Saturday, July 23, 2011

gadis BOGEL punca mati pucuk !


salam semua

zaman2 skrg nie mcm2 ha boleh berlaku .. akak memang rajin menggunakan komputer .. dan skrg anak2 dah mula pandai menggunakan komp dan internet .. rasanya dikalangan anda semua sure ada menyediakan kemudahan komp dan internet utk anak2 kan .. bagi anak2 lelaki sure kita boleh agak apa yg mereka cuba cari dan search didalam internet .. 

berbanding anak perempuan .. mereka lebih malu .. tapi utk anak lelaki yg dah dewasa .. cenderung dia pasti kearah lain .. itu yg membuatkan kita risau dan harus selalu berhati2 kan ..walaupun kita tahu anak2 kita x akan buat macam tuu tpi zaman skrg nie zaman dah banyak berubah .. walau kita percaya anak2 kita tapi x mustahil yg pelik2 akan terjadi ..

suke akak nak share artikel ini untuk renungan bersama 

Internet pada masa kini yang dipenuhi banyak gambar-gambar lucah sebenarnya merbahaya kepada kejantanan lelaki dalam jangka masa panjang. Mungkin inilah antara rahsia mengapa Islam memerintahkan wanita agar menutup aurat dan mengharamkan lelaki melihat aurat wanita melainkan aurat isterinya. Wanita yang berpakaian terlalu berani dan terlalu seksi hingga membangkitkan nafsu berahi akan menyebabkan lelaki menjadi mati pucuk atau lemah zakarnya, malah boleh mengalami kanser prostat.

Seorang pengkaji berpengalaman berasal dari Rusia bernama Leonid Kitaev-Smyk di Russian Research Institute of Culturology of the Russian Academy of Sciences menyatakan bahawa sejak bermulanya revolusi seksual di Barat, ramai wanita berpakaian mendedahkan aurat sedangkan di Timur wanita masih berpakaian sopan menutup aurat atau berjubah. Ramailah lelaki yang bangkit berahinya bila melihat wanita berpakaian mini atau berpakaian nipis yang menampakkan kulit tubuh dengan jelas.



Pada masa kini, pakaian yang dikenakan oleh sebahagian wanita secara langsung atau tidak langsung berperanan meningkatkan nafsu berahi lelaki yang melihatnya. Bahayanya terletak pada keadaan bila mana lelaki melihat wanita yang mendedahkan aurat ini, lalu bangkit berahinya, dan nafsu yang memuncak itu tidak dapat dipuaskan (dengan jimak). Kitaev-Smyk membuat kesimpulan bahawa ini adalah penyebab lelaki mengalami mati pucuk dan kanser prostat.

“Pada waktu ini 70% dari gejala mati pucuk terjadi akibat nafsu seks tidak dapat dipuaskan” kata Kitaev-Smyk. Beliau selanjutnya membuat kesimpulan bahawa wanita telah menguburkan kesihatan lelaki dengan menelanjangkan kaki dan berpakaian mini. Seseorang wanita berpakaian amat seksi kononnya bertujuan membahagiakan pasangan lelakinya telah menyebabkan lelaki lain menderita mati pucuk akibat penampilan yang mencairkan.

Perlu diingat bahawa mati pucuk bukan hanya bersebab dari melihat wanita berpakaian mini. Pakar-pakar juga menyebut bahawa sejumlah kegiatan lain juga menyebabkan zakar jadi lemah dan mati pucuk, termasuklah melihat laman-laman porno, menonton video porno, melihat tarian bogel, dan lain-lain kegemaran yang membangkitkan nafsu berahi tetapi tidak ada tempat yang sah (iaitu menjimak isteri) untuk menyalurkannya.


pernah akak bertanya dengan riena .. " akak ko tgk internet tgk ape anggah ?? " .. hermm " akak tgk video org bersalin ibu " ... hoh ! ... melopong akak mendengarnya ... aduhhhh berani betul anak2 zaman skrg nie .. selepas daripada ituu akak dah selalu awasi laman internet yg ingin dilayari oleh anak2 akak .. seram lak bila tiada kawalan dalam internet nie .. 

perhatian serius dari ibu bapa sahaja yg dpt mengelakkan anak2 dari terjadi perkara yg bukan2 nie , sekurang2nya ibu bapa harus ada bersama dgn anak2 jika mereka ingin mengetahui sesuatu hal , memandangkan zaman skrg perkara2 mcm nie perlu ada pendedahan kepada remaja dan kerana itulah pada akak , biarlah semua ini ada tapisannya .. bila tiada rasa malu dalam diri pasti syaitan akan bersama-sama .. huhuhuh mohon dijauhkan !




Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

13 comments:

  1. mmg betul ieda..taip je..kuarlah mende macam2..

    kdg2 tanpa kita sedar..taip mende lain kuar mende tah hape2..

    akak jrg bg anak main internet..tu pun dorang main game fesbuk..geram gak kdg2..tapi msih dlm kawalan..

    ReplyDelete
  2. dulu zaman jat x pndai pun semua ni,tp adik jat yg f5 tu pun da ada lptop sndiri.huhu

    ReplyDelete
  3. internet ni ada buruk baiknya..pokoknya kita kena pantau anak2 termasuk suami kita sekali hehe..jgn biarkan depa berleluasa klik sana sini ;)

    kita takpe habis2 pun godek blog jer ;)hehe

    ReplyDelete
  4. subhanallah.
    aku pulak jadi seriau..
    takkan asyik kena pantau jer time anak2 search internet kan??

    ReplyDelete
  5. saya sendiri tak berani nak tengok video orang bersalin tu..:p

    ReplyDelete
  6. internet-dunia tanpa sempadan katanya tp kita pandai2 la buat sempadan sendiri utk anak2 huhu...tp susah gak nak pantau,lagi2 kalau dah besar panjang kan kak...

    ReplyDelete
  7. erm betul tu ieda..bdk2 skrg memang kena pantau betul2, d
    awal sek ren pun dah ada mcm2 kes seksual skrg ni..darjah satu pun dah sibuk nak selak kain dak pompuan...

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Ieda

    Subhanallah......

    SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK

    Wassalam

    ReplyDelete
  9. betul kak mmg kena awasi bila anak2 dah pndai guna internet ni..

    ReplyDelete
  10. kitorg pon mmg cube sgt2 kontrol,ya Allah mntk jauhlaa

    ReplyDelete
  11. hye , singgah jap .
    tolong vote saya dekat http://iownthis87.blogspot.com/2011/07/vote-for-abazilah.html
    tq :)

    ReplyDelete
  12. semoga dijauhi dari perkara macam ni.. :)

    ReplyDelete
  13. bahaya ni..
    teruk kan zmn skrg...
    ishhh, camanela zmn anak2 kite nnti yer.. Nauzubillah!!!

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...