Thursday, August 4, 2011

its Ur DAY - lil princes PUTRI NUR FATIN AMANINA


salam semua

alhamdulillahhhh hari ini genaplah usia 9 tahun putri ku NUR FATIN AMANINA , pagi2 lagi dah tanye ibu .. ada kek tak utk kakak .. huhuhuh sayu je .. kita puasa kan kakak .. insyaallahhh ibu belikan nanti .. :)

pic fresh pagi2 sblm ke sek 

SELAMAT ULANG TAHUN YANG KE 9

9 bulan di dlm kandungan ku , tidak ibu terasa berlalu bila usia mu menginjak ke 9 tahun , senyum tawa bersama mu nak , sentiasa bersama ibu selamanya .. kasih ibu x pernah bertepi dengan mu ... walau adakalanya dikau rasa tersisih dengan kehadiran adik2 mu .. tapi ketahuilah kasih ibu padamu sentiasa bercambah dari hari ke hari .. adakalany ibu tersenyum kerana putri ibu ini sudah mengenal erti tanggungjawab sebagai kakak .. syukurrr ke hadratnya semoga dirimu sentiasa di perlihara oleh allah yg maha kuasa ..


SURAH AL-BAQARAH(2) AYAT 128

رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَيْنِ لَكَ وَمِن ذُرِّيَّتِنَآ أُمَّةً مُّسْلِمَةً لَّكَ وَأَرِنَا مَنَاسِكَنَا وَتُبْ عَلَيْنَآ إِنَّكَ أَنتَ التَّوَّابُ الرَّحِيم

Our Lord! And make us submissive unto You and of our offspring a nation submissive unto You, and show us our Manasik, and accept our repentance. Truly, You are the One Who accepts repentance, the Most Merciful.

Wahai Tuhan kami! Jadikanlah kami berdua: Orang-orang Islam (yang berserah diri) kepadaMu dan jadikanlah daripada keturunan kami: Umat Islam (yang berserah diri) kepadamu dan tunjukkanlah kepada kami syariat dan cara-cara ibadat kami dan terimalah taubat kami, sesungguhnya Engkaulah Maha Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani.



45 comments:

  1. happy birthday Nur Fatin Amanina.. Moga sentiasa diberi kesihatan yg baik dan menjadi anak yg solehah, cemerlang dunia akhirat.. Amin..

    ReplyDelete
  2. happy besday utk anak sis..fatin amanina:)
    sedapnya nama..

    ReplyDelete
  3. hepi besdau untuk Nur Fatin Amanina. Sebaya Aqil rupanya dia ya...

    Anak kita banyak yang sebaya juga ya ieda..:)

    ReplyDelete
  4. eppy bufday buat Nur Fatin Amanina...semoga jadi anak yang baik buat mama n abah... aminnn...

    lepas buka puasa boley lah potong kek yer...hehe

    ReplyDelete
  5. sihat je nampak anak akak..hehe

    ReplyDelete
  6. happy bday awak yg comel...ingt aunty Sha lg x? hihi

    ReplyDelete
  7. Happy 9th birthday Fatin sayang... Moga jadi anak yg baik ye. Lihatlah ibu sayang benar pada Fatin....

    ReplyDelete
  8. HAPPY BESDAY LALINK FATIN ... semoga jd anak yg solehah okey .. semoga pjg umur, murah rezeki

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah.. semoga terus membesar menjadi anak yg bijak dan solehah.. Selamat panjang umur dan sentiasa diberikan kesihatan yg baik utknya..

    ReplyDelete
  10. happy birthday buat kakak... dah 9 tahun melalui kehidupan d dunia..smoga hari2 y bakal dilalui penuh dgn kerahmatan dr allah swt..

    ReplyDelete
  11. terharunye dengan doa ibu tu... huhu...

    tentu bahagia Fatin dapat mak yg baik dan keluarga bahagia...

    semoga menjadi solehah yang akan menjaga kebajikan adik-2nya...ameenn

    ReplyDelete
  12. sedap namanya..hepi birthday to fatin..moga menjadi anak yg solehah..

    ReplyDelete
  13. happy buzzday Fatin!!! semoga panjang umur, murah rezeki, sihat & happy selalu..petang nanti mama beli kek yer.. :-)

    ReplyDelete
  14. hepi besday kakak...

    semoga jd anak yg solehah,boleh bantu ibu dan jaga adik2 tau..

    ReplyDelete
  15. Hepi B'day buat akak..
    Moga terus membesar dgn sihat & Menjadi anak yg solehah..

    ReplyDelete
  16. Assalam Dik Ieda....Selamat berpuasa buat seisi keluarga.....Selamat Hari Lahir juga buat Nur Fatin Amanina...dah 9 tahun pun...pejam celik-pejam celik sekejap jer nanti dengar dah nak kawin...hehehe gurau jer sayang!....Belajar rajin2 moga menjadi anak yang solehah dan berjaya dunia akhirat...Amin~

    ReplyDelete
  17. selamat hari lahir NUR FATIN AMANINA semoga menjadi anak yang solehah....membahagiakan ibu dan keluarga.....be a gud gurl k dear....

