Monday, July 4, 2011

ha kan dah KENA ! astro .. astro ...


salam semua

hermm apa yg boleh akak katakan disini adalah bagus ! .. ngeeeeeeeeee :) x habis2 nak susahkan rakyat huhuhuh .. skrg nie dah ramai kawan2 kita yg x langgan astro lagi .. mana yg ada , dah pun terminate astro nie .. haaa x kan mereka nak rugi kan .. soo saranan kerajaan tuu amat2lah bagus ! :))

Astro Tidak Dibenar Naikkan Tarif Perkhidmatan

KUALA LUMPUR: Kabinet pada Jumaat memutuskan stesen televisyen berbayar Astro tidak boleh menaikkan tarif perkhidmatan mereka selagi tidak mendapat kebenaran daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM), agensi di bawah Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan.
Menteri berkenaan Datuk Seri Dr Rais Yatim berkata Kabinet, yang membincangkan isu itu pada mesyuaratnya hari ini, berpendapat Astro tidak wajar menaikkan sebarang tarif berkaitan perkhidmatan mereka.

"Saya telah bersetuju untuk SKMM tidak membenarkan kenaikan sebarang tarif kecuali ia diluluskan mengikut kadar yang berpatutan dan mengikut lunas undang-undang," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat pasca-kabinet di Angkasapuri.

Beliau berkata setakat ini, Astro didapati melanggar undang-undang sedia ada berdasarkan notis awal kenaikan yang diedar kepada pelanggannya.

"Notis yang dikeluarkan oleh Astro itu nampaknya mencanggahi undang-undang yang ada di bawah Akta Komunikasi dan Multimedia 1998. Oleh itu, saya telah mengarahkan SKMM untuk mengambil tindakan sewajarnya memberitahu Astro untuk tidak meneruskan kenaikan sehingga suatu masa yang lebih sesuai untuk dilaksanakan demikian," katanya.

Menjelaskan maksud 'tindakan sewajarnya', Rais berkata ia terpulang kepada SKMM untuk menentukan jenis tindakan, sama ada menjurus kepada kompaun atau denda dengan jumlah yang dibenarkan mengikut akta berkenaan.



info penuh : DISINI



akak nak potong astro mcm x best lah pula .. sbb tv 1 , 2 & 3 serta channel lain menumpang kan .. kalau potong siaran mgkin x cantik dan akan terjejas .. any idea .. tapi kan bila dah ada kenyataan mcm nie adakah astro akan tarik balik tindakan menaikkan tarif perkhimatan mereka sebelum ini .. dulu akak bayar 49.50 skrg nie dah naik ke 53.50 uhuhuhu sakit ati woooooooo !



Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

36 comments:

fazilzura said...

tu le, seksa kan sis..

MamaEma said...

kak, org cakap pakai unifi... cuba pergi blog incik ben...dia pun dah tukar tu...hehehe..ema rasanya masih dgn astro lagi kot..sebab ambil pakej yg murah..kalau ambil unifi kena tambah lagi..huhuhu

~ yus ~ said...

baguslah kalau tak naik, Dah rasa nak potong je channel kartun tu..huhu

..::SangRatoo::.. said...

lebih baik astro naikkan taraf mutu siaran..kalau ujan sikit..angin sikit mulala "services currently not available" menyampah kite :P

Rozita said...

sy sejak pindah ni 2 minggu xde astro kak... anak komplen tv bising je ummi... hehe... tapi rasa kami nak potong gak la kalau dia naik jugak...

Syuxer said...

hahah padam muka kat astro..suka suki dia je nak naikkan harga..dahla tax dah cun mencanak..takkan x puas lagi huhuh...

astro kalau degil,maybe company tuh akan disita huhu..surat kenyataan naik harga dah tak sah dah..huhu..

Noriz said...

padan muka astro...
tpi klu astro takde, padan muka kite pulak...hahaha

sha a.s said...

kalau da bwk masuk dlm kabinet, x reti² lg nk tarik balik??? ekeke

LiLy @ MumMyQiStInA said...

ktorg mmg dh terminate dh..
masih gak dpt layan TV..malahan siaran Indon & s'pore pun blh layan juga.. :D

zati embong said...

certain kawasan mmg nk kena ada astro.line tv x ok kalau xde kan.

halila Ibrahim said...

area rumah saya suka ke tak suka kena pakai jugak astro pasal nanti tv tak elok pasal semua org ada astro ..

