Friday, July 8, 2011

MPK - dah start bayar huhuh


salam semua

hermm xceli dah seminggu sebenarnya kami di UCSA kena bayar utk parking kami kepada MPK huhuhhu .. sedih sbb parking2 yg kami biasa gune adalah di depan office je .. tapi nak buat mcm mana kan .. katanya still dibawah MPK .. huhuhu , diwajibkan menggunakan kupon nie pada 01 Julai nie .. 

hermm ari tuu berpusu2 lah kawan2 yg membelinya termasuklah akak .. lepas nie memang kena ada penambahan dari segi perbelanjaan lahh huhuhu rm 50 tuuuu .. banyak lah kan bagi kami2 yg bergaji ciputt nie huhuhuhu

keesokannya akak dgr banyak jugak kereta yg disaman kerana x menggunakan kupon nie .. kebetulan hari jumaat tuu akak cuti soo banyak dgr cerita dari kawan2 .. naik hanggin masing2 sbb masing2 belum membelinya tapi dah kena saman .. x tahulah mcm mana mereka deal ngan pegawai2 MPK yg dah dari awal pagi terpacak mencari mangsa .. huhuhuh 


ini utk kereta akak .. kebaikan nya adalah lepas2 nie .. kalau nak kebandar dah x yah lahh susah2 mengores kupon yg sejam2 tuuu .. dah senang .. siap cari petak yg bertanda layie .. x mainnn dah parking2 eligel nie .. 

ekkeke berlagak kan kan kan .. ekekek yerlah kan .. alang2 dah beli kan .. x dah susah kalau mcm nie .. selalu tuuu terkial2 nak mengores .. kalau gores punnn takut salah .. lagilah risau .. huhuhuh tulah org cakap ada jugak kebaikan dan kelebihan bila beli sebulan nie .. selalu tuu dgr cam nyusahkan je .. bila dah beli ini ... hermmm baru tahu sendiri :)


** nak gelak sbb ada jugak pemandu2 yg rela mempark kereta diatas bahu jalan di luar kawasan kami nie .. semata2 x nak membayar kupon MPK nie .. walaupun office agak jauh dari kawasan bahu jalan tuu .. mereka sanggup .. huhuhuh masalahnya sampai bila kan nak parking kat tmpt elegal nie !! huhuhu




Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

23 comments:

  1. parking for sebulan 50 hengget ek...mahal la...now everything pakai duwet ek??

    ReplyDelete
  2. en hubby awe pernah parking kat area DBKL punya car park..tapi kat situ ada pula ulat parking...en hubby mmg tak bayar kalu ulat parking tu mintak...satu hari kereta kena calar dalam sebab ulat parking buat...padahal kat kawasan DBKL tu...dah buat report polis ngan DBKL tapi...hurm..tak da pape pun

    ReplyDelete
  3. @Nur Hawa Mohd Zin aloh ciannya hubby awe .. huhuhu teruk tul kan .. akak dulu ade jugak pengalaman parking kereta di KL ada ulat2 nie tunggu tapi mereka buat kerja betul2 .. x lah mahal sgt .. normal rm 1 je ..
    masa tu di sebelah SOGO .. sib baik tuu :)

    ReplyDelete
  4. @☆*♥L@dy @yU♥*☆ huhuh dik .. mcm nielah dunia skrg nie .. semua dgn duit .. rimas pun ada sbb bila x mampu tu yg jadi masalah ...

    ReplyDelete
  5. bwk motor la kak g kije pasni, save byk dh tu, ekekeke

    ReplyDelete
  6. kehkeh..sampai mcm tu seklai ker nk parking kt uar..ala, kuarkan modal sedikit untuk keselmtn kereta juga apa salah yerkan..huhuhu

    ReplyDelete
  7. sib baik area stadium nih takyah bayo paking...
    selamat duit saya kak... hehehe....
    tp klu kete luar yg parking, kene bayo singgit...

    ReplyDelete
  8. wahhhh ... betul2 maju lah kat kuantan nih. kat seremban?? still pakai coin tau. menyusahkan betul. dah lah selalu kena telan duit. pehtu nak carik syiling satu hal lagik!! camnih sy nak kena buat usul kat MB N9 lah swuh buat cam MPK nih ha ... huhuhuhuh

    ReplyDelete
  9. Daripada kena bayo saman ratus2 RM, elok juga beli kupon/pas bulanan cam tu, kan? :)

    ReplyDelete
  10. tu diaaaaaaaa... heheh..

    tak pe la kak.. janji berbaloi2 kan.. :D

    ReplyDelete
  11. Aduhai..kene kuar 50 henggit..nak buat cam ner kan..mau tak mau..kene bayar juga...

    ReplyDelete
  12. sedihnyee.e.gile kentangg mahall..aduhh....alahaii..tp nak wat camne yetak..nak tak nak kene terima jgk..

    ReplyDelete
  13. seb baik akak kat kwsn skoloh..paking berbumbung FOC..hehhee

    ReplyDelete
  14. kak, mana murah kalau naik pengangkutan awam..

    ReplyDelete
  15. munna still guna parking yg gores tu kak...jimat sikit...sebab ofis munna depan je dgn parking... bila nampak pbt dtg baru gores...klu takde mmg tak gores pun...jahat kan...

    ReplyDelete
  16. bole thn mahal ni kak... tapi nak buat camnakan... takde pilihan lain.. redha ajelah.

    ReplyDelete
  17. @MamaEma hohohoho tapi x kan nak naik kenderaan awam kan.. sbb akak antar anak2 ke sek huhuh

    ReplyDelete
  18. @munna uikkk cam tuu kaaa .. ekekkek nakal ! :)

    ReplyDelete
  19. @gedek! keter 2nd hand 2nd carrr .. jewwwww

    ReplyDelete
  20. haah...betul2 tak payah susah
    susah nak gores dan menang kan..
    hahahahaha..=p=p

    ReplyDelete
  21. semua benda nak kena bayar sekarang ni kan kak. Bila dipikir2 balik, duk kampung tanam jagung lagi bagus...

    ReplyDelete
  22. semua benda nak kena bayar sekarang ni kan kak. Bila dipikir2 balik, duk kampung tanam jagung lagi bagus...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...