Monday, August 22, 2011

18 & 19 Ramadhan


salam semua

petang khamis aritu dah x der idea nak masak ape .. last2 tgk apa yg ada dlm stok .. ada pula speghatti , preggo & cendawan .. hermmm apa layie .. terus akak siapkan bahan dan proses campak pun bermula .. siap utk dihidangkan ..:)

 ini hidangan utk akak .. cukuplahhh banyak nie .. lepas terawih akak makan layie .. upsss aritu x terawih sbb bendera merah dah berkibar ekekekke

dan mcm biasa menu balik kg ... semua sedap2 .. ini adalah sebahagian dari lauk pauk yg akak masak di umah ummi ... dah lama x buat kerabu mangga .. tel adik zura ..tanye cara2 yg lebih best .. maka terhasil lah kerabu mangga ala cayang ekekekke .. alhamdulillah 3 biji mangga di korbankan dptlah disedekahkan serdikit kerumah saudara mara .. syukurrrrrrrrrrrrrrr

 kerabu mangga ala cayunk ! ...

 sambal tumis sotong 

masak lemak terung ikan tenggiri



ps : petang nie ummi , ayah dan adik berbuka di rumah , plan nak masak quehtiaw grg .. ok gak kan .. dlm hati nie debar2 sbb SIL akak di tahan wad di HTAA ktn , nak kena enduce sbb dia dah 40 weeks .. risau x bersalin2 .. kemungkinan esok dia di enduce .. harap2 allah permudahkan dia dlm melahirkan anak pertama nie .. adik akak tuuu x mudah lagilah risaunya .. x senang duduk huhuh

27 comments:

  1. semalam ingat nak buat meatballs spaghetti tertiba tgk dlm fridge daging kisar habes x jadi buat...kaka kerabu mangga tue fav ayu taw...sedapnyer

    ReplyDelete
  2. Ieda..

    Jom..cgg pun nak masak char kueh teow ptg nanti;)

    Selamat berbuka ye nanti

    ReplyDelete
  3. wow..sedap2 semua tur...

    semoga SIL tu selamat melahirkan..amin!

    ReplyDelete
  4. dalam pada tak tau tu.. mcm2 terhasil ye kak... heheheh

    ReplyDelete
  5. kami makan tauhu je kot kak.. sedap2 lauk akak...

    semoga SIL akak tu dipermudahkan... amin..

    ReplyDelete
  6. cedapnyaa sambal sotong! :D

    ReplyDelete
  7. dah lame tak makan spageti...tp husben tak suke mee time berbuka..terpaksa mkn nasi jugak..hehe

    ReplyDelete
  8. sedapnya spagetti...huwaaa
    hubby zana tak makan ler spagetti kak..dia tekak melayu...

    ReplyDelete
  9. sdpnyer stg tuh tapi kaloe B mkn conperm kena cucuk hu3

    ReplyDelete
  10. la.. saya tak teringat pun nak buat spagetti bulan puasa ni ...

    Kerabu mangga tu mmg sedap.. saya pun suka buat,,,

    semoga SIL akak selamat ...

    ReplyDelete
  11. kerabu mangga gan sambal sotong...dap tu...k'ieda..;d

    ReplyDelete
  12. Kerabu mangga jadi pilihan...sedap!!

    ReplyDelete
  13. alahi kak..kerabu mangga cayunk tu menariknyaaa ;)

    tekak sy ni pun dok teringin nak mkn spageti buatan sendiri..tp tulah sorang je mkn..partner hidup tak suka~hmm pendamkan dululah niat nak mkn =P

    ReplyDelete
  14. bila tengok spageti nie teringat dalam esbok ada daging kisar yang tak guna2 lagi sampai sekarang..hehhehe

    ReplyDelete
  15. kerabu mangga! terliur dah ni -.-'

    ReplyDelete
  16. dah lama x zana makan kerabu mangga.. sekali tgk pic tu, terliur lak rasanya.. hihihi..

    ReplyDelete
  17. sy suka sgt kuetiaw tp bdk2 t.mkn. last week dh msk dah spageti heheh. wow krabumangga sungguh t.thn lah hhuhu

    ReplyDelete
  18. semua menu mengancam ieda...

    yus tak tahu lg hari ni nak masak apa.

    Semalam buat siakap 3 rasa...:)

    ReplyDelete
  19. - sedap2 lauk tu...nti nk try kerabu mangga lah...slurrrppp...

    ReplyDelete
  20. ya allah takutnya bila dengar pasal induce nie...huhuhuhu

    ReplyDelete
  21. sedapnya, kerabu mangga tu

    ReplyDelete
  22. gambar sotong tu yang best kak..aha

    ReplyDelete
  23. Sedapnyaa tgk lauk pauk tuh..Ieda..

    Moga adik Ieda tuh selamat bersalin..

    ReplyDelete
  24. sedapnye tgk sambal sotong tu...tp semua pun nmpk sedap kak.. ^_^

    ReplyDelete
  25. kerabu mangga sedapnye

    ReplyDelete
  26. paling suka sotong sambal tu ka...fav sy...

    semoga sil akak dipermudahkan bersalin...nnti akak share yer pic bb tu..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...