Thursday, August 4, 2011

ayam percik & NASI GORENG cinta KOSONG !


salam semua

ekekekekke tajuk x boleh kesahhh kan .. ekkekeke berdezup semua nak tahu .. ekekke akak nie suke kasi suspenderrr je kan .. upsssssssss :)) aloor nie menu ari selasa lah adik2 ku sekalian .. 

menu berbuka biasa2 akak bersama anak2 dan suami yg sedang sakit .. hermmm sibb baik menu kena dengan tekaknya sbb dia yg mintak akak buatkan paprik dan nasi grg tuu .. ayam percik permintaan anak2 .. tapi sayang perciknya terMASIN ! huhuhuhuhu mujur x kena darah tinggi akak nie hurghhhhhh :))



v

v

close up sikit .. kasi sakit mateeee ekekek

close up sikit ayam mask percik yg MASIN ! huwaaaaaaaaaaa

paprik dari akak .. pun ada sedikit masin .. al maklummlahhh pose ! ekekekke

ahaaaaaaaaa ini lah dia nasi grg cinta KOSONG .. ekkeke nasi grg kosong lah nie .. hanya pecahkan telur banyak2 .. ermmmmmmmm licin ! ...

kuih muih pilhan akak dan anak2 .. sikit2 sudah .. tu punn x habis :( membazir kan .. mencik !!!


jgn marah semua ... entry terpaksa letak lewat sikit .. ekekek mana tahu , uolss leh dpt idea nak berbuka apa petang nie .. kan .. kan .. kan .. :)) akak ?? akak nak masak nasi lemak sambal sutun kembang ari nie .... sila jgn tiruuu ! hahahahha


37 comments:

  1. kuih tu mesti beli kan kak? huhu pasal tu tak abis.. kalau buat sendiri confirm abis!

    ReplyDelete
  2. a'ah kan kak..kueh mueh skit2 cam tue xabis makan kan..kat umah eida pun slalu cam tue la...huhuhuhuhuhu...

    ReplyDelete
  3. sy pun tak suka membazir....kalo boleh takmo singgah bazar...tapi en hUBby ada je nak beli kuih la, bubur la

    ReplyDelete
  4. bila masuk bulan puasa nie,
    semuanya nampak sedap,
    dan semuanya rasa teringin,
    hihihihihi

    ReplyDelete
  5. alahai kak..nasi goreng kosong pun buatkan sy terliurrrr nak buat jugak =P hehe

    ptg2 ni tgk pic mknan naikkan semangat nak msak ptg kang ;)

    ReplyDelete
  6. kak, nak resepi ayam percik boleh, teringin pulak nak try =)

    ReplyDelete
  7. saya pon jrg beli kuih muih nih kak...
    takut tak abis mkn membazir...
    lgpon anak2 saya biler dah mkn nasik, diaorg tak sntuh dah kuih tuh....

    sy ingat nak wat mee goreng basah hr nih.... tak tiru akak pon... ehehhh....

    ReplyDelete
  8. kosong tak kosong pun nasi goreng tu sis...janji licin.......tanda nya sedap ler tu...

    ReplyDelete
  9. alahai kak! nak ayam percik tu~

    izan pun suka buat nasi grg gini... laju je anak2 kecik yg tak posa ni makan....

    ReplyDelete
  10. waaaa. terliur nie. huhuhu :)

    >_____<

    S a l a m r a m a d h a n~
    Jum hayati di sini (^o^)
    suatu kisah di ramadhan

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Ieda

    uuuuwaaaaaaa.....
    meleleh air liur ni......he he

    moga en hubby cepat sembuh

    SELAMAT BERPUASA

    Wassalam

    ReplyDelete
  12. kak, saya pun selalu buat nasi goreng kosong, letak telur byk2...best!!

    ReplyDelete
  13. mata tgh duk layu ni jadi segar plak tgk makanan tu kak..hehe

    ReplyDelete
  14. terliur betul la...bulan2 posa nie nasi goreng pun nampak lazat

    ReplyDelete
  15. emm..nmpk sedappp....

    yea..mmg da lpar ni...

    cpt2 la wktu bbuke..huhu

    ReplyDelete
  16. sedapnya nama nasi goreng tu...gerenti rasa dia pun sedap

    ReplyDelete
  17. esok post smal sutun akak tu yer..nak tgk guane rupanya.

    ReplyDelete
  18. bab ayam percik tu..xmenahan akuuuu....

    ReplyDelete
  19. AHKAKKKK KEJAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

    ReplyDelete
  20. biasala kan kak time2 pose ni mmg termasin, tertawar jek lauk pauk kan..huhuhu

    ReplyDelete
  21. biasa la tu sis.. bila puasa nk rasa menu yg kita masak camnekan. bila dh lapar masin pon jadi sedap.. hihihi

    ReplyDelete
  22. sama la kak nama masakan kita di bulan pose ni..huhu..kalo masuk 'cynta' ni mmg selera semakin bertambah

    ReplyDelete
  23. dah siap masak ke??saya msak pun belum..:)

    ReplyDelete
  24. rajinnya akak..izan semua tolong2 mak je la poser2 ni... =)

    ReplyDelete
  25. gambar tue bila zoom buat amy x tahan pulak kak , adoi ada lagi 30 minit , perut dah sakit sangat nie , pagi tadi lupa makan ubat huhu...

    ReplyDelete
  26. selamat berbuka ka.. sedap tu..:)

    ReplyDelete
  27. ayam percik tu nampak maveles..kena suh umi masak ni esok..teruk tol saya ni,bukan nak try buat sendiri kan ekekeke

    ReplyDelete
  28. Nasi Goreng!..Rinduuuu dgn nasi..heeeee

    ReplyDelete
  29. puasa2 ni biasalah bila termasin atau tertawar, hehehe

    ReplyDelete
  30. poso thn ni blum buat ns grg lagi...ayam percik dah...

    ReplyDelete
  31. masin pom tak pe..janji habis.haha

    ReplyDelete
  32. eh sama pulak...saya pun masak ayam percik semalam

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...