Kalamhati said...

Ni baru betul suara hati rakyat@pengguna didengari.=)

mamyharraz said...

betultu kak..kalau potong astro.. siaran tv kita terganggu..tp kalau mahal sgt..pun kita susah..

sarah-najwan said...

akak pom skrg langgan yg basic ajo..tapi disebabkan guna beyod..cecah gak 60++..huhu

kalu xlanggan kan..siaran kureng clear..camne tu??

..m@m@ T0meLL.. said...

tol tu,harge pandai jek nak naik suke suki tp service masih di takok yg same.bile lmbt skit bayo,cept jek nk potg nye..babap kang!

Cik Wanie Ghani said...

kalau x der astro,
bosan lah plak,
kalau dinaikkan tarif,
mmg sajalah kan,
hurm...

munna said...

munna dah lambat bayar 2 weeks...dah kena potong...setakat ni ok je...klu anak2 tak minta mungkin terus je berhenti langgan astro

win@momyShaneQeisha said...

padan muka astro..suka2 je naikkan harga. nak potong, tak sanggup la pulak tanpa astro yg mcm2 ada tu.win kena byr 100++ coz guna astro byond..hrmmm...

*∽ IZAN ∽* said...

Setuju k.Ieda.. saya pun asal2 amek Astro sebab siaran nasional tak clear.. last2 sekarang dah terjebak jauh.. jauhhhhhhhhhhh! tak leh nak elak sudaa... uhuk uhuk

MrS. F!zA said...

samalh kitorg amik astro pon semata2 nak line tv lain clear..tp hubby tu tegar bola..wajib lah jgk ada astro

rara pinkmafia said...

pdn muke dorg.nk naik ag.tamak

~aSHa~ said...

seme mende nak naik skrg ni...aduhai......

aritu masa potong channel movie pun...kena charge 20...ciskek kan...

Just Call Me Bitt said...

mereka kaya mereka boleh bayar ape sahaja denda...mencikkkkk

aNiS aNiSa said...

tapi akak..diorang dah naik pn kan..da msuk dlm bil..cmna tu..

bil melambung2..tarif eletrik naik..bil astro naik..adui3 ='=

latest entry ; Mukmin Professional??

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

padan muka Astro suker2 jer nak naikkan bilkan....

Rozali said...

Assalamualaikum Ieda

kita pakat semua

Wassalam

bunga said...

bagus2..ahaa..tapi bunga xlanggan astro..ehee

..nOj.. said...

kalau dah masuk kabinet ni, besar la kemungkinan ditarik balik. lega. sesuka je nak naik2. nyampah astro.

kak, akak nk ke crispy choco tu. kalau akak nak, nanti akak sms sy. no kt blog tu ek. kalau kt area bandar, leh pickup kt kompleks teruntum

intan_blur said...

bgus la juga..makin lame makin melampau dah astro nih..

Mama Gee said...

selamatttttt :)

Maya Mayana said...

yana memang tk langgan astro kak,asto kuali je kat umah :P

Pepel BoNda AmaNi said...

pasang astro kat umah sebab nak dapatkan line yang clear jerk...klu x..memang xkan la....astro nie cekik darah sangat kan...rancangan best2 semua letak kat siaran tambahan berbayar...dah tue siaran biasa semua ulang tayang beratus2 kali...

Kakzakie said...

Kalau kami di JB walau tak ada astro + channel dari S'pore pun dah tak terlihat nak menonton tv.

Kakak tak pasang pun astro...

♥MiZz-siHa♥ said...

btl ke xnaik..best la klau xnaik..

Softtouch [Hanim] said...

mmg mahal astro skrg tp sy tpaksa pasang kak sbb line xclear tanpa astro lagi pun sy suka tgk tv..heehehehe

e.l.i.z.@ said...

alamak...bil astro eli ni x sampai²...ntah² hubi belum tukar alamat lama..adeiii..xleh nk detek la bil naik ke tak..biasanya rm80+ sbb kami amik HBO..jgn la cecah 100 plak..pengsan

Labels

Suke (845) Makan - makan (410) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (282) family (271) anak-anakku (236) Dunia (218) artis (203) Wanita (195) Tentang Aku (177) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (64) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) Pelik (22) blog (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) pekerjaan (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) kehidupan (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...