Saturday, July 2, 2011

sama - sama kita MEMBANTU - adik norma


salam semua

akak terpanggil utk membuat entry khas selepas membaca dari blog adik lyafrina dan blogger BEN , ini adalah bagi membantu adik ipar salah seorang blogger kita iaitu adik moon .. semoga keluarga dan adik norma sendiri tabah menghadapi ujian getir dari allah ini dan sama2lah kta berdoa utk kesejahteraan dan semoga dia cepat2 sembuh .. insyallahhh

copy paste bulat2 dari : BRO BEN



-Norma-
Adik ipar Moon ( seorang blogger ) menderita menghidap cancer... memula aku dapat tau.. aku pon macam terkejut jugak.. sebab adik ipar moon nie baru jugak kahwin.. lepas tu mengandung.. dan Alhamdulilah selamat melahirkan bayi lelaki yang comel dan sihat.. kita panggil je dia Norma ye.. so, selepas Norma melahirkan anak pertama dia tetiba jatuh sakit.. aku ingat lagi masa tu Moon kata ingatkan penyakit misteri.. siapa tak sedih? orang lain selepas melahirkan anak, gembira menyambut kehadiran orang baru.. lagi-lagi anak pertama.. buat yang ada pengalaman manisnya memeluk anak pertama mesti faham bahagianya rasa tu..



-Norma bersama Rafiq-
tapi Norma tidak menerima nasib sebegitu.. selepas je bersalin Norma stay di rumah Moon.. nasib ada kakak ipar dan abang ipar yang penyayang, prihatin dan mengambil berat.. Moon lah yang menguruskan anak Norma yang bernama Rafiq. bila pegi hospital, buat check up semua.. barulah tau yang Norma sebenarnya menghidap cancer.. sebak mengenangkan nasib Rafiq yang baru lahir tapi tak sempat merasa belaian seorang ibu.. tak sempat merasa susu ibu.. ok aku sebak. hmmmmm..
Suami Norma, Talib ke hulu ke hilir menguruskan isteri yang terlantar sakit.. aku tak boleh bayangkan bila Moon selalu datang melawat Norma sambil bawak Rafiq... Norma hanya mampu pandang tak mampu membelai bayi kecil itu.. tabahnya Talib suami Norma.. hanya Tuhan yang tau apa ada di hati Talib.. apa ada di hati Norma saat melihat Rafiq.. 

sama2 lah kita membantu 
kepada sesiapa di luar sana yang rasa ingin sama-sama mengurangkan beban Talib.. korang boleh buat sumbangan ikhlas. 

cimb

01070068677528

Noormawati Mohd Rasif

siapa sangka selepas setahun perkahwinan, dikurniakan cahaya mata dan bermula sebuah penderitaan

suami yg setia disisi ... :( semoga suami norma tabah dn kuat


entry sepenuhnya  : blog BRO BEN


ps ; kalau bro BEN ada masuk sini .. saya mohon copy paste ya .. sbb nak cepat2 balik kg .. ada hal mustahak .. niat dihati nak buat entry sendiri bagi sama2 membantu tapi takut x sempat .. soo jumpe layie kawan2 dan adik semua .. insyaallah esok mlm akak online balik .. :)) 

 

Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT


27 comments:

  1. Sama2 kita bantu membantu ya ieda..
    bagus amalan ini..
    semoga norma, kuat melawan penyakitnya.. amin

    ReplyDelete
  2. sedihnya...semoga Allah membrikan kesembuhan padanya...aminn

    ReplyDelete
  3. semoga norma dan keluarga tabah menghadapinya..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Ieda

    Allahuakbar
    saya doakan agar norma cepat sembuh

    Wassalam

    ReplyDelete
  5. Sedihnye..
    Insyaallah..sama2 kita membantu kak..
    Semoga Norma & keluarga tabah utk menghadapinya..

    ReplyDelete
  6. sedih sya tgk kak...sama-sama kita doakan supaya norma cepat sembuh dan jom kita membantu mana yg terdaya...

    ReplyDelete
  7. Assalam eida..acik jugak dah baca kesemua blog yang ada n3 mengenai norma..memang sedih..

    ReplyDelete
  8. semoga beliau cepat sembuh dah menjalani hidup seperti biasa.. amin

    ReplyDelete
  9. jat doakan yg terbaik untuk family kak norma..

    ReplyDelete
  10. sedihnya membaca kisah norma ni..

    ReplyDelete
  11. sedihnya.yg ssah sama sama kita bantu. :)

    ReplyDelete
  12. Kak ieda..TQ or sharing info ni..
    Sedih sgt dan mengenang Rafiq yg chimel tu..Moga mereka seua tabah..:(

    ReplyDelete
  13. cantik dia kak...semoga penderitaan dia berakhir dan dia dapat hidup bahagia...

    sebak dada

    ReplyDelete
  14. Hmm sedih tgk keadaan dia..kita sama2 tolong mana yg termampu..dan doakan yg terbaik utk dia



    **dah tukar layout baru ye..nice..=)

    ReplyDelete
  15. sebak & sedih sangat melihat keadaan dia kak.Sama2lah kita membantu..

    ReplyDelete
  16. akk sedaynya rara baca.hmmm besarnya dugaan.

    ReplyDelete
  17. kak saya copy paste eh...

    ReplyDelete
  18. Sedih nyer kak..dugaan Allah..moga beliau cpt sembuh..amin

    ReplyDelete
  19. semoga norma cpt sembuh..kepada suaminya jgk tabah yer..sama2 lah kita membantu yer..

    ReplyDelete
  20. salam kenal...kesiannya, didoakan sgt2 moga beliau tabah melawan ujian tuhan ni...dan moga tuhan sembuhkan segera penyakit yg dihidapi...amin...ade masa jenguk2lah pulak blog akak yer...ade kain pasang utk dibeli disane...mekasih....

    ReplyDelete
  21. sedihnya tgk anak kecik dia di dakapannya....

    semoga beliau cepat sembuh dan tabah hadapi ujian dari NYa..

    ReplyDelete
  22. sedihnyer..semoga ramai yang membantu.

    ReplyDelete
  23. sama2 lah kita membantu ya kak...D pun ada buat juga N3 berkaitan dgn norma ni...

    ReplyDelete
  24. sebak, ujian dari Allah SWT buat hambanya. semoga family norma tabah menghadapi ujian ni.

    ReplyDelete
  25. siannyer kak...
    dah la br dpt baby.moga norma tabah dan talib juga tabah melalui penderitaan ini.

    ReplyDelete
  26. Ya Allah beratnyaa dugaanmu pd mereka....Semoga kesihatan Norma kembali pulih agar dia dpt menjalani kehidupan normal....Semoga suami dan ahli kuarganya yg lain terus kuat dan tabah.......amin...

    ReplyDelete
  27. berat mata memandang, berat lg bahu yg memikul...
    smoga norma dan keluarga tabah hadapi seme nih...
    dan smoga segala urusan dipermudahkan... aminn..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...