    ReplyDelete
  18. budak2 mmg dah sinonim ngan kek kan kak...slamat hari lahir ye fatin amanina...jd anak yg solehah ye...selamat berpuasa jugak :)

    ReplyDelete
  19. happy birthday kakak..PUTRI NUR FATIN AMANINA...

    semoga kakak terus berjaya n jadi anak yang solehah ye~

    ReplyDelete
  20. wah..sihat btol anak akak..hehe..slmt hari lahir utk nya..smoga menjadi ank yg solehah n bjaye dlm idop!

    ReplyDelete
  21. Selamat ulang tahun nur fatin amanina.. semoga panjang umo murah rezeki n menjadi anak solehah buat ibu bapa tercinta..

    ReplyDelete
  22. wahhhhh birthday fatin hari ni ekkk. happy birthday to u. semoga menjadi anak yg solehah n rajin2 belajar ok

    ReplyDelete
  23. selamat hari jadi
    semoga yg terbaik tuk fatin

    ReplyDelete
  24. hepy besday NUR FATIN AMANINA oo.. sebaya anak saya yang sulong la..

    ReplyDelete
  25. Selamat Hari Lahir. Semoga menjadi anak solehah penyejuk hati ibu & ayah..amin

    ReplyDelete
  26. Selamat Hari Lahir untuk anak akak... buat surprise buka pose dengan kek...hehehe

    ReplyDelete
  27. hepi besday sayang!!

    semoga panjang umur, murah rezeki dan diberikan kesihatan yg baik hendaknya...amin..

    belajar rajin2 yer...

    ReplyDelete
  28. anak akak dah besar tapi akak nampak muda lagi...

    ReplyDelete
  29. selamat hari lahir kakak....semoga menjadi anak yang solehah, menjadi kebanggan ibu bapa dan keluarga. Semoga berjaya di dunia dan akhirat.

    Kak ieda, terima kasih kerana sudi follow blog saya. Saya sangat terharu. di Blog lama saya pun akak follow. Saya follow blog akak sebab suka baca story2 akak tapi tak sangka akak sudi follow saya balik.

    Aiihhh panjang pulak. neway, Thanks akak...

    ReplyDelete
  30. SEMUA ~ terima kasih x terhingga atas ucapan2 dan doa kalian .. semoga doa2 itu dimakbulkan allah .. aminnnnnnnnnnnnnnnnnn :))

    ReplyDelete
  31. @~ yus ~ aah kan yus .. hampir ke semua :))

    ReplyDelete
  32. @H.J aahhh sihat2 semuanya .. ikut baka ekekek

    ReplyDelete
  33. @sha a.s ehhh ingatttt aunty yg comeiii nie pasti lahhhhh saya ingat !!!

    ReplyDelete
  34. sehat bagai johan :)
    9 thn dh yer... happy besday... sronoknyer anak dh bsr2... :)

    ReplyDelete
  35. happy besday nina..nanti mintak ibu belikan kek dan hadiah tau..hehe

    ReplyDelete
  36. hepi besday dear fatin amanina.. sedap nama anak ieda... anak ieda bersekolah cina ye? baguslah kan dpt belajar 1 lagi bahasa..

    ReplyDelete
  37. lovely entry, akak. bikin bulu rome sy bdiri :)

    ReplyDelete
  38. @wahida eheksss tkasih wa .. muda biasa2 je dik .. org lama kuut huhuh

    ReplyDelete
  39. @ChekNin sama2 dik .. akak nie kalau org rajin baca dan tinggal komen akak akan ke rumah mereka semula .. panjangkan layie perkenalan nie .. x lah tergantung kan :)

    semoga kita sama2 happy blogging ya dik .. oh thanx sgt2 sudi follow dan baca entry2 akak .. blog picisan je nie :))

    ReplyDelete
  40. @MaDiHaA a.k.a Ratna aah kak .. alhamdulillah dan 3 tahun mereka sek cina .. tapi memang sampai darjah 6 je lahh masuk menengah ke sek menengan biasa lahh :)

    ReplyDelete
  41. @zEri sAfEerA uikkk kenapa pula dik ?? kekekek :))

    ReplyDelete
  42. syahdu lak baca luahan ibu nihh... uhuhu.. happy bufday fatin. .moga terus jadi anak yg sentiasa menggembirakan kedua orang tua.

    baru perasan kat name tag ada tulisan cina.. mesti berabuk cakap cina Fatin ni kann

    ReplyDelete
  43. alamak acik hjr tlambat la nk wish kat Fatin...

    Hpy Bday Fatin, sga jd anak yg solehah, bjaya d dunia & akhirat...AMIN

    ReplyDelete
  44. happy birthday buat fatin...moga menjadi anak yg taat kpd ibu bapa dan pelindung bg adik2, insyaAllah

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...