Thursday, July 14, 2011

jemput2 dan macaroni grg sahaja ...


salam semua

semalam akak berbuka ber4 je .. hubby x balik .. sblm hubby cakap x balik tu akak dah masak banyak sebenarnya .. sekuali macaroni grg & cekodok ikan bilis .. bila dpt tahu dia x balik huhuhu sedih jugak ... cam pelik dia x balik , rupenya ayah akak x berapa sihat , ada mengadu sakit dada .. dia minta hubby akak temankan dia mlm tuu , kebetulan mak akak kan x der kerana stay di raub sbb adik ipar yg dah dekat2 due nak bersalin .. risau pula hubby akak .. so dia x balik lah mlm tadi .. ermmm macaroni yg lebih akak panaskan dan bekalkan anak2 utk ke sek .. :)

ok lah moh layan menu berbuka akak yg simple2 aje semalam ...

cekodok ikan bilis 

macaroni goreng


alhamdulillah anak2 suke .. kalau dah suke kena selalu buat kata nina .. yerlah tu nak :)


ps : hari kedua puasa sunat syaaban , syukur dan rasa lebih segar sebenarnya :) hari ini x tahu nak plan berbuka apa .. ermmm terasa nak makan nasi kerabu .. ekekekek pagi2 layie dah cerita pasal makan :))






Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

31 comments:

  1. kak makaroni goreng sedap.nk jugak.

    ReplyDelete
  2. sedap gak menu sis tu..
    bosan jugak mkn nasi tiap2 hr kan

    ReplyDelete
  3. nanges tgk macaroni goreng tu......sedap!

    ReplyDelete
  4. aduh kak...pagi2 dah disaji cekodok ikan bilis...mmg peberet lieya tu kak...lagi2 cicah cili sos...adoi sedapnyer!!!

    macaroni goreng tu pun nampak sedap...kdg2 mkn nasi jek muak kkan kak....sesekali tukar menu okey gak...yg penting anak2 suke....

    ReplyDelete
  5. pagi2 tgok entry ni....

    ahai....lapo plak ni ha..

    hehe

    ReplyDelete
  6. Buka hari ni masak apa pulak agaknya. Makroni tu basah-basah sikit mesti sedap...

    ReplyDelete
  7. Kakcik suka makan makaroni tapi entah bilalah nak cuba masak sendiri. :)

    ReplyDelete
  8. macaroni tu seksi lak kak...menggoda...

    ReplyDelete
  9. wah! balik nie nak buat cekodok lah...terliur.

    ReplyDelete
  10. sedap sgt dah menu akak tu..terliur pepagi nih

    ReplyDelete
  11. akak pagi ni sy makan nasi kerabu..makcik ulam kasi lebih,kerabu pun kasi lebih,budu juga..nyum2..ops bagi akak terliur plak...sebenanrnya nak bg mood akak untuk berbuka nanti...

    ReplyDelete
  12. tak baik tahu time posa cite psl mkn...huwaaaa...
    (eh ye ke? memandai je uat hukum sndiri, hehehe)

    ReplyDelete
  13. semalam pun buat cucur bilis...hehee
    tetiba hr ni rs nk goreng makaroni plak...gara2 tgk makaroni akak yg sedapp tu... :)

    ReplyDelete
  14. Kak nape tak hantar kat sy ade lebih macaroni tu????

    ReplyDelete
  15. i loike macaroni...
    ape kate geder2 nanti akak msk macaroni nih???
    hehehehe...

    ReplyDelete
  16. telan liur tgk gambar masakan kat sini.. selamat berpuasa yer..

    ReplyDelete
  17. WAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH sodaap nye menuuu

    ReplyDelete
  18. lama x wat jemput2
    tergoda aiii
    rini last pose...esok rayaaaaa yehooooooooo

    ReplyDelete
  19. klu sha a.s kate nangis..intan ni nak meraung tgk macaroni tuh..intan pose..!!! ;(

    ReplyDelete
  20. alamak kak! sedap tuuuuu...
    dedua saya terliur

    ReplyDelete
  21. besarnya pic cucur dgn macaroni tu kak iedaaaa huhuu rasa nak capai ngap! =P

    ReplyDelete
  22. xpernah buat sendiri..tapi pernah makan..ehhe..sedapnmyer..nak.sis..hehee

    ReplyDelete
  23. Merembes ayq liuq dah ni ieda dok tgk macaroni goreng tu...lamaaaaaaaaaaaaaa sgt dah tak buat...

    ReplyDelete
  24. lama tak makan makaroni grg kak... sedap pulak tgk akak masak ni.

    ReplyDelete
  25. Ieda laparlah, akak tak pernah makan macaroni goreng lagi sedap tak?cekodok ikan bilis cicah cili sos minum kopi sedapnya.

    ReplyDelete
  26. next week eida sambung posa lagi..huhuhuhu

    ReplyDelete
  27. syedap nyaa menu berbuka...fieza tak penah buat makaroni...anak2 pun tak suka..huby lagi la tak layan...

    ReplyDelete
  28. mcm sedap je jejemput akak tu... mcm kena buat je ptg ni...

    ReplyDelete
  29. dapnyer akak...skang juga nak pi buat jemput2

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...