Monday, July 18, 2011

kenapa HATI di rundung SEDIH


salam semua

akak jarang sgt2 buat entry mcm nie .. tapi lately nie , hati akak sering dilanda  sedih dan adakalanya pilu .. bukan kerana hal2 yg penting tetapi kerana hal2 yg remeh temeh nie adakalanya di rumah , di pejabat dan dengan kawan2 di sekeliling kita .. 

entahlah .. mgkin kah kerana faktor usia yg menyebabkan akak selalu berasa hati .. akak x suke menunjukkan pada org yg akak sedang berhati walang .. selalu memaparkan wajah yg senyummm senyummmm dan senyummmmm .. entahlah .. walau dlm hati tuhan sahaja yg tahu ...

"Hidup tidak boleh berpandukan perasaan hati yg kadangkala boleh menjahanamkan diri sendiri. Perkara utama harus kita fikirkan ialah menerima sesuatu atau membuat sesuatu dgn baik berlandaskan kenyataan."

adakalanya manusia nie x sedar akan perbuatan mereka sendiri .. yelah , x nak mengecilkan hati org tapi secara tidak sedar perbuatan mereka menyedihkan dan membuatkan kita berkecil hati .. tapi tulah , manusia ini sentiasa lemah .. lemah dlm menilai setiap perbuatan .. dan hati juga tidak terkecuali dari lemah dlm hal2 sebegini .. selalu akak pujuk hati agar tidak mempedulikan hal2 yg sebegini ..tapi tulahhh sampai bila kan .. ada ketikanya ia menangis ..

"Jangan sesekali menyalahkan kesilapan diri sendiri kepada orang lain kerana orang yang tidak mengakui kelemahan diri sukar untuk berjaya."




Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

25 comments:

  1. ikutkan hati mati..
    ceria2kan diri..
    jangan kisah sangt kata2 yang nenyakitkan hati tu...

    ReplyDelete
  2. kita hanya manusia biasa kak,
    ada perasaan gembira,sedih dan sebagainya....
    adakalanya kita gembira,
    adakalanya kita bersedih....

    itu semua lumrah kehidupan:)

    ReplyDelete
  3. hati pun ade naik turun nyer kak..semoga akak ceria kembali ye..

    ReplyDelete
  4. ala kak..tamau la sedih2...
    buat perkara yg leh happykan kita...
    senyum key...and ceria selalu..:-)

    ReplyDelete
  5. tak mau sedih tau ieda..tak baik untuk kesihatan...

    ceria2 selalu ye...

    ReplyDelete
  6. luahkan rasa sedih di sini pun dah buat kita rasa lega. sebagai wanita, inilah yg kita akan hadapi selalu. kadang2 tak adalah serius sgt, tapi entah kenapa mcm terasa sangat pulak. lepas ni happy le pulak ye..

    ReplyDelete
  7. akk sabar eh kak.rara paham,kdg2 kite senang terasa hati kan.akk jgn fikir sgt k kak.

    ReplyDelete
  8. @diana yerlah D .. adakalanya hati nie mudah terusik kan ..

    ReplyDelete
  9. @Cik Wanie Ghani yes dikk lumrah kehidupan dan x akan habis ..

    ReplyDelete
  10. @:: Mrs.Eady :: akak tetap ceria dik .. cuma bila luahkan nie rasa lega sikit dlm hati tuu :)

    ReplyDelete
  11. @mummy_ayu thanx dik .. insyaallahhh akak sentiasa akan ceria .. :)

    ReplyDelete
  12. @Adzrien Shoppe aah lah .. mende kecik je .. tapi ati nie mudah terasa kan .. hermm nama pun hati dan kita nie bukannye kuat sgt ekekeke :)

    ReplyDelete
  13. @rara pinkmafia yerlah dik .. thanx .. inilah gunanya berkawan .. bila disana sedih disini memujuk .. insyaallahhhh adakalanya hati nie terlalu manja kooot :)

    ReplyDelete
  14. jgn le gitu kak ..

    zr pun kdng2 sedih , sedih dgn peel org2 sekeliling.. tp nk wat2 x endah pun susah jgk ..
    last2 zr menjait... dgn menjait zr epy skit.. xpun kemas umah ..

    smlm stress gile2 nye psl, rs nak memaki pun ado.. balik2 umh , zr kemas 1 bilik... penattt , pehtu legaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  15. napa ni kak?
    alaaa...ceria k...
    manje-amnje takpe tpi jgn merajuk tau!

    ReplyDelete
  16. sabar k kak ieda...jgn stress..kalau ada yg menyakit kan hati tu buat dek je...

    ReplyDelete
  17. memang kak..ati orang kite kene jaga tapi ati kite siapa nak jaga..sabar je la kak..xsia2 kesabaran akak itu nanti..pasti ada balasannye..

    ReplyDelete
  18. Ini lah proses kehidupan sis..berbagai ragam manusia dan situasi yg akan kita tempuhi sebelum ajal menjemput nnt...hanya iman dan ketakwaan di samping redha dan memohon perlindungan kepada Nya buat kita mampu harungi liku kehidupan ini...

    ReplyDelete
  19. kebiasaan mengakui kelemahana diri tu susah..

    ReplyDelete
  20. lumrah kehidupan..berputar macam roda..sekejap kita gembira...sekejap kita menangis...sekejap kita berduka...sekejap kita bersedih...walau apapun situasi yang kita hadapi...kita tetap perlu hadapi sendiri kan sis...huhuhuhuh

    ReplyDelete
  21. nape ieda?
    pendpt akak..jgn dipendam deh
    carilah seseorg yg ieda percaya utk berkongsi..mungkin boleh mengurangkan hati yg walang itu..

    ReplyDelete
  22. kenapa kak?jgn layankan sgt sedih tu kak..sibuk2 kan diri kompem lama hlnglah dia..

    ReplyDelete
  23. kak ieda..klau saya yg menyedihkan akak saya pohon maaf....jika bukan saya sekali pon kadang2 tak salah jika kita berasa sedih kannn..tapi jagn berpanjangan yer kakkk...ceriakan hidup mu wahai kak ieda

    ReplyDelete
  24. akak jgn sedih2 ok...tgk anak2 n suami mesti sejuk je ati tu...muahs..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...