Tuesday, August 2, 2011

AJOI oh AJOI !!!


salam semua


Ajoi jual Mercun

Macam biasa, untuk cari duit raya lebih Ajoi selalu bisnes kecil-kecilan.
Malangnya Ajoi tertangkap oleh kastam di sempadan semasa hendak menyeludup mercun masuk ke Malaysia.
Pegawai Kastam: “Apa yang kau bawa ni?”
Ajoi : “Errr… makanan ayam” (macam biasa dengan selamba)
Maka dibukalah barang-barang tersebut dan dia temuilah sejumlah mercun dalam beg Ajoi.
Kastam :“ini yang awak kata makanan ayam..?”
Ajoi : “Betul encik…! saya suka memberi makan ayam saya dengan barang-barang ini, nanti kalau ayam saya tidak mahu memakannya barulah saya ambil.”


Ajoi, Sumardi Dan Harimau

Ajoi dan Sumardi masuk ke hutan untuk memancing. Malangnya pada tengah hari tu. diaorang berjumpa dengan seekor harimau.
Sumardi : “rilek-rilek Joi….Berdasarkan buku yang aku baca, kalau kita tidak bergerak, harimau tu tak akan mengganggu dan segera meninggalkan tempat ini.
Ajoi menjawab: “Adakah harimau itu juga membaca buku yang ko baca?” 

Ajoi Pakar Rumahtangga

Sumardi minta nasihat Ajoi yang lebih pengalaman kerana dia nak berkahwin lepas raya ni.
“Pada tahun pertama pernikahan, suami berbicara dan isteri yang mendengarnya.
Pada tahun kedua, isteri berbicara dan suami yang mendengarkan.
Pada tahun ketiga, keduanya berbicara, dan jiran yang mendengarkannya”


ahhahaah lawak pertama tuu mcm blur je akak baca .. di mana lawaknya ??
yang ke 2 ok .. yg paling x tahan yg ke 3 ekekekek


26 comments:

  1. hehe..ingat akak yg jual mercun.. baru nak letak order..

    ReplyDelete
  2. baru nk order mercun :p hee
    lawak ah entry ni :P

    ReplyDelete
  3. akak cakap pasal mercun teringat lak satu ektika dulu amy pernah jual mercun hehe...

    p/s: x pe kak jangan sedih amy cuba dapatkan solution tentang nuffnang akak nie...sabarr ye nanti ada tu eima hari tu pun x de last skg mencurah2 be dia..kalah be amy lak

    ReplyDelete
  4. haha.. jual mercun ?
    bahayenye :(

    ReplyDelete
  5. saya pun tak paham lawak yg pertama tu.kenapa dia bagi ayam dia makan mercun?? (sambil garu kepala)..

    ReplyDelete
  6. hahahahaha ajoi2. nsb baek lawak 1 2 trus sy dpt tgkap. hehe :D

    ReplyDelete
  7. yg ke 3 tu paling memikat hati saya kak... kelakar... ada betulnya tu kan

    ReplyDelete
  8. hehe..ngat bernege mercun tadi..haha

    ReplyDelete
  9. mercun ea sis..teringt dulu sebb biase min mercun and sepupu polis so, time malam raya kiteorng pesta mercun..huhu

    ReplyDelete
  10. eee ingat sedara kak Ieda nama Ajoi jual mercun.. hehe

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Ieda

    lawak ug boleh menahan kelaparan ni....

    SELAMAT BERPUASA

    Wassalam

    ReplyDelete
  12. huekekekeke sabo je la..sakit perut je gelak

    ReplyDelete
  13. waaakakaka, siuttt jek...

    jgn berbuka dgn mercun tu lak kak yea...

    ReplyDelete
  14. @Amy Syaquena ekekek akak pun pernah jual mercun dik .. kat opis layie :)) tahun nie x der dahhh

    ps : tulah .. kalau amy boleh tgk kan tang mana yg x betul lagi nie .. akak leh bagi password .. :)

    ReplyDelete
  15. @syerz eyryn hermmm baca betul2 entry tuu dikkk :)

    ReplyDelete
  16. @ct shah hhahah akak pun mula2 baca mcm tergantung je kan :)

    ReplyDelete
  17. @NM02 aah akak pun x sangka .. bila baca mula2 tuu betul gak ekekek

    ReplyDelete
  18. @cucu umie ooo ini lah polis yg rampas mercun dan buat main sendiri ekekek :) bocor dah rahsia ..

    ReplyDelete
  19. @mamaNoriz sini.. ahahhaha tahun nie memang ingat nak beli mercun buat bakoor duit ekekek

    ReplyDelete
  20. kalau akka yg jual mercun,izan order online aci tak hehe

    ReplyDelete
  21. kami dari dolo kes yg ke3 tuh part 3... ahaks ;p

    ReplyDelete
  22. ta de ke orang jual mercun secara online ye??
    nak oder ni..

    ReplyDelete
  23. hahahahahah
    jgn akk jpe si ajoi sudahhhhhhh

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...