Friday, July 8, 2011

Speghatti Bolognese melayu ..


salam semua

ok .. uols pernah makan spaghetti bolognese versi melayu .. haaaaaaaa inilah dia versi melayu nye .. special buat akak .. ngeeeeeeeee sbb anak2 akak semua suke respi mcm nie .. sbb kalau ikutkan speghatti nie hanya masukkan sos prego tu je kan .. haa akak tumis dulu bawang putih dan merah .. masukkan lada blend sikit dan seterusnya bahan2 .. baru lah letak sos prego tuu ..pastu nak rasa lebih enak akak suke masukkan sos tiram , cili dan tomato .. :)) barulah jadi stail melayu nie ! .. haaaaaaaaa x lupe juga last sekali daun sop dan bawang ! ... 

ok moh layan menu berbuka akak semalam ... :)


 taraaaaaaaaaaaa close up sikit ! ...

 murtabak dari pasar mlm ..

lepat pisang .. perghh sedappp lepat nie .. nyesal lak beli rm 1.00 jewwww 

alhamdulillah .. menu berbuka akak semalam .. speghatti masih ada .. kuah lahh .. balik nanti leh ulang makan .. lalalalallalal x sabar nak balik nie .. ekekek :))


 

Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

36 comments:

  1. aler akak ni...menguji nafsu sungguh...dah la baru dok santapan rohani ni...ishh..lapo lapo...

    ReplyDelete
  2. wo ho ho... laporrrrrrrrrrrr ;p

    ReplyDelete
  3. lapar nya..b'fast pun mcm taks edap jer..tgk food buka puasa akak nie....alahai..

    ReplyDelete
  4. vavavaav pasta my fav!!
    dh lambat nk minta sepinggan..
    mesti dh licin kan? hehee

    ReplyDelete
  5. Salam Ieda....nak mintak pon dah habih...cuci mata jer la kat sini..ngee

    ReplyDelete
  6. kompem mmg malay punye sbb ade daun sup...ehehe...nampak sedap kak bila dh close up...menggoda jiwa...

    ReplyDelete
  7. akak, malam nie saye baru nak masak spegeti versi melayu jgk..hehe..sbb ade org nak dtg umah...so dpageti jer yg ade...hehe.nak wat westen takot diorg xmkn lak...

    ReplyDelete
  8. Sedapnyaa tgk spegatti melayu..tuh.nyum :)

    ReplyDelete
  9. wahhhh..sedapnye akk..!!

    ReplyDelete
  10. akak percaya tak...rumah awe sangat jarang masak spegatti ni :)

    ReplyDelete
  11. lama tak makan lepat pisang....

    ReplyDelete
  12. nak lepat pisangggggggggggg
    rini el pose lg..adoiiii x abis2 lg..tggl lg 3 hari..jenuhhh so smbung next week lak hahahaha

    ReplyDelete
  13. eee...ngada2 tau akak ni...saje nak menguji keimanan ku...huhu

    sib baik i tak posa, klu tak abis tergugat...hehe

    ReplyDelete
  14. kak... saya jarang msk spageti tau...
    sbbnya somiku itu tekak melayu tulen...
    huhuhu...
    klu mkn pon ciput jerk..

    ReplyDelete
  15. berjelira sungguh ieda wey..hehe

    smlm pi psr mlm IM 14 ko?..akak pi jgk kul 6..hehe

    ************************

    akak da post n3 geng kuantan..ehehe

    ReplyDelete
  16. nyum nyum mmg mengancam spaghetti versi tekak melayu tu..hihi..i loike! ^_^

    ReplyDelete
  17. spageti kaler putih ke tue kak...

    ReplyDelete
  18. puasa dan mutabak mmg sinonim kan akak...

    ReplyDelete
  19. pagi lagi dah cakap nak balik rumah semula ke ieda...ekekeke

    ReplyDelete
  20. murtabak tu yg tak tahan :)

    ReplyDelete
  21. kak..sedapnye spageti tuuu ;D

    ReplyDelete
  22. terliur amani tengok lepat pisang tu kak.. makanan barat ni amani tak makan sangat.. huhuhu :)

    ReplyDelete
  23. versi melayu lah best sbb pedas2 tu yg sedapsss :D

    ReplyDelete
  24. dedi amani xsuka makan spagetti bagai nie...so xyah la buat..kekekekke...*dasar pemalas kan..*

    ReplyDelete
  25. spagheti versi melayu lg best sebab pedas2 skit kan...

    peminat lepat pisang jgk ni...sedap nya menu berbuka kak ieda...

    ReplyDelete
  26. wah sedapnye spegeti
    dah lama xmasak

    ReplyDelete
  27. @ratusiput ahahahah yes dik .. x dpt dipisahkan :)

    ReplyDelete
  28. @Masni Syafie selalu yg western nie mereka x suke sbb x der bahan sgt dan sos dia pekat kuah je .. kita buat mcm2 ada dlm nyer .. jaya ngan daging ! :)

    ReplyDelete
  29. @el ekekke plan2 kayuh dik ! :)

    ReplyDelete
  30. @Noriz ekekkeke pasni noriz leh buat dik ! :)

    ReplyDelete
  31. @Zue AnnaLeeya hermm ekekek suami akak pun tekak melayu dik tapi bila diperkenalkan stail melayu nie .. dia cukup suke .. bertambah2 mkn .. dah lah makan tgh2 mlm ekkeke

    ReplyDelete
  32. @Zura ishhh ada speghatti kaler lain ke dik ?? :))

    ReplyDelete
  33. @~ yus ~ hahahah rasa x sabar sebenarnya :)

    ReplyDelete
  34. @Pepel BoNda AmaNi tahu x per !!! ngeeeeeeeeeee ( ngosekkkk ! )

    ReplyDelete
  35. @Fieza79 aah versi melayu yg pedas2 kan .. baru ada umph ! :) thanx dikkk

    ReplyDelete
  36. sedapnye lepat.teringin nak buat lepat tapi daun pisang tak de..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...