Monday, August 8, 2011

jualan SABUN semakin rancak !


salam semua

akak pernah buat pos tentang jualan sabun pencuci baju nie kan .. sofftener dan sabun dari profez , adik ipar akak yang ada kedai dobi di KL yg memulakan pembungkusan dan penjualannya .. kalau ikutkan hanya utk kegunaan di kedai dobi sahaja .. 

tapi syukur dah lama sebenarnya akak memulakan perniagaan jualan secara kecil2an untuk kegunaan di rumah .. dan alhamdulillah juga mendapat sambutan yg sgt2 menggalakkan tau ! ..

sabun yg sangat wangi dengan PH 12 dan yg penting ni mengekalkan warna baju dan wanginya sekali .. Jenama PROFEZ agak popular di Kuantan sekarang. Bukan kerana namanya, tetapi kerana tahap kebersihan, kewangian dan diperbuat daripada tumbuh tumbuhan.hermm kalau x percaya marilah cuba sekali .. pastinya akan nak lagi ..


semalam sampai lagi stok baru utk teman2 yg membuat tempahan .. terima kasih .. even akak punn menggunakannya untuk kegunaan rumah .. sgt2 wangi dan menjimatkan .. isi kandungan yg pekat dan yg pastinya sgt2 wangi .. dah basuh da sidai kain still wangi mcm baru dicuci di kedai dobi ..

 
memang lahhh sabun ini adalah yg digunakan di kedai2 DOBI ! ...
ok .. utk semua yg berminat 


utk sekitar kuantan dan pahang leh contact akak atau ym iedaimmi@yahoo.com utk sebarang tempahan , untuk pengguna di KL leh contact adik akak di SINI

HARGA:

SABUN : RM 28.00 - 5 liter ( botol warna biru )
SOFTENER : RM 28.00 - 5 liter ( botol warna putih )



26 comments:

  1. sabun jenama pe ni kak ?

    wahhh jd tokey sabun lew now kak

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Ieda

    moga terus maju

    SELAMAT BERPUASA

    Wassalam

    ReplyDelete
  3. semoga bisnes masyukk sis:)

    ReplyDelete
  4. akak, lps ni nk beli la..nnt izan balik kuantan dulu huhu

    semoga sukses selalu kak!~

    ReplyDelete
  5. adik akak lelaki ke pompuan?

    kedai tu kat umh saya je kak

    ReplyDelete
  6. Kesianlah kakak org Johor tak dapat nak mencuba gamaknya....

    ReplyDelete
  7. masa jmpa tuh nape tak pomot kak???
    tulah asyik bercakap jer kan???
    hehehehe....
    nnti saya nak cuba gakla...
    ape2 hal saya roger akak eh...

    ReplyDelete
  8. kak, nape ade botol kecik botol besar tu??
    if jual botol kecik, nak try dlu yg botol kecik tu, bley kak>

    ReplyDelete
  9. bagus la akak
    selamat berjaya ok
    pasni bleh besarkan bisnes

    ReplyDelete
  10. alamak, utk org jauh kat Jb cam sya ni amik bau je la ek...huhuuu

    ReplyDelete
  11. byknyaaaa...waaa..smga sukses kak..

    ReplyDelete
  12. wahhh kak,manyak nya.nk try jauh beno!

    ReplyDelete
  13. wahh.. bisnes sabun la.. best ni.. tapi jauh la sangat .. kalau nak postage ni pun sah2 mahal..

    ReplyDelete
  14. wah!!!!! bisness sabun la pulak..... x bau pon kat blog akak nie..... hehe

    ReplyDelete
  15. kalau guna sabun cmni mmg wangi dia tahan lama kak.bersih pun bersih.downy pun tak tahan bau dia...em jb cmne nk bli ye...kompem pos berat...

    ReplyDelete
  16. @ratusiput dikk cer tgk link yg akak bagi tuu .. ada dik .. ada agent disana :)

    ReplyDelete
  17. @zati embong jat meh cube .. x nyesal punye :)

    ReplyDelete
  18. @rara pinkmafia dik cer tgk kat link yg akak bagi .. ada agent dah di setiap negeri .. cer contact :)

    ReplyDelete
  19. @Noriz sini... noriz tgk senarai agent di di link yg akak berikan

    ReplyDelete
  20. @nanonano boleh dik .. bagi alamat ym .. kita contact2 ok :)

    ReplyDelete
  21. @Zue AnnaLeeya boleh sgt2 dik .. cuba dulu baru tahu kesan dia .. x mengecewakan dik :)

    ReplyDelete
  22. @NM02 adik akak tu perempuan dik .. kedai dobi dia di Damansara Damai .. haa dekat ngan umah nmo kan :)

    ReplyDelete
  23. Wah byknye..
    Moga suksess kak.. ;)

    ReplyDelete
  24. eh? bukan gombak ke kak? saya tgk alamat kat gombak...

    ReplyDelete
  25. ebanyakan pengguna di luar sana sememangnya tidak tahu dan tertanya-tanya di mana mereka boleh mendapatkan pewangi pakaian yang biasanya digunakan di kedai-kedai dobi, bertujuan untuk digunakan sendiri di rumah. Untuk membantu pengguna, telah terdapat kedai dobi yang tampil ke hadapan menjual produk tersebut dalam kuantiti yang lebih kecil untuk memudahkan pengguna mendapatkannya.

    Bukan sahaja pewangi pakaian, pelbagai produk dobi yang lain yang sukar untuk didapatkan di kedai-kedai runcit biasa juga pada masa ini boleh didapati di kedai-kedai dobi terpilih.

    Sila layari laman web & blog http://www.cucicuci4u.com untuk mengetahui lebih lanjut.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...