Friday, July 22, 2011

setiap DEGUP ingat ALLAH


salam semua

alhamdulillah semoga bersempena Jumaat yg mulia ini , kita dapat menjadikan segala kejadian didalam hidup kita sebagai renungan untuk memperbaiki diri dan semoga kita sentiasa di lindungi allah walau dalam apa jua keadaan .. syukur kerana setiap yg berlaku ada hikmah dan pengajaran yg allah cuba tunjukkan , dan akak sebagai insan yg tidak sempurna akan terus belajar memperbaiki diri dan memohon petunjuk dari allah selagi nyawa masih disisi .. 

terima kasih kepada suami yg walau pun sesibuk mana .. masih sudi mendengar keluhan hati walau pada jam 3 pagi ( sbb apa 3 pagi ?? sbb dia balik kerja time tu ) .. cayunk abang !! :))

4 perkara – hanya dengan redha Allah

Empat perkara yang tidak dapat diraih kecuali dengan keredhaan Allah s.w.t:
  1. Banyak bersikap diam
  2. Merendahkan hati (tawadhu’)
  3. Banyak berzikir kepada Allah
  4. Kesederhanaan dalam segala hal.

Semoga kita menjadi orang yang banyak diam atau orang yang selalu jujur kerana diam itu keselamatan dan baik; dan jujur itu suatu kemuliaan yang disukai oleh Allah dan manusia.


Selidik kebenaran

 

Maksud ayat Al-Quran:

Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan.


pagi2 nie ada rasa pening2 sikit .. agaknya terlebey makan deyan mlm tadi kutt ekekke


 

Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT


20 comments:

  1. well said...nice to hear this...

    jaga2 kak...jgn asik dgn deyannn jek... pas la sini sket...huhuu

    ReplyDelete
  2. semua blogger tak sihat sebab doyan

    ahaksss

    ReplyDelete
  3. ^_^


    DOYAAN LAGI? BEHNYER.. SANA SINI CITER PASAI DOYYAN.. ;D

    ReplyDelete
  4. gud info..tq for sharing akak ieda yg comel!

    ReplyDelete
  5. kak ieda..............rindu sama kamo! lama tak singgah sini. btq tqsm akak masih selalu singgah belog say yg tak seberapa tuh./.. insyallah lepas ni back to normal hihi

    ReplyDelete
  6. Sesutau yg bagus dapat akk baca pagi ni...

    ReplyDelete
  7. xpe la ieda..yg penting awk da berkongsi cerita ngan hubby walau jam 3 pagi..

    skrg mmg mabuk duyan..huhu

    ReplyDelete
  8. baguslah ada yg sudi dengar luahan hati,jgn stress2,jgn mkn duyan byk sgt okeh

    ReplyDelete
  9. sbg pedoman..kdg2 kita lalai dgn hal2 duniawi...astagafirullah

    ReplyDelete
  10. semoga keberkatan jumaat berikan akak lebih ketenangan..;)

    ReplyDelete
  11. nasib ada cik abg yg sanggup mendengar even baru balik keje ye kak.

    ReplyDelete
  12. baguss ni kak...g sukaa...InsyaAllah...sama2 kitam engejar keredhaanNyA

    ReplyDelete
  13. berdiam itu lebih baikkan kak.. ;)

    ReplyDelete
  14. salam kak...semoga akak tabah menghadapi apa saje cabaran yang mendatang, setiap orang mempunyai pelbagai masalah cuma cara mengatasinya... mungkin diam itu lebih baik untuk akak namun luahan pada suami dapat mengurangkan apa yang terbuku didada....betul tak akak....ceria2 selalu ek kak....

    ReplyDelete
  15. @etiey.com© yerlah dikk winduuu tau ahakasss :)

    ReplyDelete
  16. @(Lizz) http://www.mummycute.com/ thanx dikk .. ya adakalanya berdiam itu lebih baik dari berkata2 .. mulut nie punya kuasa yg kuat dan adakalanya kita x mampu dan melawannya :)

    ReplyDelete
  17. untung akak suami masih sudi mendengar walaupun pagi2 bute..huhu

    agaknya akak kurang tido kot sbb tu pening2..

    ReplyDelete
  18. terima kasih kerana mengingati saya ;)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...