Tuesday, July 12, 2011

kari kepala ikan air tangan MAK !


salam semua

alhamdulillah last week ummi akak berikan kari kepala ikan nie .. huhuhu rasanya kepala ikan jemuduk .. dia memang tahu akak suke sgt2 makan kari kepala ikan nie .. cayunk UMMI ! ... ingattt juga mak kat anak kan .. kalau kita pun kann selalu kalau makan ape2 yg sedap teringat sokmo kat anak2 kan .. ye dok ! .. hermm alhamdulillahhh selamat akak kerjakan sorang2 ikan nie .. 

bhgian isi akak berikan pada anak2 .. bhg kepalanya .. off course lahh akak yg settle kan .. budak2 x leh makan kepala .. nanti slow dlm pelajaran ! .. adehhhh patutlah akak lately nie slow sikit dlm kerja ... faktor usia kah ?? ahahahhahah




meh kasi close up sikiiit ... kasi x tahan uolsss melihatnyaaa ... 
ekekeke yumx3 ...........

 ikan masin bebuka selera akak petang tuuu .. perghhh bertambah2 nasi nie .. huhuhu camne nak diet mcm nie huhuhuhu

tadaaaaaaaaaaaaaa ... lauk simple utk menu makan mlm kami pada petang kelmarin .. alhamdulillahhh syukur dgn segala nikmat dan rezeki yg allah berikan .. ini semua sudah cukup buat kami sekeluarga .. :)

ps :  bermula this week ummi x der di kg . dia akan menemani SIL akak di raub sehinggalah dia bersalin .. x sabar rasanya nak menanti org baru dlm keluarga kami :)





Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

31 comments:

  1. akk kalau mcm ni mmg tak leh diet lah .hehe

    ReplyDelete
  2. walaweiii sedapppp ahhh kak ieda..
    maner recipe?

    bak minta emel kak ida, Astina nak invite ke blog.. rase2 boleh start blogging balik kot..

    emel ke dygastina@gmail.com

    ReplyDelete
  3. memang tak boleh diet macam ni...

    yus tak suka makan kepala ikan..huhu

    ReplyDelete
  4. Kakcik kalau kepala ikan yang beso2 ni, kakcik suka makan matanya. Besttttt... :)

    ReplyDelete
  5. aduyaiiii...terliur!

    ReplyDelete
  6. sedapnye kari kepala ikan tu....kalau mak masak, mmg sedap..kalau beli kt luar, kena tgk dulu :)

    ReplyDelete
  7. nangis tgk kari kepala ikan tu..kak ieda jahat...huhuhu

    ReplyDelete
  8. peeh....tangkap meleleq ku lihat kepala ikan hasil air tangan bonda kamu

    ReplyDelete
  9. kak kau mmg kijam
    den pose rini adoiii
    mcm akk gak..den mmg suka mkn kari kapla ikan..mmg licin ku kerjakan kepala ikan tu jgn tggl seisi pun slurrppppppppp tang mata heavennnnnnnnnnnnnn :) batai pose aiii tawww :)

    ReplyDelete
  10. perhhh sedap tu kak.. bertuah dpt makan hasil air tangan mak cmtu, mesti mables la kan.

    ReplyDelete
  11. sy pun pntg jumpa kpala ikan..mleleh air liur

    kak, dh smpai dah. tq ye!

    ReplyDelete
  12. aduhhhhhhhhhh, ikan masin tuh... asyikkkkkkk :)

    ReplyDelete
  13. terliurnya tgk kari kepala ikan tu..mkn puas2 kalo dpt ni

    ReplyDelete
  14. terliurnya tgk kari kepala ikan tu..mkn puas2 kalo dpt ni

    ReplyDelete
  15. waduh mbak..tingin weh..huhu

    ReplyDelete
  16. hingga lincin kalo ai makan nie...ngeee

    ReplyDelete
  17. ramai blogger masuk n3 makanan... camner nak ganti pose lagi 3 hari ni... aduhaiii la kak oiii

    ReplyDelete
  18. pergggh, tergoda nafsu makan zana tgk gmbr2 tu.. mesti sedap kan kak..

    ReplyDelete
  19. tak sabar tgg mkn mlm bila tgk pic kari kepala ikan tu ;)

    ReplyDelete
  20. kak, kari kepala ikan mmg feveret saya...kalau dpt kepala ikan mayong lagi saya suka!!

    akak buatkan saya terliur dan rasa nak balik kampung sekarang jugak!! huhu...

    ReplyDelete
  21. wow yg simple ni la yg menyelerakan...tambah kalo ada sambal...perghhh menambah2 la

    ReplyDelete
  22. adoi kak...ratu weekdays diet ni...

    ReplyDelete
  23. Sedapnyaaaaa.....memang kena sgt lah, kari lawan ngan ikan masih ☺☺☺

    ReplyDelete
  24. arh tidakkk!!!!!!!!!!!tak leh tahan..tetiba terbayang akri kepala ikan...adoiyaiiiii....

    ReplyDelete
  25. ikan masin makan memang berselera

    ReplyDelete
  26. Mak aih mmg kena kari dgn ikan masin tu..kecur ayor lior den ni weh!hehe

    ReplyDelete
  27. masakan ibu, paling sedap didunia

    ReplyDelete
  28. waa ada gulai makan dgn timun cina sedapnya.hihi.

    ReplyDelete
  29. Air tangan mak mmg terbaek kan

    ReplyDelete
  30. peehhhhhhh, meleleh air liur tengok. :)

    ReplyDelete
  31. mak punya air tangan mmg terbaik!!!...sy xreti mkn kari keplaa ikan ni..sellau amik kuah dia jer...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...