kari ikan talapia menjadi walau x suke dgn rupe santan tuu .. huhuhu sbb akak guna santan kotak tuu .. hermm x per2 janji ada rupe dan rasa tuu yg penting .. sedap woooooooo ekekek :))

kari ikan talapia .. ikan manis walau aku dah simpan hampir seminggu sbb ikan baru kan :)

puding bread caramel 

beli dari student yg menjual di kolej .. sedappppp sgt2 .. pandai budak2 nie berniaga .. kalau sedap alhamdulillah kan .. puas hati :) anak2 akak konon berlagak x nak makan sbb takut manis .. sekali bagi rasa .. haaaaaaaaaa " ibu ada lagi tak ??? " ekekek mana ada dahhhh habis ibu makan ekekek 


sgt2 terharu dgn kata2 kalian dlm entry lepas .. terima kasih uols .. sayang uols kerana sgt2 memahami keadaan akak .. walau ada yg meneka dlm samar .. lucu pun ada .. tapi syukur anda semua ada disaat suka duka akak , syukur kerana alam maya ini tempat akak mendapat pandangan dan nasihat2 yg sgt2 berguna .. terima kasih yaaaaaaaa .. hanya doa yg akak panjatkan agar allah memberikan kesabaran yg kuat buat akak , insyaallah .. terharu sbb siap ada yg call cakap nak kan zahrien utk jadi anak angkat .. ekekek x mungkin akak pisahkan mereka terutama dgn org yg akak x kenali .. :)) apa2 punn terima kasih sgt2 kepada yg mengambil berat .. uols sentiasa di HATI 


ps : balik nie terus balik kg .. hoyee ... adik yg di KL nak balik bercuti .. hoyeee .. kalau sempat update akak update tau .. seronokkkknyaaaaaaaaaaaaaaaaaa balik kgggg :))

22 comments:

  1. seronoknya pat balik kampung kak...jeles...

    ReplyDelete
  2. amboi kak,tgh2 hari ni tnjuk kari akak tu mmg silap besar izan masuk blog akak..kena lap air liur dulu tau hihi..

    slmt blk kg kak..hati2 dlm perjalanan tau =)

    ReplyDelete
  3. saje je tunjuk tengah2 hari ni...

    best kak balik kg... sy kena tunggu hujung bulan la jawabnya...

    ReplyDelete
  4. adeii tergoda tgk kari itu...

    http://www.rm20segera.com/?r=pendetaduit

    ReplyDelete
  5. puding tuh best kak...
    kari tuh pon kasik saya lapo..
    dahla tak sahur td... huhu...

    hati2 di jln raya kak yer...
    pandu hati2...

    ReplyDelete
  6. ikan talapia mmg sedap.. masak apa jer terangkat..
    pelanggan ayu suka

    PS: balik kampung eik?
    ala... jelesnya.. opss. happy selalu ya

    ReplyDelete
  7. ikan talapia ni lembut je isinya.. saya paling suka goreng sampai garing2,,, yummy...

    ReplyDelete
  8. awalnya balik raya..kehkehkehhh
    jgn lupa bw balik lemang ketupat kt el ok...hati2 di jalan raya slmt hari raya ngeeee :)

    ReplyDelete
  9. gambar blur kak...kalau x dh terliur nengoknye...

    ReplyDelete
  10. gmbo tu awat blur tu huhuhuhu


    wahhh awal nye balik kg..syok2

    ReplyDelete
  11. Tak pernah lagi ikan talapia masak kari, biasa qema bakar atau masak 3 rasa atau sambal je..menyelerakan nampaknya hihi

    ReplyDelete
  12. puding tu mmg mula2x mia pun ckp x nk mkan..tp klu dh start mkn..nak lagi..nak lg

    ReplyDelete
  13. Ohhh dah lama tak makan ikan talapia..

    ReplyDelete
  14. hehe..sedapnye ..xpeah nty suh umi masak time buka...

    btw, sis nak header ea??? inbox dekt fb ayie ea?? sis nak yg mcm maner..nty ayie tolong btkan yg mampu..

    ReplyDelete
  15. kalu saya dekat ngan umh akak, saya minta akak masakan hari2 utk saya, saya hanya sediakan mangkuk tingkat aje

    hehehe

    ReplyDelete
  16. sedap la masak kari buleh cicah roti..hehehe owh akak cikgu yer ;)

    ReplyDelete
  17. bab masak pakai santan ema pun tak reti.. tgk ccam tak cantik..ketul2..dan ada cam cair jer

    ReplyDelete
  18. rajin akak masak,tgok pun dh tahu sedap...lama tk masuk sini dh berubah wajah le...selamat blk kmpg,hati2 okay...

    ReplyDelete
  19. sedapnya lauk tu kak...terliur ni...

    ReplyDelete
  20. tiada kata yang mampu ku ucapkan selain... selamat berbuka puasa... hehehe

    ReplyDelete
  21. amboii seronot dia nak balik kampung!!hehe

    ReplyDelete
  22. balik kpg mmglah seronok..

    slmt berhujung minggu kak :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...