Monday, August 22, 2011

adoiiii ! walau cumel macam mana sekalipun ...


salam semua

aduhhhhhhhhhhhhhhhhh sedihnya tgk pic nie dalam bulan2 mulia nie ..  hhuhuhuhu dimana penilaian org ISLAM kita ?? org melayu kita ??? mereka ini adalah salah seorang idola2 masyarakat kita .. org melayu kita .. org ISLAM kita !!!
x tahu nak cakap apa dah ... :(


gambar Nanu Baharuddin bersama seekor anak anjing yang comel mula tersebar di Internet. Nanu dan anak anjing tersebut nampak sangat mesra dan kemesraan mereka dibuktikan menerusi gambar Nanu mendakap anak anjing tersebut.



Abang Nara ingin bertanya secara jujur kepada artis-artis Islam yang gemar dengan anjing, kenapalah dalam banyak-banyak bintang anjing jugak yang menjadi pilihan hati? Kucing, ikan, hamster dan banyak lagi binatang yang comel ada. 
sumber : abang NARA
PELIK DAN MENYEDIHKAN !



38 comments:

  1. erkkk?? dh mcm gaya pegang kucing..huhuhu

    ReplyDelete
  2. tataw nak kata apa bab ni
    bukan tataw agama tapy mr dog juga yg dipilih....biar dia ngan Allah jawab nnt....

    ReplyDelete
  3. melayu skang..

    sedih!

    ReplyDelete
  4. erm ms sy kt kolej dlu ada gak membe muslim bela anjing..saje nk try katanya...tp dia jg sume batas2 yg haram tu..bila nk kena samak sume dia jg..klu artis ni buat sume tu mebi xde mslah..kena ty dia gak kn nape nk sgt bela anjing..wallahu'alam =)

    ReplyDelete
  5. hmmmmmmm diorang nie nak kata akal pendek pun xjugak kan...tapi ntah la...

    ReplyDelete
  6. wlu secomel mana..klu dh namanye haram..x nk lah pelihara..kucing pun byk juga yg comel2..napalah dia X nk pelihara..aduiilah...

    ReplyDelete
  7. jgnkan pegang nk dekat pun rase xselesa..

    ReplyDelete
  8. hmmmm.. tp ustaz kata asalkan lepas pegang anjing tu kita samak mmg takde masalah.. harap2 artis tu buat apa yg sepatutnya selepas pegang anjing tu..

    ReplyDelete
  9. dah banyak kes macam ni tapi tak reti2 jugak! tak faham!

    ReplyDelete
  10. - memang la boleh bela...tapi asik la nak samak je kan...alahai...tersamak ke dia...

    ReplyDelete
  11. mmg pelik la dorang ni..tk kan tak tau haram halal binatang tu..ishh2..!

    ReplyDelete
  12. konon vouge le tu bela anjing..dh mcm ape dah..

    re: kak...biskut tu akak panggil bread crumb ke? bread crumb tu serbuk roti yg salut kt luar tu kan...

    ReplyDelete
  13. tunggu statement dr dia huhuhhh

    ReplyDelete
  14. mcmane dia nak samak hari2 ye...uhuhuhu

    ReplyDelete
  15. dulu kat taman perumahan ada muslim bela anjing..katanya nak jaga rumah..sebab ru,ah diaorang satu2 kat dalam baruh (sawah)...tp bila dah timbul musykil baik dijauhkan terus

    ReplyDelete
  16. sy yg keja dgn haiwan ni pun tak suka anjing kak.... entahlah...

    ReplyDelete
  17. Nanu ni dah makin mengarut2....

    ReplyDelete
  18. @☆*♥L@dy @yU♥*☆ ya dikkk jawab lah nanti dgn allah kan huhuhu

    ReplyDelete
  19. dah sah2 haram anjing tu.. masih lagi ada yang tak faham agama.. memang leh samak.... terbuat samak tu sbb ari2 pegang binatang tu... allahualam...

    ReplyDelete
  20. iskhhh, lum nmpak bab menjilat lagi...anjingkan suka jilat2 ni...

    astaqfirullah...

    semoga dia diberi hidayah..

    ReplyDelete
  21. @YanaMIB ye memang perlu penjelasan .. agaknya apa yg dia akan cakap kan huhuh

    ReplyDelete
  22. @LiLy @ MumMyQiStInA setuju dik .. walau mcm mana sekalipun haram tetap haram .. dah duk atas katil .. huhuh mcm mana pula tmpt smayang ..

    ReplyDelete
  23. @MamaEma setuju tuu .. kalau buat jaga rumah lain caranya kan .. kita x lah peluk dan sampai naik atas katil huhuh

    ReplyDelete
  24. ish..ish...bela kucing pun ada yg comel kan...terkejut nyerrrrrr...

    ReplyDelete
  25. @POSH76 yes beb .. dia nie entah ape2 huhuh

    ReplyDelete
  26. ntahla kan???
    mcm2 hal...
    takkan sggup nak samak setiap hari kan???
    hurmmmm....

    ReplyDelete
  27. tiap2 hari kena samak dgn seluk la... ermmm.blh ke tiap msa nk buat g2???

    ReplyDelete
  28. Tak terkata dah..nak kata tak pandai tgk pada gaya tuh org terpelajar..tak kan tak tau halal ngan haram dlm pemeliharaan anjing.. Kita tau kan anjing kalau dia sayang tuannya..mesti dia jilat2..muka tuannya tuh.. so apa nak dikabokan kalau jadi gitu.. adess.. ??

    ReplyDelete
  29. kalau ikut hukum.. yang haram itu adalah memakan daging 2 haiwan iaitu anjing & babi. tapi membela & memegangnya adalah harus.. tetapi wajib di samak iaitu dibasuh dengan air tanah sebanyak sekali & 6 kali dengan air mutlak. ada yang mengatakan jika pegang anjing dalam keadaan kedua2nya kering (anjing & tangan kita pun kering) tak mengapa.. tp bahagian anjing yg basah seperti hidung & mulutnya tak boleh.. wallahualam..

    boleh merujuk link di bawah
    http://www.ustaznoramin.com/2010/03/adakah-haram-atau-harus-memegang-anjing.html

    menurut ustaz masa belajar dulu pun katanya tiada dalil yg mengatakan pegang anjing tu haram.. cuma makan je yg haram.. tapi dalam kes nanu ni.. dah melampau lah kalau bela sampai masuk dlm bilik dok atas katil tu...

    ReplyDelete
  30. @MaDiHaA a.k.a Ratna ya benar .. semua itu benar bila kita dalaminya lagi .. tapi kes nanu nie sgt2 melampau bila anjing diletakkan sebantal dengan kita ..

    betul kata riena , macam mana kalau dia keluarkan air liur dan dia menjilat tuan nye .. huhuhuh pasti ada penjelasan yg logik dari nanu utk diberikan pada peminat2 dia huhu

    ReplyDelete
  31. kalo pegang bley la samak.. habis kalo da pelok2 n letak kat rumah, tak kan hari2 nak samak satu rumah lak kan.. subhanallah..

    ReplyDelete
  32. ermmm..... no komen.. hehe

    ReplyDelete
  33. nilah namanya islam lupa diri...hukum kate boleh pegang terus pegang. tp bile hukum kate kena tutup aurat tak terus tutup pulak..huhu

    ReplyDelete
  34. ada lagi mcm ni? geleng kpl

    ReplyDelete
  35. terkejut gak bila baca mula2 tu kat blog rara tadi..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...