Wednesday, July 13, 2011

x nak cakap lebih ...


salam semua

ermm kalau x nak terlalu mengharap dan akhirnya hampa , janganlah diceritakan dengan media2 nie .. ermmm mcm2 hal skrg nie .. mawi nie xcited sgt .. kalau terlebey xcited punnn bahaya kan .. since masih sgt2 baru dan bila2 masa boleh jadi sebaliknya .. pelik pun ada akak dgn artis2 nie .. belum tentu apa2 layie dah xcited duk canang sana sini kan .. hermm bila x jadi kan malu + sedih toksah cakaplah uhuhuhu ..

apa2 pun kalau betul .. sama2 kita doakan bahawa kali nie kandungan ekin selamat sehingga melahirkan ..


Ekin Mengandung Tujuh Minggu, 
Mawi Sangkal Jual Banglo

KUALA LUMPUR: Penyanyi Asmawi Ani atau lebih dikenali sebagai Mawi mengakui isterinya Nora’Asikin Rahmat atau Ekin kini hamil 7 minggu selepas berkahwin hampir tiga tahun lalu. Mawi berkata, dia dan Ekin mengetahui berita gembira itu selepas mengadakan pemeriksaan di sebuah hospital swasta di Bangi, Selangor kira-kira dua minggu lalu.

"Kami berjumpa doktor dua minggu lalu, selepas mendapati kitaran haid Ekin tidak stabil dan doktor mengesahkan Ekin hamil 7 minggu. "Namun saya tidak berani untuk bercakap banyak kerana ia masih lagi terlalu awal untuk diperkatakan sebab dalam tempoh seawal itu macam-macam boleh terjadi," ujarnya ketika ditemui semasa rakaman Konsert Raya 1 Malaysia Muzik FM di sini, Selasa.

Jelas Mawi, buat masa ini doktor menasihatkan agar Ekin mendapat rehat secukupnya dan tidak banyak bergerak."Dia dinasihatkan agar banyak berehat bagi menjaga kandungannya. Lagi pula dia pernah mempunyai sejarah keguguran dua kali," tambahnya.

Ketika ditanya tentang perasaannya yang bakal bergelar bapa, Mawi berkata dia bersyukur dan gembira dengan berita tersebut. "Alhamdulillah, saya sangat bersyukur dan gembira. Ini mungkin rezeki selepas menunaikan umrah pada bulan April lalu,
"Saya berharap peminat dan masyarakat mendoakan agar semuanya selamat," katanya yang tidak berharap kepada jantina bayi tersebut.

Sementara itu, ketika ditanya tentang khabar angin bahawa dia ingin menjual rumah banglonya yang terletak kawasan kelab golf di Bangi, Mawi berkata ia adalah tidak benar sama sekali. "Saya tidak pernah terfikir untuk jual rumah saya itu. Gosip tersebut tidak benar sama sekali," katanya menjawan desas desus berkenaan berikutan prestasi kerjayanya yang dilihat semakin merudum.

info : mstar



ps : alhamdulillah hari nie akak berpuasa sunat syaaban .. x sabar rasanya menanti kedatangan ramadhan yg mulia .. rasa dah x lama sgt kan .. dah dekat lebih kurang 2 minggu kan .. haaa masih ada yg x habis pose ganti .. ekkeke sila buat marathon ya adik2 .. kakak2 .. :))



 


Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

41 comments:

  1. beselah kak...nama pun artis...propa kena lebih

    ReplyDelete
  2. ALHAMDULILLAH..AKHIRNYA DPT GAK MENIMANG CAHAYA MATA

    ReplyDelete
  3. mintak2 selamat semuanye...lame dah dia menunggu tu...

    ReplyDelete
  4. alhamdulilah..penantian mawi dan ekin ni ada hasilnya..

    masa af3 dulu..masa fenomena tsumawi ni..akak terjebak jugak sb tu la pestime akak langgan astro dan tgk af..hehhehehe

    sb langgan astro..kat mersing line tv mmg kureng..maka wajib buh astro baru cerah butir mato..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..
    akhirnya..
    mesti semakin gembira mawi sekarang ni...

    ****
    sorry tak singgah sini..
    saya sibuk menyelesaikan masalah2
    teknikel..
    heheheh

    ReplyDelete
  6. biasalah dunia artis kak,
    apapun kita sama2 doakan agar kandungan Ekin akn kekal hingga 9bln 10 hari....


