Tuesday, August 16, 2011

bahang makin terasa - alfatihah buat yg telah pergi


salam semua

alhamdulillah hari nie dah 16 hari kita menjalani ibadah puasa .. dan akak juga x terlepas dari mendapat khabar berita sedih dari kg , salah saudara mak akak meninggal petang semalam , allahyarhamah meninggal di rumah kerana semput .. kira tuk saudara kepada akak lah .. sedih sbb meninggal pada bulan puasa nie .. terbayang2 wajah dia .. walau kami x rapat , tapi tetap kenal arwah ..

dan pagi nie tadi dpt tahu dari jiran , jiran sebelah lorong rumah akak suami dia meninggal dunia dlm tidur , huhuhu sedih layieee .. anak 3 org masih kecil .. x dpt bayangkan isteri dia menghadapi semua ini ..dgr cerita hubby dia meninggal dlm tidur , mula tuu sakit kepala dan selepas berbuka terus tidur .. isteri dia nak mengejutkan dia dari bersahur , tapi x jaga .. ya allahhhh x dpt akak bayangkan keadaan isteri dia bagaimana skrg nie ... semoga dia tabah dan redho atas kehilangan suami dan termpat bergantung ini ...

ok lahhh yg pergi tetap akan pergi mengadap illahi .. kita yg masih hidup harus meneruskan kehidupan ini disamping tidak lupa pada yg maha esa .. agar diberikan kesihatan dan peluang utk beramal ibadat dengannya .. insyaallahhhhh .. dan dibawah nie semua biskut2 raya utk edaran akak kepada pelanggan2 setia akak .. :)) syukur .. rezeki biskut raya tahun nie adalah utk anak2 .. semua edaran dah dibuat bermula semalam .. sibbb baik dtg awal2 pagi ... x lah menggangu waktu kerja akak kan :)


semua sekali ada 6 kotak ... budget2 edaran sampai minggu depan huhuhuh 


syukur atas rejeki yg allah berikan ..



37 comments:

  1. Ieda..alfatihah buat yang telah pergi

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah kencang bisnes akak ye :)

    ReplyDelete
  3. WOWWW... kak ieda ada wk bisnes biskut raya yer.. lya mybe 19 @ 26 turun kuantan... bru nk shopping..hehehhee..dh lwt kan.

    ReplyDelete
  4. wah akak,buat kuih tak bgtahu pun,kalau tak bley tempah hehe..

    ReplyDelete
  5. ehhh kak ieda ada jual biskut raya ker hehehe ni mesti dah ada pelanggan tetap ni

    ReplyDelete
  6. Entah kenapa - kakcik rasa sedih pula melihat biskut raya! :(

    ReplyDelete
  7. al-fatihah...dariNYA kita datang...kepadaNYA kita kembali...semoga jiran akak tue kuat dalam menghadapi dugaan ini..nak2 lak lagi 2minggu jerk nak raya kan..YA ALLAH hebatnya dugaanmu....

    ReplyDelete
  8. alfatihah....moga syurga tempat arwah...amin


    wah ...masyuuuukk kak oiiii.....menjadi2 bisnes kuih akak yeak....moga terus dimurahkan rezeki kak yeak.....

    ReplyDelete
  9. al-fatihah yg telah pergi.../.byk nyer kueh raya....;d

    ReplyDelete
  10. Asssalamualaikum Ieda

    Al Fatihah untuk Allahyarham

    SELAMAT BERPUASA

    Wassalam

    ReplyDelete
  11. boleh tempah lg x? ehehe

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah..rezeki utk anak kak ieda..

    Al-fatihah kepada kaum keluarga

    ReplyDelete
  13. Al-fatihah buat yg tlh pergi..

    ReplyDelete
  14. alfatihah.. semoga roh ditempatkan bersama2 org yg beriman..

    ReplyDelete
  15. alfatihah moga amam di SANA insyaAllah...wah dah dapat biskut raya ek....jelezzzzzzzzzzzzzzz

    ReplyDelete
  16. alfatihah utk yang telah pergi dan semoga bisnes kuih raya semakin maju

    ReplyDelete
  17. al fatihah, yg pergi d bulan ramadhan ni lagi terasa kan kak.

    ReplyDelete
  18. @kakcik lorr kak kenapa ??? saya pula sedih bila akak cakap mcm tuuu
    tadi pagi dgr lah lagu raya tetiba rasa sayu dan menangis kak huhuh

    ReplyDelete
  19. @sha a.s ini semua tempahan dari org KL dik .. bukan akak yg buat , akak tlg jualkan :)

    ReplyDelete
  20. @zati embong huhuhuh hanya tuhan sahaja yg tahu

    ReplyDelete
  21. kak, al fatihah buat tuk sedara akak tu.. juga takziah utk jiran akak..

    akak jual kuih ke? laaa.. apasal x bgtau?

    ReplyDelete
  22. al-fatihah..

    wah byk tu order kuih raya..cayok2 kak

    ReplyDelete
  23. alhamdulilah..rezeki anak2..
    ada x terpos kat alamat el heheheh

    ReplyDelete
  24. al-fatihah..

    semoga isteri n anak2 tabah hadapi dugaan ni..masyukkkkkkk banyak giler tempahan..alhamdulillah..rezeki anak..

    ReplyDelete
  25. saya paling sedih kalu ada kematian dalam tido. pemergian disisi yang sangat tak disangka.. sbb tu saya kalu terjaga, suker goyang2 badan hubby. kalu ada tindak balas, saya lega..

    kak, masyuk la tahun ni ye.. leh la pos barang sebekas dua utk adikmu di kl ni.. muahahahaha

    ReplyDelete
  26. Takziah kpd keluarga mereka, Pergi dlm bulan Ramadhan ni byk keistimewaannyer, kita yg hidup ni harus la trskan hidup, sga keluarga mereka tabah..

    wow! byknyer kuih raya, akak bt bisnes kuih raya ker? knpa sy xtau pun..huhu

    ReplyDelete
  27. fuhhh, kayo mokcik!

    best arrr, masyukkk :)

    ReplyDelete
  28. bnyk kotak juga eh akak.rezeki bln puasa la eh.hee :)

    ReplyDelete
  29. rajinye kak ieda buat kuih ry..buat sorang ke?

    ReplyDelete
  30. Al-Fatihah buat yg telah pergi..

    Byk jual kuih ye Ieda.. rezeki utk anak2 kan :)

    ReplyDelete
  31. Al Fatihah utk yg sudah pergi..

    perggghhhh byknya bisnes kuih raya akak...kalu dkt sy order je ngan akak...hehehehe rezeki akak n anak2...

    ReplyDelete
  32. @AnneRaini bukan akak yg buat dik ! akak amik tempahan dgn org KL , akak dptlah sikit rm tolong sedara nie :))

    ReplyDelete
  33. - x tahu kan masa bile kite akan dijemput Nya...

    ReplyDelete
  34. alhamdulillah sme rezki utk anak2 kan...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...