    Amin

    ReplyDelete
  7. die patut tunggu lepas 3 bulan br bagtau sbb tkut jadi pape...setuju dgn kak ieda

    ReplyDelete
  8. mawi dah lama sejuk tu yg bikin panas tu..he he
    pe2 pun didoakan semua selamat :)

    p/s: selamat berpuasa dan berbuka puasa

    ReplyDelete
  9. kak...kita dah abis ganti dah...

    tahniah pada mereka...

    ReplyDelete
  10. Tahniah Buat mrk..
    Moga kandungan selamat hingga melahirkan..

    ReplyDelete
  11. Tahniah bt mawi & eikin, sga kandungannyer sihat sehingga melahirkan..

    biasa la arits kak, semua nk dicanang, klu xde cerita sunyi plk...hehe

    ReplyDelete
  12. sian kt diorg
    lama tunggu nk dpt bb

    ReplyDelete
  13. mtk2 semenya slamat smp melahirkan...
    dah lama diorg tggu kan???

    ReplyDelete
  14. lama tak dgr cite pasal mawi ni..Tahniah la, moga semuanya selamat.

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah...ade rezeki dorg...smge semuanya selamat.... :)

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah, jd bapak dh ye mawi.. =)

    ReplyDelete
  17. ada rezeki..lambat cepat je..

    ReplyDelete
  18. tahniah buat pasangan.. semoga dpt baby yg comel..

    ReplyDelete
  19. jadi artis ni memang susah...

    bila khabar awal salah, tak khabar awal pun salah...

    Mmg kena tahan telingalah nak jadi artis ni..hehe

    Apa pun alhamdulillah, berita gembira ni untuk Mawi dan Ekin..:)

    ReplyDelete
  20. tu la xleh mengharap sgt sb menda tu belum tentu akan terjadi lagi kan kak..hehee

    ReplyDelete
  21. ade bace gak kat metro td...tu la hrp2 selamatla sume2...

    ReplyDelete
  22. rupenye dh 2 kali ekin gugur..

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah...akak doa kan saya plak pas ni ek???

    ReplyDelete
  24. alhamdulillah smoga bb selamat shgga di lahirkan..

    ReplyDelete
  25. alhamdulillah..n tahniah utk mereka b2.. ;)

    ReplyDelete
  26. moga bertambah umat muhammad. :)

    ReplyDelete
  27. semoga terpelihara dr perkara yg tidak2..

    ReplyDelete
  28. semoga dia dapat didik anak dan isteri dengan baik.. tu jer nasihat amani....eceeece..mcm dia bace komen ni..huhu

    ReplyDelete
  29. Assalamualaikum Ieda

    selamat berpuas
    dan selamat berbuka...

    Wassalam

    ReplyDelete
  30. betul 2 kak,terasa dekat da ramdhan 2 kan.hihi.alamatnya beli makanan berbuka kat zaza jela.jat pn sorg2 je kat rumah.

    ReplyDelete
  31. Semoga kandungan dia sihat...

    ReplyDelete
  32. semoga ia kekal hingga hari kelahiran.. amin

    ReplyDelete
  33. tu le psl nye, xnak ckp banyak tp dh kuor abis sume paper, lepas balik hosp dok diam2 kt umah x leh ker?..

    ReplyDelete
  34. akhirnya preggy jugak dye eh =)

    ReplyDelete
  35. mudah2an.. kali ni selamat hingga ke akhirnya.. sian kat mereka kan.. yelah nak kata lebih pun susah juga.. sbb mungkin permulaan bukan dari mulut dorang sendiri tp org glemer citer cepat je tersebar waima private & confidential.. jd bila dah tersebar dek media masa, kena la mengiakannya.. mudah2an sama2 di Aminkan oleh yg lain..

    ReplyDelete
  36. tahniah utk mereka


    PS rajin kak ieda puasa sunat.. kagum

    ReplyDelete
  37. @Citarasa Rinduan eekek thanx ayu .. tulah baru dpt 4 hari ayu .. org lain dah banyak agaknyeee :)

    ReplyDelete
  38. alhamdulillah...semoga semua dipermudahkan

    ReplyDelete
  39. nehi nehi nehi..ni mesti cerita ni dtg dari pihak spital swasta tu :P

    pastu media pun tanya mawi hihi

    ReplyDelete
  40. tahniahlah mawi..

    tp betullah dia dah merundum sgt skrg...

    ReplyDelete
  41. Semoga selamat ekin menempuh alam pregnancynyer...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...